העסקה אמורה ליצור את אחת היצרניות הגדולות ביותר לתחום הרכיבים לרשת, לאינטרנט של הדברים ולמובייל ולהתחרות בקוואלקום ● לברודקום 800 עובדים במרכזי פיתוח בישראל
ברודקום – מתחזקת בתחום הרדיו |
אחד המיזוגים הגדולים בתעשיית יצרניות השבבים עומד לקרום עור וגידים: אווגו טכנולוגיות (Avago Technologies) הסינגפורית הסכימה לשלם 37 מיליארד דולר תמורת ברודקום (Broadcom). העסקה אמורה ליצור את אחת היצרניות הגדולות ביותר לתחום הרכיבים לרשת, לאינטרנט של הדברים ולמובייל. מדובר בעסקה הגדולה ביותר מזה יותר מ-15 שנים.
על פי הפרסומים, העסקה תתבצע במזומן ובמניות. אווגו תשלם כ-17 מיליארד דולר במזומן והשאר – במניות של החברה. אם יתקבל ההסדר, הוא יעניק לבעלי המניות של ברודקום כשליש מהחברה המאוחדת.
העסקה הוכרזה זמן קצר לאחר רכישת פריסקייל על ידי NXP תמורת 11.8 מיליארד דולר במארס. מקורות בענף מוסרים כי גם אוואגו הגישה הצעת רכש לפריסקייל. וכמובן בהקשר זה ניתן לציין את השיחות שמנהלת אינטל לרכישת יצרנית השבבים אלטרה בשווי 10 מיליארד דולרים.
החברה המאוחדת תישא את שמה של ברודקום, שהוא מותג הרבה יותר מוכר מאשר אוואגו. מנכ"ל אווגו, הוק טאן, ישמש גם כמנכ"ל שלה.
לאווגו אין פעילות בישראל, אך לחברה הנרכשת יש כ-800 מהנדסים בשמונה מרכזי פיתוח שהגיעו מ-11 הרכישות שביצעה ברודקום בארץ, בזכות פעילתו של ד"ר שלמה מרקל, סגן נשיא בברודקום העולמית. לאחרונה הכריזה החברה על שבבים שיוכלו להגביר מאוד את מהירות תעבורת האינטנט והפס הרחב בין מרכזי נתונים, ואשר תוכננו במרכז הפיתוח של החברה ביקום.
אווואגו מתמחה בעיקר בתחום הרדיו וברודקוום היא ענקית הרשתות, המיזוג הזה יורצר גרסה קטנה יותר של קוואלקום המכסה כבר את שני השווקים. זה איננו דבר רע משום שקוואלקום היא חברה רווחית. המיזוג ידרוש לפחות שנתיים כדי להוכיח שהעבודה של שתי החברות ביחדמשולבת כמו ששני התחומים הללו משולבים בקוואלקום.
במהלך השנים ביצעה ברודקום 11 רכישות בישראל. שתי החברות הישראליות האחרונות שהיא רכשה היו BroadLight, ספקית רשתות סיבים אופטיים פסיביים, ו-Wisair, שפיחתה פתרונות להעברת נתונים אלחוטית לטווחים קצרים. בסך הכול רכשה ברודקום מאז הקמתה יותר מ-60 חברות.
ייו"ר ברודקום הנרי שמואלי התארח בפברואר האחרון בכנס iNNOVEX2015 שערכה חברת ASG שגם Chiportal משתייך אליהבהתייחסו לישראל אמר סמואלי: "בישראל יש שילוב של אוניברסיטאות מהטובות בעולם, תרבות יזמית וזה חיוני להצלחה. יש לכם צבא חזק שמחויב להתפתחות טכנולוגי וקידום מהממשלה. האקונומיסט דירג את תל אביב במקום השני בחדשנות."
ליזמים שבאולם אמר סמואלי: "כדי ליצור חברה גדולה צריך לחלום על משהו שלא קיים היום ואשר ישנה את חייהם של האנשים."
פרשנות: המיזוג ייצור את חברת השבבים השלישית בגודלה אחרי אינטל וסמסונג
האנליסט אנדריי בילונד מאתר Motley Fool אומר כי לפי ההודעות לעיתונות החברה הממוזגת תישא את המותג של ברודקום, אך תנוהל בידי בכירי אוואגו. לחברה המאוחדת צפוי להיות שווי שוק של 77 מיליארד דולר עם סגירת העסקה הצפויה להתרחש ברבעון הראשון של 2016.
שווי יעד זה גבוה משווי השוק של שתי החברות משום שאוואגו חייבת לקחת הלוואות בשווי 17 מיליארד דולר. כדי לממן את החלק המזומן של העסקה. לאוואגו יש כיום רק 2.6 מיליארד דולר במזומן וברודקום מוסיפה גם היא רק 3 מיליארד. המאזנים של שתי החברות גם כוללים חובות ארוכות טווח שיצמחו לאחר סגירת העסקה. החברה מתכוונת להוסיף למאזן הלוואות בשווי 9 מיליארד דולרים.
החברות צפויות לחסוך כתוצאה מהמיזוג לפחות 750 מיליון דולר ב-18 החודשים הראשונים. מכיוון שקווי המוצרים של שתי החברות חופפים במידה מועטה, החסכונות הללו יפלו בעיקר על מחלקות המכירות והמינהלה. ראשי אוואגו מבקשים להגביר את הרווח השולי של ברודקום לרמות גבוהות בהרבה. אם כי יש לציין שהוא עדיין גבוה מזה של אוואגו עצמה.
{loadposition content-related} |