כך מעריכה חברת מחקרי השוק iSuppli שקובעת גם כי בגלל הביצועים הגבוהים של המחשב יחסית לגודלו נדרש הרבה פחות סיליקון כדי לבצע את אותן פעולות
.
אחד מרכיבי ה-IPAD |
חברת מחקרי השוק iSuppli מעריכה כי עלות רכישת הרכיבים בידי אפל, המרכיבים את מכשיר ה- iPad בעל זכרון 16 גיגה עובר במעט את מחציתו של המחיר לצרכן של מחשב זה. מחשב iPad שעולה לצרכן 499 דולר מכיל רכיבים בשווי 259.60 דולרים. מחיר זה לא כולל עלויות מחקר ופיתוח, שיווק, אריזה, הפצה, מכירות, רשיונות תוכנה ועוד.
ל-Chiportal נודע כי מהניתוח עולה שהרכיב היקר ביותר במכשיר ה-iPad הוא מסך המגע המאפשר מגע בנקודות רבות – 95 דולרים, לא כולל השבבים המניעים את הצג ואת תחום ה- multitouch. בסך הכל עולה צג ה- iPad כפליים מצג של מחשב נטבוק בגודל דומה. גם שבב ה-A4 שתוכנן במיוחד עבור אפל ומיוצר על ידי סמנסונג עולה 26.80 ליחידה. אמנם מחירי השוק של הרכיבי םהללו הם 80 דולר ו-17 דולרים בהתאמה ואולם אנדרו רסלוילר, אנליסט בכיר בחברה מעריך כי ישנה עלות פרימיום של 40 דולרים משום שגילו שיש בפנים הרבה יותר סיליקון, אך הוא מעריך שאופטימיזציה נכונה של הייצור תאפשר הוזלה של המחיר.
בגלל הביצועים הגבוהים של המחשב יחסית לגודלו אנו רואים שנדרש הרבה פחות סיליקון לבצע את אותן פעולות.
ממצאים נוספים
לסיכום קובעים בחברה כי עלות רכיבים במחשב WiFi iPad של 16 גיגה היא 52% ממחירו לצרכן (שהוא כאמור 499 דולר), הרכיבים במחשבי WiFi iPad של 32 ו-64 נעים סביב 289 ו-348 דולרים בהתאמה, שבבי זכרון פלאש NAND במחשבי 16,32 ו-64 גיגגה עולים 30, 59 ו-118 דולרים בהתאמה, מסך המגע מהווה 40% מהעלות. הצגים הם מתוצרת LG, סמסונג וסייקו-אפסון, Wintek מספקת את החיישנים לפאנל הרגיש למגע, עלותה של קופסת האלומיניום -10.5 דולרים, שבב הבלוטות' וה-WIFI של ברודקום – 8 דולרים, ושבב הקול של סירוס לוג'יק עולה 1.2 דולרים.
{loadposition content-related} |