כך אומר גדי גילאון, מנכ"ל מוביסק המוסיף כי נדרש פתרון אחוד – אבטחת מידע ארגונית אחודה, תפיסת מדיניות ויישום, למרות שרק חלק מפעילות האינטרנט של הדברים נעשית במסגרת ה-IT.
גדי גילאון, מנכ"ל ויו"ר מוביסק |
"אבטחת האינטרנט של הדברים, המובייל והענן איננה משימת פח – זו המשימה המרכזית של כל ארגון כיום. " כך אמר גדי גילאון, מנכ"ל ויו"ר מוביסק.
לדברי גילאון, השילוב של רשתות חברתיות, מובייל, אנלטיקה, ענן וכיום גם אינטרנט של הדברים – מהווים טכנולוגיה משבשת.
"לכאורה האינטרנט של הדברים הוא התפתחות של מערכות M2M ושל שירותי אירוח – אבל מדובר בעולם חדש. גם המובייל לא דומה למחשב הקלאסי. היום יש לנו בכיס מחשב בעל עוצמה זהה לזה של שרת דואר מלפני חמש שנים."
"האינטרנט של הדברים סוחב איתו את בעיות האבטחה של המובייל ומוסיף משלו". הלקוחות דורשיםלהפוך את הכל לפתוח.
בתחום הענן, אמר גילאון, "כל עוד אנחנו משתמשים במערכות לצרכים פנימיים – אין בעיה. אבל אם הארגון על שלל מערכותיו נמצא במקום כזה, זה יוצר בעיה של שליטה ובקרה, אכיפת מדיניות ארגונית, אבטת המידע, שקיפות".
"כמעט כל הטלפונים מותקפים דרך רשתות WI-FI שכולנו מתפתים להיכנס אליהן בחינם. היום גם כל אחד מביא את המכשיר שלו, ואם בעידן ה-PC היה ברור שהמחשב שייך למקום העבודה, הטלפון נחשב כפרטי. אין אף אחד שמחזיק שני טלפונים. הטלפון הוא רכיב אינטרנט של הדברים מרובה חיישנים".
"התוצאה המבוקשת היא פתרון אחוד – אבטחת מידע ארגונית אחודה, תפיסת מדיניות ויישום, למרות שרק חלק מפעילות האינטרנט של הדברים נעשית במסגרת ה-IT. הדבר מחייב אותנו לשנות תפיסות ארגוניות וטכנולוגיות, יצירת חוויית הלקוח לצד ערך כלכלי לימוד, ובהתנסות במציאות החדשה; מובייל, ענן ואינטרנט של הדברים. פה נכשלים הארגונים. זו לא משימת פח – זו המשימה המרכזית".
{loadposition content-related} |