כך עולה מאתר חדש שהשיקה רשות החדשנות המכונה "חדשנות ישראלית במספרים"
משבר הקורונה שינה את עולם העבודה בין לילה. בעקבות מגבלות הריחוק החברתי ענף ההייטק הסתגל למצב החדש במהירות ועבר לעבודה מהבית בשיעור גבוה משמעותית מיתר המשק. כך עולה מאתר חדש שהשיקה רשות החדשנות המכונה "חדשנות ישראלית במספרים". זה אזור חדש באתר הרשות שמציג נתונים עדכניים על תעשיית החדשנות, המחולקים לפי נושאים ומוצגים באופן מונגש ואינטראקטיבי, עם אפשרות להורדת הנתונים המלאים.
בין היתר עולה מנתוני השנה האחרונה המתפרמים באתר כי ההייטק אמנם הפגין חוזקה במשבר, אך לא נותר חסין בפני האבטלה. בחודש נובמבר 11% מכלל המועסקים בהייטק, קיבלו דמי אבטלה. בחודשים האחרונים מסתמן על בסיס נתוני השכר, כי 61% מהעובדים שנפגעו מהמשבר, הם בעלי ניסיון מועט ועובדים במקצועות מעטפת (שאינם בתחומי הפיתוח).
תעשיית הייטק כל כך משמעותית למשק, עד שבשנת 2020 החלק שלה בייצוא עמד על כ-43% מסך הייצוא הישראלי. עם זאת, תעשיית ההייטק מעסיקה רק 9% מהעובדים במשק. הדוח מאשר דוחות קודמים של הלמ"ס לפיהן 85% מסך הוצאות המו"פ בישראל מגיעות מהמגזר העסקי שהוא הכוח המרכזי שמניע את החדשנות הטכנולוגית במדינה, 12% אחוז נוספים מגיעים ממערכת ההשכלה הגבוהה, 1.5% מהממשלה, 1% מהמגזר השלישי.
ישראל מרכז פיתוח עולמי
ואכן, לאור הביקוש הגבוה לחדשנות הישראלית בעולם, רבות מענקיות הטכנולוגיה הגלובליות פתחו מרכזי פיתוח בישראל בעשורים האחרונים. לפי הנתונים המתפרסמים באתר, מספרם של מרכזי הפיתוח של החברות הרב לאומיות הגיע לכ-370. כצפוי, מרבית מרכזי הפיתוח נפתחו על בסיס רכישת חברה ישראלית. רוב ענקיות הטכנולוגיה שנכנסו לישראל בעשורים האחרונים, רכשו סטארטאפ אחד לפחות ויש שרכשו אפילו יותר מעשרה סטרטאפים ישראלים.
פרטים נוספים ואפשרות להורדת הנתונים באתר "חדשנות ישראלית במספרים"