כך מתאר היינץ באסט – המנהל המקצועי של כנס התוכנה השנתי של אינטל שיתקיים בהרצליה ביוני ע"י מאגרי תוכנה, ויועץ הנדסי בכיר בחטיבת מפתחי המוצרים באינטל תוכנה, בכנס שהתקיים באיסטנבול
היינץ באסט. צילום: אבי בליזובסקי |
נא להכיר – מייק. כך מבטאים באינטל את שמה של ארכיטקטורת המעבדים החדשה של אינטל למחשבי על MIC – Many Integated Core Architecture. מטרת פיתוח הארכיטקטורה היא להאיץ פעולות נקודה צפה במיחשוב עתיר ביצועים (HPC) המוצר תוכנן כך שיהיו לו יותר מ-50 ליבות ויחידת ביצוע וקטורית של 512 ביט. גרסה ראשונה של מערכות מבוססות אריכטקטורה זו תצא לשוק בסוף השנה או בתחילת השנה הבאה. כך מתאר היינץ באסט – יועץ הנדסי בכיר בחטיבת מפתחי המוצרים באינטל תוכנה, בכנס שהתקיים באיסטנבול. היינץ הינו גם המנהל המקצועי של כנס התוכנה השנתי של אינטל שיתקיים בהרצליה ב-25 ליוני ע"י מאגרי תוכנה מפיצת אינטל תוכנה בישראל.
לדברי באסט, במקביל לפיתוח החומרה נערכת חטיבת התוכנה של אינטל והיא מפתחת הרחבות לתכנות וכלי פיתוח כדי להקל ככל האפשר לתכנת בסביבה זאת, בפרט נדרשים שינויים הדרגתיים כדי להפוך קוד קיים של ישומים כדי שיוכל לרוץ ביעילות ולנצל את כל היכולות של ארכיטקטורת מייק.
אחד המודלים הללו מכונה Heterogeneous Offload Model שבו המתכנת מסמן קטעים בקוד שלו כך שיבוצעו על מאיץ מייק של אינטל. בכל מודולי התכנות, אינטל מאפשרת להריץ כל תוכנה שנכתבה לארכיטקטורת זיאון הקלאסית, לרוץ גם בסביבת מייק. הדבר כולל Open MP, MPI Intel Threading Building Blocks, ו-Intel Cilk Plus . המפתח יכול לפתח Parallel Open MP Loop בסיוע ב-Offload Directives כך שניתן יהיה להריץ אותו על מאיץ המייק. סביבת פיתוח התוכנה לאינטל מייק תכלול קומפיילרים ל-c++, פורטרן, Math Kernel Library ואת VTUNE – מנתח ביצועים וירטואלי לכוונון תוכנות.
אנחנו, בחטיבת התוכנה כתבנו עבורם את המהדרים, הVirtual Tools ואת הספריה. אנחנו מבטיחים שהתוכנה תהיה זמינה. ונעזרים בכך בכ-50 שותפים בכל רחבי העולם כדי להעביר יישומים לגרסה הראשונה של חומרת מייק, שותפים אלו כוללים את מאיץ החלקיקים בסרן, את מכון KITSI בקוריאה ואת JULICH השבדית.
אינטל הדגימה בועידת מיחשוב העל בסיאטל, בנובמבר 2011 כי מאיץ המייק (MIC) של אינטל יוכל לספק יותר מ-1 טרהפלופ של פקודות נקודה צפה שהיא בפקטור של 10-50 יותר מאשר זו המסופקת בידי מעבדי XEON.
יכולת מיחשוב נוספת זו תאפשר מערכות מיחשוב ענק שיאיצו את המיחשוב מרובה נקודה צפה לצרכי סימולציה בתעשיית הרכב, חיזוי מזג אוויר. או כל סוג אחר של סימולציה נומרית. הביצועים של השבב הראשון שאינטל תוציא בטכנולוגיה זו, Knites Corner יהיה זהה לביצועים של מחשב העל הגדול ביותר – שאינטל בנתה ב-1997 שתפס אז חדר שלם ASCI RED. כאמור מדובר בשבב אחד
מה עתיד המיחשוב עתיר ביצועים מנקודת המבט שלך?
באסט: "יש צורך הולך וגדל לכוח מיחשוב כדי לקבל חיזוי אמין יותר של מזג האוויר, מודלים לסימולציה של התנגשויות בענף הרכב ועוד. כל אלה דורשים יותר ויותר כוח מיחשוב כי המודלים נהיים יותר גדולים ומורכבים ויש צורך ליותר ביצועי נקודה צפה. לכן בטווח הארוך – אנחנו מתכוונים להגיע לקנה מידה של אקסה – כלומר פי אלף מפטה, קנה המידה של מחשבי העל קיום ופי אלף מטרה פלופ – מהירות העיבוד של מחשבים אישיים. אנו רוצים לבנות מחשב בקנה מידה של אקסה EXASCALE – עד 2018, בשיתוףעם Texas Advance Computer Center. האתגר הגדול יהיה הקטנת צריכת החשמל והקירור של מחשב כזה. כדי לבנות מחשב כזה בטכנולוגיה של היום נדרשת כל התפוקה של סכר הובר, דבר שהוא כמובן אינו מעשי, בפרט בתקופה של משבר אנרגיה.
{loadposition content-related} |