10 חברות השבבים המבטיחות ב-2013
שנה נוספת חלפה עברה לה. שנה של שינויים ותהפוכות בתעשיית המיקרואלקטרוניקה כמו גם בכלכלה העולמית בכללותה עם סימנים לא ברורים לגבי הבאות. מתוך רשימת החברות המבטיחות שלנו בלטה ברודלייט שאכן ביצעה אקזיט יפה כשנמכרה תמורת כ-200 מליון דולר לברודקום. מספר חברות שבבים בתעשיה הצליחו לגייס השנה סכומים נאים ממשקיעי הון הסיכון הישראלים והזרים. זוהי ללא ספק הצבעת אמון בתעשיית השבבים הישראלית ולמרות גל הפיטורין שחווינו לקראת סוף השנה בכמה מהחברות הגדולות, אנו אופטימים לקראת שנת 2013.
10 חברות השבבים המבטיחות ב-2013
שנה נוספת חלפה עברה לה. שנה של שינויים ותהפוכות בתעשיית המיקרואלקטרוניקה כמו גם בכלכלה העולמית בכללותה עם סימנים לא ברורים לגבי הבאות. מתוך רשימת החברות המבטיחות שלנו בלטה ברודלייט שאכן ביצעה אקזיט יפה כשנמכרה תמורת כ-200 מליון דולר לברודקום. מספר חברות שבבים בתעשיה הצליחו לגייס השנה סכומים נאים ממשקיעי הון הסיכון הישראלים והזרים. זוהי ללא ספק הצבעת אמון בתעשיית השבבים הישראלית ולמרות גל הפיטורין שחווינו לקראת סוף השנה בכמה מהחברות הגדולות, אנו אופטימים לקראת שנת 2013.
אמנם מדובר בעוד שנה אתגרית לתעשיה אך כמה מהחברות ברשימתינו הצליחו לזכות בלקוחות חדשים, השיקו מוצרים חדשים ואנו מאמינים כי יפתיעו לטובה בשנה הקרובה. אז הנה עשרת הנבחרים שלנו לשנת 2013.
Wilocity – אחת החברות הפחות מוכרות בתעשייה אך לללא ספק אחת מהמעניינות שבהן. וילוסיטי עוסקת בפיתוח שבבים להעברת נתונים בתדר 60 ג'יגה הרץ. הטכנולוגיה שלה נחשבת מהפכנית ומאפשרת העברת נתונים מידע, קול ווידיאו, בקצב שיכול להגיע ל-7 ג'יגה הרץ לשנייה. כך יוכל כל מחשב ,טאבלט או סמארטפון המצויד בשבב של וילוסיטי להעביר סרטים או כל מידע רב אחר לטלוויזיה או לכל התקן קצה אחר במהירות עצומה. לפני כשנה ביקר בחברה אד פרנק מאפל אך גם ללא שת"פ עם אפל נראה שצפוי לחברה עתיד וורוד. בשנת 2012 היא חתמה הסכמים להטמעת מוצריה במוצרי חברות דל, קוואלקום ומרוול ונראה כי היא מגיעה לפתחה של שנת 2013 עם צפי להכנסות גדלות והולכות.
איזיצ'יפ – חברת איזי'ציפ אינה חברה צעירה והיא אף חברה ציבורית אך ברבעון החולף למרות ירידה במכירות הצליחה להראות רווחיות יפה (כ-30%) ואף הכריזה על קוו מוצרים חדש ומבטיח. לחברה מערכת קשרים מצוינת עם ענקית התקשורת סיסקו המשלבת את שבביה של איזיצ'יפ בתוך הממירים מתוצרתה, ואף יצרנים מובילים כאריקסון Tellabs ו- Huawei עברו לאחרונה לייצר נתבים המבוססים על הטכנולוגייה שבה מייצרת איזיצ'יפ. אלי פרוכטר מנכ"ל החברה הכריז לא מכבר על שלושה לקוחות מהותיים שנוספו לחברה לאחרונה. כל אלה ישפיעו מן הסתם על תוצאות החברה בשנים הקרובות ואנו צופים לחברה שנה מוצלחת ב-2013.
EOS Compass – קומפסEOS מפתחת שבב אופטי המיועד לשמש כנתב ברשתות תקשורת .יחודו במשקלו הנמוך (מס' קילוגרמים בודדים), במהירות העברת הנתונים שלו, פי 200 ! ממוצרים מתחרים ובמחירו הנמוך פי 70. בשנה האחרונה חוותה החברה צמיחה גדולה והמשיכה להגדיל את מספר עובדיה (שכבר עבר את ה־200). רבים מעובדי החברה הם עובדי סיסקו לשעבר ובראשם מנכ"ל החברה מיכאל לאור, לשעבר מנהל פיתוח בכיר בסיסקו ושותף בקרן ההון סיכון פיטנגו שהיא אחת מהמשקיעות בחברה. קומפקס שומרת באדיקות על "דממת אלחוט" ואינה מדווחת על עסקיה אך ל Chiportal נודע כי היא מתקדמת לפי תוכנית העבודה שלה לשביעות רצונם של משקיעיה.
פריימסנס – השנה החולפת היתה שנה לא קלה עבור פריימסנס. לאחר תקופה של המראה אדירה עם מכירות של מליוני שבבים בשנה הפסיקה מיקרוסופט את זרם ההזמנות העצום ופריימנס ניצבה בפני משבר עסקי שהוביל לקיצוץ בכח האדם של 50 מתוך 190 עובדיה. מספר ההשקעות המשמעותיות שבוצעו בחברה כולל השקעה של 50 מליון דולר מקרן הפרייבט אקוויטי סילברלייק סייעו לה לעבור התקופה הקשה. בשנת 2012 הוסיפה פריימסנס לקוחות חדשים במיוחד במזרח אסיה ואף הכריזה על קוו מוצרים חדש שהוא מתקדם יותר וקטן משמעותית מהדור הקודם. היא מתכננת להציג את מוצר הדור החדש שקיבל את הכינוי Capri בתערוכת CES, שתתקיים בינואר בלאס-וגאס,2013. השבב יסופק עם תכנון ייחוס חדש המאפשר לשלב אותו במוצרים צרכניים כמו מחשבים אישיים, מחשבים ניידים, טאבלטים ואפילו סמארטפונים ומכשירי טלוויזיה.
N-trig – אנטריג כבר נחשבת כיצרנית פופולרית של שבבים למסכי מגע כולל אלו של דל, טושיבה, לנובו ו־HP למרות שהיא מציגה מכירות הנעות סביב 100 מליון דולר היא עדיין זקוקה לכספי משקיעיה וזו הסיבה שבימים אלו היא משלימה גיוס של 25 מליון דולר. מטרת הגיוס היא לאפשר לחברה להיערך למאמצי שיווק ומכירות בעקבות זכייה במספר פרויקטים גדולים. השקת חלונות 8 יצרה ציפיה גדולה בשוק המכשירים המבוססים על המערכת וזה יצר לחץ על N-Trig,לספק למחשבים אלו רכיבים וחלפים למסכי מגע ,מטרת המשקיעים ומנכ"ל החברה עמיחי בר דוד היא לשמור על מעמדה העצמאי ולהפוך לחברה המוכרת מאות מליוני דולר בשנה. בסיומה של 2012 אנו צופים כי החברה תמשיך ותצמח תוך ניצול מהפכת הטאבלטים והסמארטפונים עם מסכי המגע וכן המסכים עם עטי המגע (סטיילוסים).
סיאנו – חברת סיאנו מובייל ספקית שבבי קליטה לטלוויזיה ניידת (סלולארית),פיתחה שני קווי מוצרים הקוו הראשון הוא מקלט על שבב המיועד לקליטת שידורי טלוויזיה דיגיטלית במכשירים ניידים ואילו הקוו השני הוא אנטנה על שבב. בין לקוחות החברה דל, ZTE, מוטורולה ומפעילות כמו טלקום איטליה וסופטבנק היפנית. החברה הספיקה לגייס עד תחילת 2012 כ-108 מליון דולר ולמרות שכבר הגיעה למכירות של עשרות מליוני דולרים בשנה היא עדיין נאבקת על מקומה בשוק הטלויזיה הדיגיטלית. בשנת 2012 חוותה פיטורי עובדים וגם יצאה לסבב גיוס נוסף של 30 מליון דולר שלא ברור אם הצליחה להשלימו. בשנת 2013 היא מתכננת להרחיב את עם כניסת הטלוויזיה הדיגיטלית לארצות הברית . לשם כך חברה לענקית התקשורת האלחוטית האמריקאית בלקין, ושתיהן מתכוונות לשווק מתאם מיוחד לצפיה בטלוזה באמצעות מכשירי האייפון והאייפד.
סלנו – סלנו הרעננית, מפתחת שבב ה-Wi-Fi והוא בעל יכולת אבטחת איכות HD בסביבה רווית הפרעות תקשורת מאפשר ללקוחותיה להאיץ את ההתקנה של תשתיות HD IPTV ולספק שירותי וידיאו באיכות גבוהה לכל בית. בשנה החולפת השלימה גיוס הון בהיקף 24 מיליון דולר. וסך הגיוסים מאז הקמתה עומד על 68 מיליון דולר. את הגיוס הובילה משקיעה חדשה, קרן וינטג' הישראלית של אלן פלד, והשתתפו בו המשקיעים הקיימים בחברה: גריילוק, ליברטי גלובל, סיסקו ופיטנגו.שבבי ה-WiFi של סלנו נמצאים כבר בנתבים וקופסאות תקשורת המותקנים על ידי ספקיות תקשורת כגון צ'יינה טלקום, דויטשה טלקום, ליברטי גלובל, בואיג הצרפתית ו-UPC. סך הכל משרתת סלנו 75 ספקיות תקשורת. השבב מסוגל להפיץ שידורי וידיאו ביתי לשמונה ערוצי וידיאו שונים. סלנו תומכת בתקן ה-WiFi הרגיל, 802.11n, והגיוס האחרון יסייע לחברה לפתח טכנולוגיה לתקן ה WiFi המתקדם יותר.
סולאראדג' – במחצית 2012 זכתה סולאראדג' בפרס Intersolar לחדשנות בקטגוריה הפוטו-וולטאית. הפרס, שנחשב לפרס החשוב ביותר בתעשייה הסולארית, הוענק לחברה על מוצר הדור הבא של יחידות מיצוי ההספק של החברה, המציג לראשונה את טכנולוגית IndOP™ המאפשרת אימוץ נרחב יותר של מיצוי מבוזר של אנרגיה סולארית. סואראדג' מפתחת מערכות הכוללות שבבים ותוכנה לייעול תהליך יצירת חשמל מאנרגיה סולארית. השבב שפיתחה סולאראדג' משפר לדברי החברה את פעילות הפאנלים הסולארים ב 15%-20% לעומת הפאנלים הקיימים בשוק וכולל טכנולוגיה המתריעה על קלקולים ובזבוזי אנרגיה במערכת. מוצרי סולאראדג' כבר מותקנים בארה"ב, גרמניה, איטליה, יוון וכמובן ישראל ובשנה הקרובה היא צפויה להתרחב למדינות נוספות. גיא סלע, מנכ"לה הנמרץ פועל ממשיך לפעול במטרה לבנות חברה שתהיה מובילה עולמית בתחום טכנולוגיות ההמרה לפאנלים סולאריים. למרות סימני שאלה שעלו לאחרונה בנושא כדאיות הפקת אנרגיה סולארית בעקבות ירידה במחירי הנפט יש לחברה תשתית שיווקית טובה שעושיה לסייע לה להמשיך לגדול גם ב-2013 .
SIKLU – גם סיקלו זכתה בשנת 2012 בהכרה מכובדת כשנבחרה לאחת מ-100 החברות המבטיחות באירופה ע"י המגזין Red Herring. צוות היזמים החזק של החברה מונה בין השאר את איציק קירשנבאום, מייסד את Vascure ו Envara המשמש כנשיא ויו"ר, הטכנולוג הראשי יגאל לייבה, ברוך שוורץ ואלעד דיין. סיקלו פיתחה פתרונות קישוריות בגלים מילימטריים עבור רשתות סלולריות, טכנולוגיה המשמשת לתשתיות אלחוטיות המבוססות על Wireless Ethernet ומספקת פתרון טוב לדרישות רשתות ה- LTE החדשות. עם הגדלת התעבורה ברשתו הטלפוניה הסלולרית והפיכתן של טכנולוגיות הדור הרביעי לפופולריות צפויה החברה ליהנות מגידול משמעותי בעסקיה ואנו צופנים לה שנה ברוכת הזמנות ומכירות.
Skipio – מצטרפת צעירה לתעשיה ולרשימת החברות המבטיחות היא חברת סקיפיו. סקיפיו עוסקת בפיתוח שבב להעברת תקשורת נתונים מהירה לצורך העברת נתונים לבתים בקצב של ג'יגה־ביט לשנייה. התקשורת נעשית בתקן חדש המכונה g.fast ומפותח ביחד עם חברות, ברודקום, מארוול ואלקטל־לוסנט תקן זה נוצר בעקבות הצורך של חברות תקשורת רבות לספק תקשורת נתונים מהירה יותר מבעבר על גבי תשתית קווי הנחושת הקיימת. לאחרונה השלימה החברה סבב גיוס של 10 מליון דולר מקרנות הון הסיכון ג'מיני וג'נסיס. החברה הוקמה בתחילת 2012 ע"י ארבעה יזמים. דודי באום אחד מיזמי חברת קופרגייט אשר נרכשה בשנת 2009 בתמורה ל-190 מליון דולר ע"י חברת סיגמה דיזיין., אורן מנצור, המשמש כסמנכ"ל תפעול, רמי ורבין המשמש כ- CTO ו-רון שטרנזון המשמש כסמנכ"ל פיתוח. גם שלושת השותפים האחרים עבדו בקופרגייט בטרם הקימו את Skipio ונסיונם האישי ביחד עם עברם המשותף יסייעו להם להוביל את החברה הצעירה להצלחות ב-2013 ובשנים שלאחר מכן.
לא הזכרנו ברשימה כמה חברות צעירות שהתווספו לתעשיה בשנה האחרונה כולל אינואיטיב טכנולוגיות של שלמה גדות, Satixfy של יואל גת, ו- Vayyar של רביב מלמד. אנו מאחלים בהצלחה לכל החברות בתעשיה ומקווים לראות את כולן עולות ופורחות ב-2013.