בנוסף להאטה במכירות PC כתוצאה מהמעבר לטבלטים בהשראת אייפד, מצטרפת גם התחזית של גרטנר על האטה בענף השבבים
דגם פאב 28 של אינטל בקרית גת |
ראשי אינטל ישראל הודיעו למשרד התמ"ת כי לנוכח המשבר הכלכלי העולמי המעמיק מקפיאה אינטל העולמית את החלטתה על התרחבות נוספת בארץ, שתוכננה לינואר 2012. כך אישר חזי צאיג, מנהל מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת.
כזכור בסוף יולי הודיעו שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ ושר התמ"ת, שלום שמחון, כי החליטו לאשר עקרונית מתן מענק לחברת אינטל בגובה של כמיליארד שקלים לצורך ביצוע השקעה בשני מפעלים של החברה בישראל – הכפלת גודל מפעל הייצור בקריית גת והקמת מפעל הרכבה חדש בצפון הארץ. היקף ההשקעה במפעלים מסתכם בלמעלה מ-5 מיליארד שקלים. כתנאי לאישור המענק תחוייב אינטל בהעסקת כ-1,500 עובדים נוספים בקריית גת ובין 600 ל-1,000 עובדים חדשים בבית שאן.
כמו כן, תהיה אינטל זכאית לקבלת הטבות המס הקבועות בחוק לעידוד השקעות הון ותיהפך לחברה הראשונה הזכאית למעמד של מפעל מועדף מיוחד שנקבע במסגרת הרפורמה שבוצעה בחוק עידוד השקעות הון. מסתבר שעד כה אינטל טרם השיבה להצעה ואתמול כאמור היא הודיעה על הקפאת הפרויקט.
ב-5 בספטמבר דיווחנו כי אינטל, העומדת כעת בפני ירידה בביצועיה מבחינת מכירת שבבים לתחום ה-PC, עקב המעבר לפלטפורמות מיחשוב אחרות, עשויה לעצור זמנית את תוכניותיה לשידרוג תהליך ייצור ל- 22 ננומטר בפאב 24 הממוקם באירלנד, ולעכב את ההכרזה על הדור הבא של פלטורמת Ivy Bridge ברבעון כדי לחסוך עלויות.
בד בבד החלה ממשלת אירלנד לחזר אחרי אינטל במטרה שתבצע את ההשקעה בתחומה. ההערכות הן, כי אם אינטל תבצע את ההשקעה באירלנד, היא תיאלץ להגדיל השקעתה ב-1.5 מיליארד דולר במבנים, בעוד שבישראל היא יכולה להשתמש במבנים הקיימים.
מסתבר שאינטל עזבה את אירלנד בשנת 2005 לאחר שממשלת המדינה החליטה להפסיק לספק לה מענקים בשל מגבלות שהטיל עליה האיחוד האירופי. כתוצאה מכך, המפעלים של אינטל באירלנד הפועלים בטכנולוגית 45 ננומטר התיישנו. לאור המשבר הכלכלי הפוקד את אירופה יתכן שממשלת אירלנד תוכל שוב להציע השתתפות במימון.
כזכור, לאחרונה פרסמה חברת הייעוץ והמחקר גרטנר כי הכנסות שוק המוליכים למחצה העולמי במגמת ירידה, והן צפויות להסתכם ב-299 מיליארד דולר בשנת 2011, ירידה של 0.1% בהשוואה להכנסות 2010. תחזית זו נמוכה יותר מהתחזית הקודמת שפרסמה גרטנר ברבעון השני אשר צפתה גידול של 5.1% ל2011. "שלושה גורמים מרכזיים מעצבים את התחזית לטווח הקרוב: עודפי מלאי, ייצור יתר וירידה בביקוש בגין האטה בכלכלה", מסביר בריאן לואיס, סגן נשיא למחקר בגרטנר
{loadposition content-related} |