בנוסף הודיע הטכניון כי חברת Perflow Medical הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה חדשנית לצנתורי מוח לטיפול במפרצות מוחיות ובקרישי דם כתוצאה משבץ, נרכשה על ידי קרן פרייבט אקוויטי סינית. מכון AMIT על שם אלפרד מאן ומוסד הטכניון נמנים עם המשקיעים בחברה, שגייסה סכום כולל של כ-17 מיליון דולר
מסלולי הלימוד (קבוצות התמחות) בתחום החומרה; עולם המחקר – פרויקטים ומחקרים שנעשים כיום בתחום; ועולם הקריירה – איך משתלבים, איפה ומה עושים בעולם הגדול מחוץ לאקדמיה, החידושים האחרונים והחידושים שבדרך.
הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע"ש ויטרבי קיימה לאחרונה את האירוע "פסטיבל עולמות של חומרה". האירוע נועד לחשוף את הסטודנטים לתחום הנדסת החומרה על כל העולמות שבו: עולם הסטודנט – מה כדאי ללמוד כאן ועכשיו ומהם מסלולי הלימוד (קבוצות התמחות) בתחום החומרה; עולם המחקר – פרויקטים ומחקרים שנעשים כיום בתחום; ועולם הקריירה – איך משתלבים, איפה ומה עושים בעולם הגדול מחוץ לאקדמיה, החידושים האחרונים והחידושים שבדרך.
את הרצאות הפתיחה נשאו בוגרי הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע"ש ויטרבי בטכניון: שלומית וייס, סגנית נשיא באינטל העולמית; פרופ' יואב עציון, חבר סגל בפקולטה וממייסדי SPEEDATA; ובילי הרבויה, סגן נשיא AWS וממייסדי Annapurna labs.
חומרה (Hardware) היא שם כולל לרכיבים הפיזיים בהתקנים אלקטרוניים כגון מחשב וטלפון. בשנים האחרונות מתרחבות הפונקציות המבוצעות בחומרה, והתפתחויות כגון מחשוב ענן מצריכות פיתוחים מורכבים בתחום זה. הביקוש למהנדסי חומרה כבר אינו מגיע רק מחברות שבבים טיפוסיות אלא גם מענקיות תוכנה ובהן מיקרוסופט, גוגל ופייסבוק. זה הרקע למחסור במהנדסי חומרה בארץ ובחו"ל. לאחרונה הוקם בישראל פורום לקידום החומרה. הפורום, שבראשו עומד בוגר הפקולטה דדי פרלמוטר, יפעל להרחבת הכשרת המהנדסים בתחום החומרה ולהידוק קשרי אקדמיה-תעשייה בתחום זה.
"התחלתי במדעי המחשב אבל עברתי להנדסת מחשבים כי רציתי לעסוק ב'ברזלים'," אמרה שלומית וייס. "ואכן, כיום אנחנו רואים כמה החומרה חשובה, ואחד האירועים שהבהירו לי את זה היה הצגה של רכיב שעבדנו עליו באינטל שלוש שנים. 5,000 איש עמדו ומחאו כפיים ל… צ'יפ. באותו רגע לא היה ספק שאנחנו, אנשי החומרה, עושים דבר משמעותי שמשפיע על העולם כולו."
באירוע השתתפו יותר מ-850 סטודנטים מהפקולטה ומפקולטות אחרות בטכניון, חברי סגל ועובדים.
אקזיט לחברה לצנתורי מוח
חברת Perflow Medical הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה חדשנית לצנתורי מוח לטיפול במפרצות מוחיות ובקרישי דם כתוצאה משבץ, נרכשה על ידי קרן פרייבט אקוויטי סינית. מכון AMIT על שם אלפרד מאן ומוסד הטכניון נמנים עם המשקיעים בחברה, שגייסה סכום כולל של כ-17 מיליון דולר.
Perflow Medical פיתחה טכנולוגיה חדשנית, מוגנת פטנטים ופורצת דרך לטיפול בחסימות עורקים הנגרמות מקרישי דם המונעים זרימת דם למוח ועלולים להוביל לשבץ מוחי. מספר מקרי השבץ המוחי נמצא בעלייה מתמדת ובכל שנה מתרחשים כ-15 מיליון אירועים כאלה ברחבי העולם.
הפיתוח של החברה מבוסס על סטנט (תומכן) ייחודי העשוי רשת קלועה המכילה שילוב של מתכות שונות בקוטר מיקרוסקופי. בשל מאפייניו הייחודיים מאפשר הסטנט לצוות הרפואי לשלוט בזמן אמת בתכונות גאומטריות שונות כגון קוטרו, אורכו והכוח המופעל על דפנות העורק הבעייתי במוח. כך למעשה ניתן לתפוס את קריש הדם, לשלוף אותו מהעורק ולחדש בצורה מהירה את זרימת הדם וכך למנוע נזק נוירולוגי העשוי להיות בלתי הפיך.
Perflow Medical פועלת במסגרת מכון AMIT, זרוע ההשקעות של הטכניון בתחום הרפואה. המכון עוסק בפיתוח ובמסחור של טכנולוגיות רפואיות פרי פיתוחם של חוקרי ובוגרי הטכניון. במסגרת פעילותו הוא הקים והצמיח חברות מגוונות והשקיע עד כה בכ-20 חברות מבטיחות. זהו האקזיט השלישי של AMIT בתוך שלוש שנים, אחרי מכירתן של חברת סילנטיס לחברת AMS ושל חברת אקסימו מדיקל ל-AngioDynamics.
רונה סמלר, מנהלת יחידת המסחור T3-Technion Technology Transfer ומנכל"ית קרן AMIT, אמרה: "אנו גאים ללוות עוד סיפור הצלחה מעורר השראה שעתיד לעזור למטופלים ברחבי העולם. הטכניון וקרן AMIT משקיעים עבודה רבה בזיהוי טכנולוגיות פורצות דרך ובהשקעה בהן עד לקבלת פיתוחים עתירי ידע."