סגן נשיא אינטל העולמית רוני פרידמן בראיון ל-Chiportal: המעבדים שפותחו בעיקרן בחיפה בניהולה של שלומית ווייס ממשיכים את מובילותה של אינטל בתחום המעבדים
רוני פרידמן, סגן נשיא אינטל העולמית |
עם יותר ממיליון מחשבים הנמכרים מדי יום, חברת אינטל השיקה היום את משפחת המעבדים 2nd Generation Intel® Core™ הצפויה לדבריה לשנות את כללי המשחק. עם ההשקה חשפה אינטל מספר תכונות ושירותים חדשים, מסעירים ומפתיעים וכן כמה הסכמים ייחודיים המספקים חוויה חזותית חדשה לחלוטין עם גרפיקה מובנית. כתוצאה מההשקה צפויים יצרני ציוד מקורי ברחבי העולם להשיק יותר מ-500 מערכות של מחשבים אישיים שולחניים וניידים במהלך השנה הקרובה.
התכונות החדשות כוללות את Intel® Insider, Intel® Quick Sync Video וגרסה חדשה של Intel® Wireless Display (WiDi) עטור הפרסים המוסיף 1080p HDוהגנת תוכן לאלה המעוניינים להקרין תוכן HD איכותי היישר מצג המחשב הנייד למכשיר הטלוויזיה. החברה חשפה גם הסכמים עם CinemaNow*, Hungama Digital Media Entertainment, Image Entertainment*, Sonic Solutions*, , Twentieth Century Fox Home Entertainment ו-Warner Bros Digital Distribution*.
"מעבדי 2nd Generation Intel Core החדשים הם הזינוק הגדול ביותר בביצועי ויכולות המחשוב בהשוואה לכל אחד מהדורות הקודמים," אמר מולי אדן, סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצת ה-PC client באינטל העולמית. "היכולות החזותיות המובנות שמאפשרים המעבדים החדשים הן פשוט מדהימות. בשילוב עם ביצועים סתגלניים משופרים, זוהי מהפכה בחוויית השימוש במחשב אישי, כפי שכל משתמש ירגיש ויעריך מהרגע הראשון – ביצועים חכמים יותר באופן ניכר לעין".
2nd Generation Intel Core, שנודע עד ההכרזה היום בכינוי סנדי ברידג', תוכנן רובו בישראל, למעט המנוע הגרפי שתוכנן ע"י קבוצה של אינטל בקליפורניה. "מתהליך ההגדרה דרך תהליך התכנון וההבאה לייצור הוא נעשה כאן בארץ. אנחנו מאוד גאים בכך. " כך אומר בשיחה עם Chiportal רוני פרידמן, סגן נשיא סגן נשיא האחראי על פיתוח המעבדים וערכות השבבים באינטל העולמית.
פרידמן מבקש לתת קרדיט למי שניהלה את הפיתוח: "שלומית ווייס ניהלה את כל התכנון של המעבד החדש וליוותה את המוצר לאורך כל חייו. היא היתה אחראית גם על שלב התכנון וגם על האינטגרציה של המנוע הגרפי שתוכנן בארה"ב. שלומית מובילה בארץ קבוצת תכנון של 650 איש (בחיפה וביקום), ואנחנו מאוד גאים בעבודה שהיא עשתה."
מהן התכונות המיוחדות של השבבים החדשים?
בסדרה החדשה נוספו מספר תכונות ייחודיות המהוות פריצת דרך ואשר הופכות את השבב למהפכני – יש פה רבולוציה ולא אבולוציה. בראש ובראשונה השבב מצטיין בביצועים ליחידת הספק. באותה מעטפת הספק כמה ביצועים מקבלים. בסנדי ברידג' גם בתחום ה-CPU וגם בתחום הגרפיקה יש קפיצה מאוד גדולה של ביצועים.
רק לשם המחשה, אם קודם יכולנו להכניס במעטפת הספק מסוימת שתי ליבות, בשבב הנוכחי אפשר להכניס לאותן מעטפות הספק ארבע ליבות. אם קודם יכולת לקבל ביצועים גרפיים מסוימים, היום אתה יכול לקבל פי 2 ביצועים באותה מערכת הספק. השגנו זאת בזכות אינטגרציה חכמה של היכולות הן של הליבות והן של הגרפיקה וניהול חכם של תקציב ההספק, שכל מנוע חישובי שצריך לקבל הספק בהתאם לסוג האפליקציה שרצה עליו מנהלים בצורה דינמית כך שיקבל מקסימום הספק והאחרים יצרכו פחות הספק וכך מקבלים את האופטימיזציה שמביאה לביצועים מאוד גבוהים ליחידת הספק.
"סוג שני של הטבה קשור ביכולות המדיה. המשמעות היא היכולת לראות וידאו באיכות גבוהה – למעבדי הדור השני יש יכולות ניגון וידאו חזקות מאוד, יש יכולת לבצע קידוד ופיענוח ומעברי פורמטים (טרנסקודינג) בצורה הרבה יותר מהירה פי 10 מאשר בעבר, ואם רוצים לדוגמה להעביר וידאו מהמחשב לטלוויזיה או מאיזשהו מחשב להתקן נייד אפשר לעשות זאת יותר מהר וקל מאשר בעבר, תכונה המכונה QUICKSYNC.
יכולת נוספת שהיא חדשה בתחום המדיה – בזכות היכולות הקיימות גם במעבד וגם בערכת השבבים המלווה אותו (קוגר פוינט) ניתן לראות סרטים עדכניים ברזולוציות גבוהות של HD בצורה חוקית על ה-PC. עד עכשיו, בגלל שה-PC לא נחשב מספיק בטוח, לא איפשרו חברות הסרטים לצפות בצורה חוקית בסרטים עדכניים באיכות גבוהה (ולא באמצעות פריצה). החל מסנדי ברידג' יש יכולת לראות על ה-PC תכנים באיכות גבוהה, HD, סרטים עדכניים בצורה חוקית, או לקנות אותם א\ו לשכור אותם מספק המדיה.
עוד דבר ראוי לציון הוא שחיי הסוללה בשבב החדש טובים יותר מהדורות הקודמים, ואם נחשוב על זה, קודם לדוגמה יכולנו לצפות בסרט DVD אחד לפני שהסוללה נגמרה, והיום ניתן לראות שניים. זה ממש פלא כי אם אתה מוסיף יותר ביצועים ויותר טרנזיסטורים לשבב אתה צורך יותר הספק, אבל בזכות חדשנות וכל מיני רעיונות הצלחנו גם להביא ביצועים גבוהים וגם לשפר את צריכת ההספק וצריכת הסוללה. זה כביכול נוגד את חוקי הפיזיקה אבל זה אחד מדוגמאות החדשנות בהכרזה הנוכחית."
תהליך הייצור הוא 32 ננומטר. זה לא המוצר הראשון על 32 ננומטר, לאינטל יש מזה שנה מוצרים ב-32 ננומטר. בעצם אנחנו כבר עובדים על הגרסה הבאה של המעבד המכונה IVY BRIDGE שתהיה ב-22 ננומטר וגם היא מפותחת בין ישראל לארה"ב. אחד הדברים החדשים בארכיטקטורה זה היכולת לחבר את הליבות ואת המנוע הגרפי בצורה מתוחכמת כך שקצב העברת הנתונים מאוד מהיר, אפשר לשמור על עקביות הנתונים (DATA COHERENCY) בין המנועים השונים של החישוביות, וכמו שציינתי קודם, לנהל בצורה דינמית את תקציב ההספק כך שבהתאם לסוג האפליקציה שרצה על כל מנוע כך שמקבלים מצד אחד מקסימום ביצועים ומצד שני חיי סוללה. וזה קובע בצורה דינמית מה התדר שהמנועים החישוביים רצים – אפשר לשחק עם התדרים בצורה דינמית, האם לסגור מנועים שלא נדרשים ולתת תקציב הספק גבוה יותר למנועים הפועלים וכך מקבלים מקסימום ביצועים ומקסימום חיי סוללה.
האם לדעתך AMD או מתחרה אחר יוכלו להשיג אתכם?
"אני לא הולך לדבר על התחרות. אנחנו כמובן עוקבים אחרי התחרות, מנסים לחזות מה הם יעשו, אבל אני לא מתכוון לדבר על התחזיות שלנו לגבי התחרות. אנחנו מנסים להביא את המוצרים הכי טובים שאנחנו יכולים, בצורה הכי טובה ואנחנו מאמינים שיש לנו מוצרים מובילים. ספציפית לגבי סנדי ברידג', היכולות של הגרפיקה הם בהחלט מאפשרות לנו להיות תחרותיים מול כרטיסים גרפיים עצמאיים ברמת הכניסה. גיימרים או אחרים שירצו גרפיקה גבוהה תמיד יוכלו לרכוש כרטיסים גרפיים ב-200 ואף באלף דולר, אבל למרבית המשתמשים אנו נותנים ביצועים סבירים ובתחום הוידאו אף גבוהים יותר מאלו שהם יכולים לקבל בכרטיסים הגרפיים ברמת הכניסה – 40-50 דולר. ומאפשר לאינטל להתחרות בשווקים שקודם היו קונים כרטיסים גרפיים.
מתי נראה מחשבים מבוססי הסדרה החדשה?
כבר מהיום אפשר יהיה בוודאי בארה"ב ואולי גם באירופה לקנות מחשבים המבוססים על השבב 2nd Generation Intel Core התחלנו לייצר את המוצר כבר ברבעון הרביעי, היום ההשקה. אינני יכול לומר מתי מחשבים מבוססי השבב יגיעו לישראל.
כמה זמן ארך הפיתוח ומתי יגיעו הדורות הבאים?
"מתחילת ההגדרה ועד ההשקה לקח ארבע שנים לפתח את סנדי ברידג', לא כל הזמן נדרשנו לקבוצות באותו גודל, למשל, בהתחלה בהגדרה מעט אנשים, אחר כך הצטרפו הרבה.כיום אנחנו עובדים בין ארה"ב לישראל על הדור הבא שנקרא אייבי ברידג' ואמור להגיע לשוק בשנת 2012, ואנחנו מתחילים לעבוד על המוצר הבא שיושק בעוד ארבע שנים מהיום ואנו נמצאים כעת בתהליך ההגדרה שלו.
סיני ברקת, מנכ"ל השיווק והמכירות של אינטל בישראל יוון וקפריסין לרגל השקת המעבדים: ישראל מובילה את חזית הטכנולוגיה
"דור אחרי דור של מעבדים, אנחנו רואים שמה שיוצא מישראל מוביל את חזית הטכנולוגיה ומה שאנחנו עושים פה זה לא משהו נישתי, אלא תוצרים שנמצאים בליבת העסקים של אינטל." כך אומר סיני ברקת, מנכ"ל השיווק והמכירות של אינטל בישראל,יוון וקפריסין
זה חשוב מאוד גם למדינת ישראל, גם לאינטל בישראל. הפיתוח בישראל תורם להובלת אינטל ואני משוכנע שמעריכים את זה בהנהלת אינטל" מוסיף ברקת.
ברקת מתראיין לאנשים ומחשבים לרגל ההכרזה העולמית היום על סדרת מעבדי 2nd Generation Intel® Core™ Processor (Sandy Bridge) שהם הדור הבא של השבבים המכילים על פרוסת סיליקון אחת גם מעבד מרכזי מרובה ליבות וגם יחידת עיבוד גרפית בטכנולוגיית ייצור 32 ננומטר. המעבד החדש מכיל כמעט מיליארד טרנזיסטורים (995 מיליון ליתר דיוק).
"הסדרה החדשה אינה התפתחות אבולוציונית של המעבדים הקודמים אלא רבולוציה. כל תכונה במעבד חזקה בעשרות אחוזים או אף יותר מהתכונה המקבילה במעבדים הקודמים, לרבות CORE I7 החדשים ביותר הנמצאים בשוק. הטכנולוגיה החדשה משתלבת בשינוי האסטרטגי שאינטל הולכת אליו שעיקרו התפשטות מתחום ה-PC לתחומים נוספים הדורשים מעבדים בעלי עוצמה ופיזור הספק נמוך ביותר כגון מחשבי טבלט, קונסיומר אלקטרוניקס ,פתרונות למערכות משובצות מחשב( embedded) טלפונים חכמים וחיישנים מסוגים שונים ומגוונים.
ההשג הטכנולוגי שבמשפחת מעבדי 2nd Generation Intel® Core™ Processor (סנדי ברידג'), שפותחה בעיקר בחיפה היא שזו הפעם הראשונה שכל המכלולים הנדרשים ליצירת פלטפורמת מיחשוב נמצאים על שבב בודד – החל מה-CPU, דרך המעבד הגרפי, ועד בקר הזכרון והכל תופס נפח קטן מאוד.
בזכות העובדה שהמעבד המרכזי והמעבד הגרפי נמצאים על אותה יחידת סיליקון כשזכרון המטמון משותף לשניהם, הרי ניתן להקצות באופן חכם , אוטומאטי ודינמי תדרים , מעל מעטפת ההספק של המעבד, לא רק בין הליבות (שגם זה חידוש בסנדי ברידג' שלא התאפשר בדורות הקודמים) אלא גם לבצע הקצאה דינמית בין המעבד והיחידה הגרפית, ולאפשר ליישומים הדורשים יותר מסוג מעבד אחד ופחות מהשני – להנות ממשאבים נוספים על פי אופי היישום. גם העובדה שזכרון המטמון משותף מאפשרת מעבר מהיר יותר של הנתונים.
השילוב של המעבד הרגיל והמעבד הגרפי תאפשר למשל שידור אלחוטי של סרטים מהמחשב למכשירי טלוויזיה ב- HD או מקרנים באמצעות קופסת NET GEAR, המתחברת לטלוויזיה ומקבלת שידור אלחוטי מהמחשב.
משפחת המעבדים החדשה מצטיינת ביכולות גראפיות מרשימות , העברה מהירה ביותר של תכנים ממצלמות והתקנים אחרים והמרת הפורמטים על פי הצורך . אם בדור הקודם פעולה זו ארכה דקות הרי במעבדים מהסדרה החדשה זמן הביצוע ירד לכדי שניות. סדרת המעבדים החדשה מאפשרת כמו כן צפייה בסרטים בפורמט D3. לצפות . בזכות רכיב ADVANCED VECTOR EXTENSIONS המאפשר ביצועים טובים יותר של נקודה צפה והיכולות הגראפיות המרשימות ,ניתן מענה לרב רובם של המשחקים הטובעניים ביותר הקיימים כיום זאת ללא צורך בהתקנת כרטיס גראפי חיצוני יקר…
זמן הפעולה המהיר יאפשר שימוש במחשב ביתי לניתוחי וידאו, למשל זיהוי פנים לצורך מניעת טרור, זיהוי שריפות על ידי חיישנים כשהן עוד קטנות וכו'. מדובר ביישומים שבעבר נדרשו להם יחידות עיבוד ייעודיות DSp יכולות כעת להשתמש במערכות פתוחות משום שהמעבדים יהו מסוגלים לנתח את תמונות הוידאו הללו בזמן אמת.
"ככל שאנחנו ממשיכים במהפכה, אנחנו נכנסים לתחומים חדשים בארגונים שלא היינו בהם קודם.למשל מערכי דיסקים, EMC למשל הכריזה שכל התכנון החדש שלה מבוסס על אינטל. גם בתחום מעבדי הרשת– חברות כמו ZTE והוואוי שהשתמשו עד לאחרונה בארכיטקטורות DSP ייעודיות עברו לארכיטקטורות סטנדרטיות של אינטל."
{loadposition content-related} |