בשנת 2008 כשמלאו לגולן שלהוב 40 החליטה אשתו להעניק לו מתנת יום הולדת מיוחדת. באותה עת היא רק חשבה שעבור גולן, חובב ספורט אקסטרים ידוע, זו תהיה חוויה שלא תשכח במהרה אבל עבור גולן זו היתה חוויה משנת חיים כי גולן… התאהב.
באותה עת עבד גולן בחברת השבבים DSPG והעבודה האינטנסיבית לא איפשרה לו לממש את אהבתו ולהפוך לצונח חופשי מקצועי אבל גולן הבטיח לעצמו שברגע שזה יתאפשר הוא יעשה זאת. זה לקח כמעט חמש שנים אבל ב-2013 מיד אחרי שפרש מ- DSPG החליט להגשים את החלום.
בתחילה בדק את מועדוני הצניחה בישראל וגילה כי המקום היחיד בו ניתן לעשות קורס צניחה חופשית הוא שדה תימן שליד באר שבע. זה אמנם נמצא שעתיים מביתו שבקיסריה אבל מה לא עושים כשמאוהבים. במהלך הקורס הכולל שמונה צניחות חופשיות עד לצניחת סולו הספיק לחוות צניחה בה נכנס לסחרור אבל זה לא הרתיע אותו מלהשלים את הקורס בהצלחה.
השלב הזה היה רק תחילתו של תהליך ארוך ובלתי נגמר במהלכו איתגר גולן את עצמו פעם אחר פעם. כדי לאפשר לו לצנוח במועדונים בכל העולם היה עליו לקבל רשיון צניחה מאיגוד הצניחה האמריקאי USPA – (United States Parachute Association) . הרשיון הצריך אותו לתרגל 25 צניחות חופשיות וכך עשה. היעד הבא היה קבלת רשיון מדריך צניחה המצריך 100 צניחות חופשיות. כדי לעמוד ביעד הזה בתקופה קצרה נסע לצ'כיה שם גילה לראשונה את השימוש במנהרת רוח המדמה צניחה חופשית ועוזרת ללמד יציבות באויר . שם גם התאפשר לו לצנוח 60 צניחות במשך שבוע אחד כאשר בכל יום צנח בין 10 ל-15 צניחות! מאז הספיק גולן לצנוח ב-22 מדינות ברחבי העולם כולל צ'כיה, גרמניה, ספרד,פורטוגל, יוון, קפריסין, ארה"ב, טנריף, סיישל, דובאי ועוד.
אז מה נותן לך התחביב הזה?
זו חוויה שקשה לי לתאר. אני חובב ספורט אקסטרים וכבר עשיתי מצנחי רחיפה, צלילה, אופניים, שייט (סקיפר), אופנועים, סקי וסנובורד אבל שום דבר לא מתקרב לחוויה שבצניחה חופשית. האדרנלין שאתה חש בקפיצה לא דומה לשום דבר אחר ומצד שני המראות שאתה רואה בכל מקום בעולם מהזוית שלא הרבה חווים אותה הם מדהימים. תאר לך את ההרגשה לקפוץ מעל איי סיישל, לראות את הנוף הקסום הזה מלעלה ולהגיע למקומות שאף אחד לא מגיע. זו חוויה מדהימה!
תגיד, זה לא ספורט מסוכן?
החלק הכי מסוכן בצניחה זו הנסיעה ברכב עד למועדון הצניחה. כי מדובר בספורט מאד מאורגן ומוסדר עם כללי בטיחות גבוהים. כל ציוד הצניחה נבדק היטב עם בקרה קפדנית לפני כל צניחה. כיום אני צונח עם הציוד שלי שכולל קסדה, חליפת צניחה ומצנח כמובן. כך שאני מרגיש בטוח לגמרי.
מאז החל בתחביבו לפני קרוב לעשור הספיק גולן לעבוד גם בחברות השבבים ואלנס ו- Trieye וממש לפני כחודש פתח בארץ נציגות של חברת Zettaone Technologies ההודית המספקת שרותי תכנון ופיתוח מקדמים לחברות Fabless.
אז מתי אתה מספיק לצנוח?
הצניחות קורות בעיקר בסופי שבוע . כיום אני משמש כמדריך צניחה במועדון "סקייכיף" בשדה תימן וגם את זה אני עושהרק פעם בשבועיים כדי להשאיר סופ"שים פנויים לבילוי עם המשפחה.
הזכרת המשפחה. מה אשתך והילדים חושבים על התחביב שלך? הם התחברו?
יש לי חמישה ילדים בני 27, 24, 21, 19 והקטן בן 10. ארבעה מהם צנחו צניחה חופשית (חוץ מבן ה-19) וגם אשתי צנחה צניחה חופשית אבל אף אחד מהם לא "נדלק" על התחביב כמוני. יחד עם זאת הם מבינים שבשבילי זה סם החיים.
יש איזו צניחה שאתה זוכר במיוחד?
במאי 2022 השתתפתי בצניחה מיוחדת בה נשבר השיא הישראלי של צנחנים מחוברים. צנחנו 20 איש משני מטוסים שונים והתחברנו למבנה אחד. זו היתה חוויה שאין כדוגמתה.
ומה הלאה?
עד היום צנחתי 793 צניחות והשלב הבא הוא קורס מדריכי צניחות טנדם. אז יש לאן לשאוף!