המאפיין העיקרי בגל החמישי של המיחשוב הוא שלכל התקן שיחובר לחשמל או יופעל על סוללה תהיה יכולת חישוב.
ר Rene Haas, נשיא קבוצת ה- IPG (קבוצת הקניין הרוחני) של חברת Arm, בכנס Symposia Arm Tech, אשר ערכה החברה לראשונה בישראל בהפקת חברת ASG ובהשתתפות בכירי החברה. צילום: ניב קנטור |
"גל המחשוב החמישי (כפי שסופרים אותו החל מהמיינפריים) הולך לשנות את העולם. בעוד הגל הרביעי היה שייך לעידן יישומי המובייל כעת המיקוד משתנה. עם ההתקדמות שלנו לעבר הדור החמישי, נראה קפיצה משמעותית ביישומי IoT, למידת מכונה וביג דאטה בקנה מידה שטרם הכרנו". דברים אלו אמר Rene Haas, נשיא קבוצת ה- IPG (קבוצת הקניין הרוחני) של חברת Arm, מפתחת מעבדים מובילה וחלוצה עולמית בתעשיית הסמיקונדוקטור. האס היה הדובר המרכזי בכנס Symposia Arm Tech, אשר ערכה החברה לראשונה בישראל בהפקת חברת ASG ובהשתתפות בכירי החברה.
הכנס עסק בנושאים הדחופים והחשובים ביותר לטכנולוגיה עתידית. בכנס דובר על נסיקת הגל הבא של המחשוב וכיצד הוא מניע הזדמנויות כלכליות מאסיביות ברחבי העולם העתידות לשנות את חיינו. בנוסף, עסק הכנס ביישומים חדישים לתחומי אבטחת סייבר, רשתות, מחשוב ענן, 5G, IoT, בינה מלאכותית machine learning ,נהיגה אוטונומית, ומיקרו-מעבדים.
לדברי האס, "מוצרי הקצה של הדור החמישי יכולים להתמודד עם כמויות עצומות של מידע ונתונים והם יצטרכו להיות הרבה יותר חכמים ממה שהם היום. למעשה, ההתקנים החכמים הללו יקלטו את הנתונים, ילמדו ויעבדו אותם ובסוף, הם גם אלו אשר יקבלו את ההחלטות".
"המאפיין העיקרי בגל החמישי של המיחשוב הוא שלכל התקן שיחובר לחשמל או יופעל על סוללה תהיה יכולת חישוב. הדור הסלולארי החמישי מתקשר לכך בשל העובדה שהוא הולך לאפשר להתקנים רבים יותר להיות מחוברים לרשת, משום שיש לו ספקטרום גדול יותר ורוחב פס גבוה בהרבה. הם יצטרכו להשתמש בשבבים זולים ובעלי צריכת אנרגיה נמוכה, אך שתהיה להם יכולת כלשהי של לימוד מכונה, בעיקר כדי להבין את דפוסי ההתנהגות של האנשים בקרבתם ולזהות חריגות. תחשבו על עוזר גוגל או התקנים כמו אלכסה שלומדים את מאפייני הדיבור של המשתמש. כך ניתן יהיה לזהות למשל אם עובד הגיע בשעות לא סבירות, ולהתריע שיבדקו. אנחנו ב-ARM מספקים טכנולוגיה שתלך אל נקודות הקצה הללו, וזה מאות טבעי עבורינו לעבוד עם השותפים שלנו."
האס הוסיף: "כיום אנחנו שמים דגש על תחומים כמו בריאות ותחום כלי הרכב האוטונומיים ואני מאמין שאנחנו יכולים להוביל שינוי משמעותי בעולם כולו בתחומי רבים". האס סיפק דוגמא על השינוי הצפוי בעולם הבריאות ואמר: "בתי החולים משתמשים בטכנולוגיה מאוד מיושנת כיום. מדובר במערכות מבודדות לפי אזורים ואגפים ללא כל תקשורת ביניהן. הטכנולוגיה של הגל החמישי תאפשר לייעל את פעילות בתי החולים והיא תעשה זאת באמצעות טכנולוגיה של זיהוי פנים, אשר תאפשר לזהות בקלות את כל נותני השירות ולדעת את מיקומם המדויק על מנת לפנות אל הגורם הרלוונטי הקרוב ביותר במקרה חירום".
מפגש נפרד עם עיתונאים אמר האס: "המקום של ARM כיצרנית IP עבור תעשיית השבבים שבבים מחייב אותנו להתכונן למה שיהיה בעוד חמש שנים. לוקח המון שנים לפתח IP ולכן יצרניות השבבים מעדיפות לרכוש רשיון מאשר לפתח הכל בעצמן. הדבר מחייב אותנו להסתכל רחוק מאוד אל העתיד. יש לנו מפת דרכים עד לשנים 2024-5, ואנחנו צריכים להעריך היום אילו תכונות יידרשו בכל מוצר בטווח זמן זה."
באשר לתחום הרכב, הוסיף האס בתשובה לשאלת אתר CHIPORTAL: "אני רוצה להאמין שיש לנו מוצרים טובים יותר מאשר מה שמציעים המתחרים בתחום הרכב. בסופו של דבר הלקוחות מבינים שאנו מושקעים מאוד בתחום הרכב. למשל ליבה כפולה מפוצלת שמאפשרת יתירות, כאשר CPU נכשל, אפשר להעביר את העבודה למעבד השני ולבודד את המעבד התקול. יש גם תקני בטיחות מחמירים לרכב, עם דרישות ספציפיות לעמידה בתקנים ייעודיים לאלקטרוניקה ברכב. המיצוב שלנו בתחום הרכב מאוד חזק, והפרס הגדול יהיה לשמש תשתית לשבבים למכוניות אוטונומיות. יש לכך משמעות מבחינת הביצועים הנדרשים אבל גם בצד של האנרגיה. אי אפשר שמחשב הרכב יצרוך חשמל שמיועד לדוגמה להניע את הגלגלים, אי אפשר גם להגדיל את צריכת החשמל כי אז הסוללות יצטרכו להיות כבדות יותר וזה יוסיף משקל למכונית. אני בטוח שנוכל להתמודד עם כל הסוגיות הללו ולפתור את הבעיות."
{loadposition content-related} |