כך התבטא ד"ר יואב ניסן כהן, מנכ"ל אמימון במפגש מועדון השבבים שנערך אמש בת"א במסגרת דיון שעסק בנושא שימור התחרותיות של תעשיית ההייטק הישראלית. לדבריו המשקיעים המרכזיים בסבב האחרון של אמימון הם סינים ואילו משקיעי הון הסיכון הרגילים אינם משקיעים כבעבר.
פאנל הבכירים במפגש מועדון השבבים הישראלי, 27 ביוני 2011. צילום: שמואל אוסטר |
מועדון השבבים הישראלי, קיים אמש ( 27/6) את המפגש הרבעוני שלו במרכז האירועים "גג העולם" בת"א. את האירוע שהתקיים בנוכחות כ-200 מבכירי תעשיית השבבים בישראל פתח ביל סבג', סגן נשיא ומנכ"ל חטיבת המוצרים למפתחים בקבוצת הפתרונות ומוצרי התוכנה של אינטל העולמית. סבג' תיאר את פעילותה של אינטל בפיתוח כלים לתחום המערכות המשובצות מחשב וציין כי למרות שבאינטל יש עדיין יותר מהנדסי חומרה מתוכנה, המאזן משתנה לטובתם של מהנדסי התוכנה. בהמשך דבריו ענה סבג' לשאלות הקהל, הוא פירט על הסיבות שהביאו את אינטל לרכוש את חברות התוכנה וינדריבר ומקאפי וציין כי לאינטל תוכניות רבות לחדור לתחום הסלולר בעזרת מערכת ההפעלה החדשה "MeeGo".
במוקד המפגש התקיים דיון בנושא שימור התחרותיות של תעשיית ההייטק הישראלית. בדיון נטלו חלק ד"ר מיקי רודה, סגן נשיא לטכנולוגיות תשתיתיות, בחטיבת אסטרטגיות תאגידיות, של חב' יבמ, מנשה עזרא, שותף מנהל בקרן ג'מיני, ד"ר יואב ניסן-כהן, מנכ"ל אמימון ופרופ' יאיר בארי, מרצה בכיר מהפקולטה להנדסת חשמל באונב' ת"א.
את הדיון פתח ד"ר רודה שהודה כי שכר המהנדסים בארץ הוא אכן גבוה (כתוצאה ממחסור במהנדסים וירידת שער הדולר) אך ציין כי הדרך שלנו לבדל את צוותי הפיתוח בישראל היא באמצעות מחויבות אנשי הפיתוח ואיכות צוותי העבודה הקיימים כאן. הוא הוסיף כי החדשנות של צוותי הפיתוח בישראל אף היא מהווה סיבה טובה לחברות הרב לאומיות להחזיק כאן מרכזי פיתוח ואף לרכוש חברות ישראליות כדי ליהנות מהטכנולוגיות המפותחות בישראל.
מנשה עזרא אמר כי לסינים יתרונות רבים בעליות הפיתוח ובמוטיבציה שלהם להתפתחות אך מה שחסר להם הוא הקשר הטוב למערב וזה משהו שאנחנו כבר יודעים לעשות זמן רב. יחד עם זאת הודה כי הוא מודאג מהירידה המשמעותית בכמות ההשקעות הזרות בתעשיית ההייטק הישראלית.
יואב ניסן כהן, מנכ"ל אמימון ציין כי עלויות הפיתוח בארץ בהחלט מהוות בעיה. "אנחנו מעבירים חלק מהמשימות לצוותי פיתוח בסין" אמר והתייחס לתעשיה הסינית גם בהיבט של גיוסי ההון של חברתו כשאמר "לגייס היום כסף לסטאראט אפ זו בעיה קשה. זה לא שווה לקנות כרטיס טיסה לקליפורניה או כרטיס אוטובוס להרצליה. בסבב הגיוס האחרון המשקיעים המובילים שלנו היו סינים. ניסן כהן לא ציין את שמם של המשקיעים אך בידיעה שהופיעה לאחר הגיוס בבלוג VentureBeat צוין כי המשקיע החדש באמימון היא קרן Hantech הטאייוואנית.
יאיר בארי, מרצה בכיר המעורב בתעשיית השבבים ולשעבר ראש הפקולטה להנדסת חשמל באונב' ת"א דיבר על איכותם של המהנדסים הישראלים. לדבריו "בסין נוספים כל שנה 500,000 מהנדסים, בהודו 300,000. ואצלנו רק 8,000 כך שאין לנו יכולת להתחרות איתם בכמות אלא רק באיכות. "אני מאד מתרשם מרמת הסטודנטים המגיעים אלינו. אם אני הייתי צריך לעשות את הבחינות שהם עושים היום לא הייתי עובר אותן". מצד שני ציין כי המהנדסים הישראלים נשחקים מהר ואינם רוצים לעבוד בתעשייה אחרי 20 שנה. לדעתו יש בעיה של תעסוקה לבני 45 ולנשים שכמעט לא מועסקות בתעשיה.