גורמים בענף מעריכים כי המתקן עשוי לשמש בסיס למפעל חדש של אינטל שאינטל ישראל מתחרה על הקמתו מול מדינות אחרות, חלק מהעובדים היו מיותרים עבורה, אך מיקרון איימה בסגירת המפעל אם לא יעסיקו את כולם.
מימין לשמאל: דני בן עטר, מנהל מפעל אינטל קרית גת, מקסין פסברג מנכ"לית אינטל ישראל ושמואל פרץ, מנהל מפעל מיקרון. |
החל מהיום, 1 לדצמבר, 800 מעובדי מיקרון עוברים לאינטל ישראל ומפעל מיקרון ישראל בקרית גת יהיה חלק ממפעל הייצור של אינטל בקריית גת – שייקרא מעתה FAB 28A. החברה תמשיך לייצר שבבי זכרון עד לסיום ההתחייבויות ללקוחות ולאחר מכן הוא ייסגר. העובדים יועסקו במפעל הקיים של אינטל בתפקידים שונים.
ל-CHIPORTAL נודע כי אינטל רצתה בעיקר את המבנה, כדי שזה ישמש בסיס למפעל חדש של אינטל שאינטל ישראל מתחרה על הקמתו מול מדינות אחרות. מיקרון מאידך, כבר כמעט חתמה עם גורם אחר למכירה שלמה של המפעל על עובדיו, ובשלב מסויים לאחר שאינטל דרשה להפסיק את חוזה השכירות ארוכת הטווח באורח חד צדדי, איימה מיקרון לסגור את המפעל כליל, אם אינטל לא תיקח אליה גם את כל העובדים.
לפי ההסכם, עובדי מיקרון שמצטרפים לאינטל יקבלו חבילת שכר בסיס ובונוסים בשווי זהה או גבוה יותר לעומת שכרם במיקרון, והכספים שיפרישו העובדים ואינטל לפנסיה יתווספו לכספים שכבר הצטברו בתוכניות החיסכון שלהם בשנים עברו.
עם זאת, העובדים נקלטים באינטל כעובדים חדשים לכל דבר ועניין – דבר שיתבטא בעיקר בהפרשות לצורך פיצויי פיטורים, שיחושבו רק לפי תקופת ההעסקה שלהם באינטל.
כזכור, אינטל הודיעה בסוף חודש ספטמבר האחרון כי אינטל תיקח חזקה על מפעל הייצור שהחכירה למיקרון בקריית גת ותציע לכ-800 עובדי מיקרון משרות מלאות. היקף כח האדם שאינטל מעסיקה באופן ישיר בקרית גת צפוי להגיע בעקבות גיוסם של עובדי מיקרון לאלפי עובדים, מהלך שתורם משמעותית לתעסוקה בדרום הארץ. באינטל אומרים כי כי כיום כ-60% מעובדי אינטל מתגוררים דרומית לקריית מלאכי.
מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, אמרה על קליטת עובדי מיקרון: "העסקה הנוכחית עם מיקרון מבטאת פעם נוספת את המחויבות ארוכת השנים של אינטל העולמית לאינטל ישראל ולמדינת ישראל. מדובר בצעד עסקי חשוב לחברה. עובדי מיקרון מצטרפים למפעל מצטיין בפריון, חדשנות וביצועים. במיקרון ישראל עובדים אנשים מוכשרים שיתרמו להמשך צמיחתה של לאינטל ולהתפתחותה".
{loadposition content-related} |