חברות מעדיפות לנצל את הגאות בבורסה האמריקנית כדי להנפיק, ולא להמכר לחברות אחרות
שלט עדכונים של נאסד"ק בכיכר טיימס בניו יורק. מתוך ויקיפדיה |
שוק המיזוגים והרכישות התקרר ברבעון האחרון ואילו שוק ההנפקות התחמם. כך מוסר אתר VentureSource של הדאו ג'ונס.
לפי הדוח שפירסם האתר, 109 חברות מגובות הון סיכון הנפיקו בהנפקות ציבוריות או פרטיות ברבעון השני של 2011. החברות הללו גייסו סך כולל של 11.2 מיליארד דולרים, גידול של 26% לעומת הכספים שגויסו בהנפקות ברבעון השני של 2010.
"עסקאות מיזוגים ורכישות נמצאות כעת בהשהיה – בשל השוק הגלובלי הלא יציב והצמיחה בהנקפות דבר שגורם גם לרוכשים וגם למוכרים הפוטנציאליים סיבה מספקת לחכות", אומרת ג'סיקה קאנינג, מנהלת המחקר הגלובלי ב- Jones VentureSource. "כולם מסתכלים על הביצועים של החברות שהנפיקו לאחרונה כדי לראות עד כמה מוצדקות הערכות השווי.
מיזוגים בין החברות מגובות קרנות הון הסיכון אחראיות ל-9% מהמיזוגים
ברבעון השני, נרכשו 91 חברות בסך כולל של 9.2 מיליארד דולר, ירידה של 13% בפעילות המיזוגים והרכישות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אז נרכשו 105 חברות, אף כי סכום הרכישות הכולל ברבעון המקביל היה רק 7.2 מיליארד דולרים. תחום הIT היה הפעיל ביותר במיזוגים ורכישות ברבעון השני של 2011, בעיקר בשל מעורבות חברות תוכנה במיזוגים. תעשיית ה-IT ראתה 38 מיזוגים בסכום נטו של 3 מיליארד דולרים. שירותים לצרכנים לרבות חברות הפועלות באינטנרט היה התחום השני עם 21 חברות בסכום כולל של 2.1 מיליארד דולר.
הסכום החציוני שנאלצו קרנות הון הסיכון להשקיע בחברות בטרם הנפקה, עלו ב-55% ל-109 מיליון דולר ואילו הזמן החציוני שנדרש לחברה להגיע לנזילות הכספים נפל מ-9.3 שנים ל-8.6 שנים בתקופה המקבילה אשתקד.
מרבית המיזוגים והרכישות היו של חברות מבוססות שרכשו סטארטאפים, אך שמונה סטארטאפים מכרו את עצמם לחברות אחרות המגובות בקרנות הון סיכון, בסכום המהווה 9% מכלל המיזוגים ברבעון.
כדי להגיע למיזוג עם חברה אחרת, חברות גיסו בממוצע 19 מיליון דולר בהון סיכון, הם נדרשו באופן חציוני ל-5.6 שנים כדי לבנות את החברה.
"שוק ההנפקות היה יציב אך החלון נפתח לרווחה כעת" אומר סקוט אוסטין, עורך ה- Dow Jones VentureWire. "למרות דיבורים על בועת הייטק חדשה וההתרגשות סביב חברות כמו לינקדאין או פנדורה, הנושאים המקרו כלכליים עלולים להאט את שוק ההנפקות כאשר המשקיעים עלולים לעבור לאגרות חוב בטוחות יותר." אמר.
{loadposition content-related} |