10 חברות השבבים המבטיחות של 2011
שנת 2010 היתה שנה טובה לתעשיית השבבים הישראלית אך לא כל החברות שנראו מבטיחות בסוף שנת 2009 אכן הוכיחו עצמן ב-2010 ולהיפך. כמה חברות שכמעט ולא היו מוכרות בראשית 2010 נמצאות בנקודת זינוק טובה ל-2011. Chiportal גאה להציג את עשר חברות השבבים המבטיחות לשנת 2011 (לא בהכרח לפי הסדר הבא).
.
10 חברות השבבים המבטיחות של 2011
שנת 2010 היתה שנה טובה לתעשיית השבבים הישראלית אך לא כל החברות שנראו מבטיחות בסוף שנת 2009 אכן הוכיחו עצמן ב-2010 ולהיפך. כמה חברות שכמעט ולא היו מוכרות בראשית 2010 נמצאות בנקודת זינוק טובה ל-2011. Chiportal גאה להציג את עשר חברות השבבים המבטיחות לשנת 2011 (לא בהכרח לפי הסדר הבא).
פרוביג'נט – חברת פרוביג'נט ההרצליינית זכתה לאחרונה בתואר הסטארט-אפ המבטיח בישראל ע"י גלובס וזו רק עוד חוליה בשרשרת ההצלחות של החברה המוכיחה כי נכון לה עתיד מבטיח בשנה הקרובה. דן חרש מנכ"ל החברה שהקים אותה בשנת 2000 (ביחד עם גיא רשף) מאמין כי פרוביג'נט היא דוגמא לחברה שהשקיעה בפיתוח אלגוריתמים לעיבוד אותות וכעת היא קוצרת את הפירות. שבבי התקשורת שמייצרת פרוביג'נט משמשים להאצת התעבורה בין הרשת הסלולרית לרשת האינטרנט. מכירות החברה ב-2010 יעברו ככל הנראה את ה-30 מליון דולר והם נמכרים בעיקר לחברות האינטגרציה המספקות ציוד ושירותים לחברות סלולר. החברה מתמחה בשבבים הנמצאים בעמוד השדרה של הרשת (backbone) וזו אולי עוד סיבה להצלחת החברה.
פריימסנס – אחת הטכנולוגיות החמות כיום היא הפעלת משחקים ומחשבים בעזרת מחוות (Gestures ) ופריימסנס מצויה במקום הנכון ובזמן הנכון עם הטכנולוגיה שפיתחה בתחום ואשר אומצה לאחרונה ע"י מיקרוסופט לשם הפעלת מכשיר ה- Kinect אשר התווסף למכשירי ה xBox שלה. חמשת מייסדי החברה הם תמיר ברלינר, אביעד מייזלס, אופיר שרון, אלקס שפונט ודימה ראיס אך מי שמנהל כיום את החברה הוא ינון ברכה. החברה נוסדה בשנת 2005 ופיתחה שבב המאפשר לעקוב אחרי אלפי נקודות במרחב או במילים אחרות לאתר במדויק את תנועות הגוף ומחוות מורכבות. טכנולוגיה זו תאפשר להפעיל טלוויזיות, ממירים ונגני בלו ריי ללא שלט רחוק ואף עתידה לשמש כאמצעי תקשורת למשתמשים נכים."
Oree– חברה מעניינת וכמעט לא מוכרת היא אורי אשר סיימה לאחרונה את פיתוח השבב המספק מקור אור מבוסס LED (דיודה פולטת אור). אורי צפויה להתחיל משלוחים בכמיות גדולות כבר במחצית הראשונה של 2011 . הטכנולוגיה שפיתחה התגלתה כמבטיחה למדי על יד כל מי שבחן אותה עד כה ונראה כי לחברה צפוי עתיד ורוד בשנת 2011 ומעבר לה. חברת אורי הוקמה ע"י ערן פיין המשמש כמנכ"ל החברה ונועם מאיר בתפקיד ה-CTO וממוקמת ברמת גן. במחצית 2010 השקיעה יצרנית שבבי ה-LED הטאיוונית Epistar, כ-5 מיליון דולרים באורי (Oree) .שבב החברה מבוסס על טכנולוגיה המסייעת להפחית את עלויות הייצור של תאורה אחורית למסכים מבוססת LED ע"י שיפור בהעברת הזרם בין מקור האור למסך ובכך משפרת את הולכת האור. ה- LED של אורי מתפרש על פני שטח ומתאים ליישומים שונים ובהם גם תאורת משרדים ומשטחים גדולים.
N-trig – כבר בשנת 2004 החלה חברת Ntrig מכפר סבא לשתף פעולה עם ענקית התוכנה מיקרוסופט. שיתוף פעולה זה הגיע לשיאו בהשקעה גדולה של 24 מיליון דולר שהובילה מיקרוסופט בחברה הישראלית בתחילת 2009, השקעת ההון סיכון הגדולה ביותר שהובילה מיקרוסופט בחברה ישראלית. האמון האדיר שהביעה מיקרוסופט בגלוי בחברה, עם חזון מסכי המגע של ווינדוס 7 שזכה בינתיים להצלחה יחסית, הפכו את אנטריג לספקית הפופולרית ביותר של מסכים ליצרניות כגון דל, טושיבה, לנובו ו־HP . לטענת ראשי החברה שהוקמה ע"י מאיר מורג כבר ב-1999 היתרון המרכזי של אנטריג מבוסס על משקל מסך נמוך (כ- 200 גר' לדגמים הגדולים) ועל דיוק ויכולת המסך להבחין בין מצב של נגיעה בטעות לבין נגיעה מכוונת. את החברה מוביל כיום עמיחי בן דוד כמנכ"ל ומכירותיה לשנת ב2009 הסתכמו ב-41 מליון דולר. העליה במכירות צפויה להישמך גם ב2010 ויש שמועות על הנפקה בנסדא"ק במהלך שנת 2011.
סיאנו- לתערוכת מוצרי הצריכה CES של שנת 2011 מגיעה סיאנו בראש מורם וגאה במיוחד לאחר שזכתה לאחרונה בפרס התכנון החדשני לשנת 2010 ע"י איגוד האלקטרוניקה הצרכנית (CEA). חברת סיאנו מובייל סיליקום, ספקית שבבי קליטה לטלוויזיה ניידת (סלולארית), הודיעה כי שבב SMS1530, הפונה לשוק המתפתח של טלוויזיה בסלולאר בארה"ב, זכה בפרס בקטגורית “Enabling Technologies”. המוצר, שהושק לאחרונה מסמן את כניסתה של סיאנו לשוק האמריקני, לאחר הצלחות במספר שווקי טלוויזיה סלולארית ברחבי העולם – בעיקר בסין ובאמריקה הלטינית. מוצרי סיאנו יוצגו במהלך תחרות CES שתתקיים ב-6-9 לינואר 2011 בלאס וגאס . סיאנו הוקמה ב-2004 על ידי אלון עירוני המשמש כמנכ"ל החברה ומשרדיה בכפר נטר. בין לקוחותיה: דל, ZTE, מוטורולה ומפעילות כמו טלקום איטליה וסופטבנק היפנית.
סלנו – חברת סלנו הוקמה בשנת 2005 על ידי גלעד רוזן והיא ממוקמת ברעננה. בשנה האחרונה חתמה החברה על כמה עסקאות מהותיות בינהן עסקה גדולה עם מפעילת הכבלים הכבלים השנייה בגודלה בעולם הבינלאומית חברת ליברטי גלובל וכן עם רשת צ'ינה טלקום בסין . השוק הסיני נמנה על אחד משלושת השווקים הגדולים בעולם של IPTV וצפוי להפוך בקרוב לגדול ביותר בתחום. סלנו מתכוונת למכור את שבביה ליצרנים סינים המספקים פתרונות תקשורת לצ'יינה טלקום ונמצאים כיום בתהליכי הטמעה של השבב שלה. הבחירה בטכנולוגיית ה-Wi-Fi של סלנו הגיעה בזכות ביצועי הטכנולוגיה שלה ובזכות היכולת הייחודית לאבטחת איכות HD בסביבה רווית הפרעות תקשורת .הפתרון האלחוטי של סלנו מאפשר ללקוחותיה להאיץ את ההתקנה של תשתיות HD IPTV ולספק שירותי וידיאו באיכות גבוהה. העיסקה הסינית צפויה להכניס לסלנו עשרות מיליוני דולרים בשנים הקרובות ותסייע לזכות בעסקאות נוספות במהלך 2011 בסין ובעולם כולו.
סולאראדג' – חברת סולאראדג' מפתחת שבבים ותוכנה לייעול תהליך יצירת חשמל מאנרגיה סולארית. השבב שפיתחה סולאראדג' משפר לדברי החברה את פעילות הפאנלים הסולארים ב 15%-20% לעומת הפאנלים הקיימים בשוק וכולל טכנולוגיה המתריעה על קלקולים ובזבוזי אנרגיה במערכת.
את סולאראדג' הקימו ב-2006 גיא סלע, המכהן כיו"ר ומנכ"ל החברה; יואב גלין, סמנכ"ל הפיתוח; מאיר אדסט, סמנכ"ל הטכנולוגיות, עמיר פישלוב, מהנדס התוכנה הראשי וליאור הנדלסמן – סמנכ"ל השיווק. החברה מצפה לסיים את שנת 2010 עם מכירות של כ-40 מיליון דולר ומועסקים בה כ- 100 עובדים.לאחרונה זכתה סולאראדג' בחוזה לאספקת מערכותיה ל-ENOLIA היוונית עבור פרויקטים סולאריים בהספק של 1.5 מגוואט. שווי העסקה מוערך בכמה מיליוני דולרים. אנוליה עוסקת בפיתוח פרויקטים סולארים פוטו-וולטאיים ביוון וקפריסין, והיא מחזיקה בצבר הזמנות של 7.2 מגוואט לשנה הנוכחית ושל 13 מגוואט ל-2011. מוצרי סולאראדג' כבר מותקנים בישראל, ארה"ב, גרמניה ויוון ובשנה הקרובה היא צפויה להתרחב ליעדים גלובליים חדשים.
אמימון – אמימון מפתחת שבבים להעברת אלחוטית של וידיאו לא דחוס ברזולוציה גבוהה ולטווחים קצרים. החברה המנוהלת כיום ע"י ד"ר יואב ניסן כהן (בעבר מנכ"ל טאואר) הוקמה ב- 2004 על-ידי פרופ' מאיר פדר מאוניברסיטת ת"א, כיום המדען הראשי, ד"ר צבי רזניק, שהיה סטודנט שלו ומכהן כסמנכ"ל טכנולוגי, ונועם גרי, שהוא כיום סגן נשיא לשיווק בחברה. את שנת 2010 צפויה אמימון לסיים עדיין עם מכירות של כ10 מליון דולר. בסך הכל גייסה החברה כ-50 מיליון דולר כולל גיוס אחרון בהיקף של 10 מיליון דולר,שיאפשר לה לעבור לרווחיות.. לאחרונה הצליחה החברה לפתח ממיר נתונים על כרטיס נתקע stick) ) המאפשר לצפות בשידורי טלויזה HDTV באמצעות המחשב. הכרטיס נחשב כממיר הקטן בעולם וצפוי להתחיל להימכר בכמיות גדולות ברבעון הראשון של 2011.
ברודלייט – ברודלייט, שהימרה על אחד משני התקנים הבולטים בתחום האופטי, ה־GPON, לא זכתה להצלחה כאשר התקן המתחרה EPON שימש כתקן המקובל בשוק האופטי המצומצם שהובל בין השאר בידי פסעבה הישראלית שנרכשה בידי PMC-Sierra. אך מאז 2008 הצמיחה המואצת בפריסת תשתיות תקשורת המובלת על ידי ענקיות כמו צ'יינה מובייל, פראנס טלקום, וודאפון, בריטיש טלקום וטלקום איטליה – נעשה בתקן GPON, ומאפשר לברודלייט, שחקנית כמעט יחידה בתחום, לצמוח בשיעורים מרשימים. נתח השוק של ברודלייט עולה כיום על 50% בשוק ה־GPON, והיא זוכה להצלחה מיוחדת בסין הבונה שכונות שלמות המבוססות אך ורק על קופסאות תקשורת אופטיות חדישות ביותר. ברודלייט מספקת את המוח המצוי בלב הצמיחה הזו וצפויה לחצות את קו 30 מיליון הדולר הכנסות ב- 2010 . בין לקוחותיה הבולטים חוואוי, אריקסון ומוטורולה. בעידן שבו חברות הסלולר כורעות תחת עומס תעבורת הנתונים, וספקיות התקשורת מזהות כי הביקוש לצריכת מידע באינטרנט גדול על התשתיות שלהן, ברודלייט מסייעת להן בשיפור התעבורה. בשנה הקרובה יהיה על ברודלייט לשמור על מעמדה המוביל בענף ה־GPON, להוביל את התחרות עם ענקיות שבבי התקשורת כגון פריסקייל וברודקום ולפתח מוצרים משלימים.
דיסקרטיקס – דיסקרטיקס הנתינייתית פיתחה שבב לאבטחת נתונים בטלפונים סלולריים. את השבב של דיסקרטיקס ניתן למצוא כיום בכ-100 אלף מכשירים ניידים שונים: החל מטלפונים סלולריים, דרך כרטיסי זיכרון ניידים בטכנולוגיית פלאש, טלוויזיות אלחוטיות וכלה בקונסולות משחקים. בין לקוחותיה חברות סאנדיסק, פוג'יטסו, טושיבה סוני אריקסון, סמסונג, LG ,מוטורולה ולאחרונה גם מיקרוסופט. כמו כן נכנסה דיסקרטיקס לתחום הרכב וחתמה על הסכם עם חברת טויוטה להתקנת שבבים לאבטחת מידע בתקשורת בין מכוניות. דיסקרטיקס הוקמה בשנת 2000 על-ידי גל סלומון, דוד דיטשר, שהוא סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, ולימור אלבז. בשנת 2010 החליף קובי סלע את גל בתפקיד מנכ"ל החברה וגל עבר לשמש כיו"ר הדירקטוריון. תחזית ההכנסות לשנת 2010 היא של למעלה מ 20 מליון דולר וב- 2011 צפויה עליה משמעותית נוספת שתאפשר את הנפקת מניות החברה לציבור.