תפנית בעלילה – עסקת המיליארדים שכמעט נסגרה שבה ביקשה רנסאס היפנית לרכוש את אינטרסיל האמריקנית בסימן שאלה, בשל התערבות מקסים שגם מעוניינת באינטרסיל
.
מקסים – תיאבון לפס רחב |
החיזור אחרי אינטרסיל (Intersil) הופך לדו-קרב בין ענקית האלקטרוניקה היפנית רנסאס, והחברה האמריקנית מקסים.
כלי התקשורת הכלכליים דיווחו ביום רביעי כי Intersil עשויה להכריז על מכירתה ל- Renesas כבר בשבוע הבא, כשהיא מעדיפה את השבבים היפני על חברת השבבים האמריקנית.
עם זאת סוכנות רויטרס הוסיפה, , כי מקסים עשויה עדיין לשבש את העסקה עם הצעה חדשה.
מקסים נדחפת למרדף של רנסאס אחר אינטרסיל ומבקשת לקחת חלק בגל המיזוגים הנוכחי בקרב חברות המוליכים למחצה. עד כה צץ שמה של מקסים לעתים קרובות כיעד לרכישה, ולא כמחזר אחר יצרני שבבים אחרים.
רוב לינבק, אנליסט בכיר ב- IC Insights אומר: "מקסים לא הציבה את עצמה כיעד להשתלטות אבל מוכנה לדון על רכישה אפשרית על ידי טקסס אינסטרומנטס או אנלוג דיוויסס.
אינטרסיל אטרקטיבית לחברות כמו רנסאס ומקסים משום שהשבבים שלה נמצאים בשוק הרכב והתעשייה הגדלים. אינטרסיל יכולה לעזור לרנסאס להשיג לקוחות נוספים בתחומים הללו, אומר ג'ונתן ליאו, אנליסט בכיר בתחום המוליכים למחצה ב-IHS.
לינבק מאמין כי באמצעות רכישת אינטרסיל תזכה רנסאס בכוח להרחבת נוכחותה של החברה היפנית בתחום הרכב, בעיקר מחוץ ליפן, ולהרחבת עסקיה בכלל. לדבריו, הפסד שם המותג של אינטרסיל עלול לפגוע בעסקי התעופה והחלל שלה, במיוחד מול יצרני מטוסים אמריקנים אבל זה לא בטוח."
מה זה נותן למקסים?
שני שלישים מהכנסותיה של אינטרסיל בשנת 2015 שעמדו על 522 מיליון דולרים הגיעו ממערכות תעשייה ותשתיות (כולל אוטומציה ומערכות עמידות לקרינה לשימוש בחלל. השבבים של מקסים משמשים רכבים, מערכות תקשורת ונתונים מרכזים, מערכות מחשוב, מערכות צרכניות ושווקים תעשייתיים. בשווקים אלה יימצא שפע של מכנה משותף.
מקסים דוחקת באינטרסיל שלא לבחור ברנסאס בשל הסיבוכים העלולים להגרם כתוצאה מבדיקה ממושכת על ידי הוועדה להשקעות זרות בארה"ב (CFIUS), אשר בוחנת עסקות בעלות השלכה פוטנציאלית בנושאי ביטחון לאומי.
לאינטרסיל יש בין היתר יישומים צבאיים המצויים ברשימת הגבלת היצוא הבטחוני לפי תקנות ITAR של ממשלת ארה"ב.
{loadposition content-related} |