לוגו של באידו |
גוגל ובאיידו שיתפו פעולה עם חוקרים באונב' הארוורד וסטנפורד כדי להגדיר חבילה של בחינות ביצועים ללימוד מכונה. עד כה AMD, אינטל, שני הזנקי בינה מלאכותית ושתי אוניברסיטאות אחרות הביעו תמיכה ב-MLPerf, שגרסה ראשונית שלה תהיה מוכנה לשימוש באוגוסט. החומרה כיום רחוקה מאוד מלהפעיל משימות של רשתות עצביות ברמת הביצועים הרצויה. שטף של מאיצים חדשים מגיעים לשוק, אבל חסרות בתעשיות דרכים למדוד אותם.
כדי למלא את הפער, הגרסה הראשונה של MLPerf תתמקד במשימות אימון במגוון של מערכות מתחנות עבודה ועד למרכזי נתונים גדולים, בעיה גדולה עבור ענקיות אינטרנט כמו באידו וגוגל. גרסאות מאוחרות יותר יתרחבו למשימות הסקה, ובסופו של דבר יכללו כאלה שרצות במערכות לקוח מוטבעות.
"כדי לאמן מודל אחד שאנחנו באמת רוצים לפעול נצטרך את כל המעבדים הגרפיים שיש לנו במשך שנתיים", בגלל גודל המודל וערכות הנתונים שלו, אמר גרג דיאמוס, חוקר בכיר בקבוצת הלמידה העמוקה של באידו, כדוגמה לבעיה של ענקיות האינטרנט.
"אם המערכות יהיו מהירות יותר, נוכל לשחרר את הפוטנציאל של למידת מכונה הרבה יותר מהר", אמר פיטר מאטסון, מהנדס צוות בפרויקט Google Brain שהכריז על MLPerf באירוע ב-2 במאי.
גרסה מוקדמת של החבילה שפועלת במגוון מסגרות של בינה מלאכותית תהיה מוכנה לפעולה בתוך כשלושה חודשים. באותו מועד המארגנים מתכוונים לכנס קבוצת עבודה כדי להרחיב לגרסה יותר שלמה.
"אנחנו קוראים לה מההתחלה גרסה 0.5… עשינו זאת עם צוות קטן, ואנחנו רוצים שהקהילה תאשר גרסה 1.0 שתהיה משהו שיהיה לכולם", אמר מאטסון. "אנחנו מעודדים משוב… כדי להציע עומסי עבודה, הגדרות למבחני ביצועים ותוצאות כדי שנוכל לעשות איטרציות במהירות" על מבחני הביצועים.
{loadposition content-related} |