כך עולה מדו"ח חדש של חברת PTC ופירמת הייעוץ בוסטון קונסלטינג גרופ. הדוח מגלה כי פתרונות IoT-AR מאפשרים לתעשיינים לשפר קבלת החלטות
חברת PTC ופירמת הייעוץ בוסטון קונסלטינג גרופ (BCG), פרסמו את תוצאותיו של סקר חדש שנערך בקרב 200 מנהלים של חברות העושות שימוש בפתרונות מבוססי האינטרנט של הדברים (IoT) ומציאות רבודה (AR).
הדו"ח בוחן את התרומה של פתרונות IoT-AR בקרב למעלה מ-30 תרחישי שימוש בתחומי התעשייה, התכנון, ניהול התקנים, המבנה הארגוני והחזר ההשקעה. הוא ממחיש כיצד יכולים פתרונות IoT-AR משולבים להגדיל, להאיץ, ולחולל מהפכה בניהול תהליכים.
ממצאי הדו"ח מגלים בין השאר 85% מהנשאלים מנהלים IoT ו-AR יחדיו, כאשר ל 77% מתוכם יש תקציב ייעודי ל AR. 76% ציינו כי הם מפתחים תחילה פתרונות מבוססי AR בלבד ומאמינים כי IoT יביא ערך לאחר מכן, בעוד ש 47% ציינו כי הם מתחילים עם IoT וה-AR ישולב בהמשך. 80% מכלל הנשאלים ציינו כי הם מצפים להחזר השקעה מלא בטווח של עד 3 שנים בעוד ש 50% מהנשאלים כבר מדווחים באמצעות שימוש משולב ב-IoT ו-AR/ הם כבר יכולים לדווח על ערך ברור לארגון.
כמו כן הדו"ח סוקר את האתגרים הרבים בתחומי מתן השירות ומפרט את הפתרונות האפשריים באמצעות IoT-AR לשיפור מהירות ואיכות השירות, כגון אחזקה חזויה, אספקת חלקים חלופיים, קבלת החלטות מבוססת-מידע, הדרכות ושירות מבוססי ליווי מומחה ידע ועוד.
"אנו שמחים לגלות שהארגונים שאימצו ראשונים את טכנולוגיות ה- IoT מטמיעים כעת גם פתרונות AR על מנת להפיק ערך רב יותר. אין ספק כי שתי הטכנולוגיות יאפשרו להם לקדם את תהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית בארגון.", אומר אריאל הדר, דירקטור הפיתוח העסקי והמכירות בחברת PTC ישראל. "הקישוריות של העובדים ויכולות שיתוף פעולה מרחוק הפכו לחיוניים במיוחד במהלך משבר מגפת הקורונה. זאת, מכיוון שחברות תעשייתיות חייבות לאפשר לעובדים במפעלים ומחוצה להם לעבוד במשותף ולשמור על המשכיות עסקית. פתרונות IoT-AR עוזרים לחברות לשפר את הביצועים על ידי צמצום עלויות, הגדלת ההכנסות ויצירת ערך אסטרטגי."