כך עולה ממחקר שערך אתר EETIMES בשיתוף עם חברת IC INSIGHT המסכמת את המיזוגים בשווי 50 מיליארד דולר מאז תחילת השנה
פרוסות שבבים בגדלים שונים. מתוך ויקיפדיה |
לאחר 2015 שהיתה שנה היסטורית של מיזוגים ורכישות בתחום השבבים (שווי כולל של 105 מיליארד דולרים לא כולל יצרני ציוד לייצור שבבים וספקי חומרים) נראה ש-2016 עשויה להיות השנה השניה או השלישית מבחינת סדר הגודל של המיזוגים" כך אומר רוב ליינבק, אנליסט בכיר בחברת IC INSIGHT.
הוא מעריך כי סך שווי המיזוגים והרכישות בענף השבבים עמד עד כה על כ-50 מיליארד דולר בשמונה חודשים, לא כולל הרכישה הפוטנציאלית של רנאסאס את אינטרסיל תמורת כ-3 מיליארד דולרים.
בראש הרשימה כמובן רכישת ARM על ידי סובפטנק תמורת 32 מיליארד דולר במזומן, רכישת לינאר בידי אנלוג דווייסס תמורת 14.8 מיליארד דולר במזומן ובמניות אף היא עסקה בולטת השנה.
עוד משהו מעניין השנה הוא שהיו בה מספר הולך וגדל של עסקאות שלא כללו קניה של חברה שלמה. "רבות מהעסקאות הן של חלקים מחטיבות או קווי מצרים כאשר חברות מבקשות לחדד את המיקוד שלהם ולהוציא החוצה מוצרים שלא מתאימים למטרות האסטרטגיות שלהן" הוסיף ליינבק, שאמר גם כי חלק מהרכישות השנה הם גיהוקים או האנגאובר מהרכישות הגדולות של 2015.
דוגמה טובה לכך היא ברודקום שמכרה את חטיבת ה-IOT האלחוטי לסייפרס לאחר שאוואגו רכשה אותה תמורת 37 מיליארד דולר ב-2015. NXP אולצה לפצל את חטיבת המוצרים הסטנדרטים לאחר רכישת פריסקייל בדצמבר.
בינתיים חברת מאקסלינאר היתה עסוקה בליקוט חטיבות עסקיות שהופרדו על ידי חברות כתוצאה ממיזוגים ורכישות. במקרה זה, שתי עסקאות השנה: חטיבת הפס הרחב האלחוטי של מיקרוסמי, וחטיבת התשתית האלחוטית של ברודקום.
{loadposition content-related} |