החטיבה Panasonic Semiconductor Solutions (PSCS) מייצרת מוצרי מוליכים למחצה הכוללים חיישני תמונה, דיודות לייזר, MOSFETs, מכשירי IC לרכב, מכשירי כוח, התקני תדר רדיו, ופתרונות שמע וויזואליים.
פנסוניק הסכימה למכור את חטיבת המוליכים למחצה המפסידה שלה לנובוטון (NOVUTON) תמורת 250 מיליון דולר. בעקבות ההחלטה הזו תעזוב פנסוניק את ענף ייצור השבבים, שבו הייתה פעם בין עשרת השחקנים המובילים בעולם בשנות ה – 90. זאת לאחר שכבר מכרה חלקים ממנו בעשור האחרון, בהם את מפעלי הייצור ביפן לטאואר-ג'אז הישראלית.
החטיבה Panasonic Semiconductor Solutions (PSCS) מייצרת מוצרי מוליכים למחצה הכוללים חיישני תמונה, דיודות לייזר, MOSFETs, מכשירי IC לרכב, מכשירי כוח, התקני תדר רדיו, ופתרונות שמע וויזואליים.
פנסוניק הגדילה את פעילות מוליכים למחצה בשנת 2014, אז העבירה ענקית האלקטרוניקה את מפעלי ההרכבה שלה באסיה לחברת UTAC שירותי ייצור. מוקדם יותר בשנת 2019 מכרה פנסוניק גם את עסקי המוליכים למחצה המוליכים למחצה לרוהם.
בהצהרה אמרה פנסוניק כי "החברה חיזקה את התחרותיות שלה על ידי הפיכתה לחברה קלה לנכסים." "עם זאת, הסביבה התחרותית סביב עסקי מוליכים למחצה הייתה לחמורה ביותר בשל התרחבות אגרסיבית של מתחרים, השקעות ענק בתחום הממוקד וארגון מחדש של התעשייה באמצעות מיזוגים ורכישות."
לפיכך העבירה פנסוניק את עסקי המוליכים למחצה שלה לנובוטון, שלדעת מנהליה החברה היפנית תמנף את היכולות הטכניות והמוצרים של היחידה לצמיחה יציבה בעתיד.
כחלק מהעסקה שלה עם נובוטון, Panasonic תעביר גם את חברת הבת שלה בסין לפעילות הסינית של נובוטון.
על פי IC Insights, מספר החברות מבוססות יפן המדורגות בעשירייה המובילה במכירות מוליכים למחצה ירד לארבע בשנת 1995, לשלוש בשנים 2000 ו – 2006, ואז לשתיים בלבד בשנת 2014. בשנת 2018, טושיבה / קיוקסיה ( לשעבר טושיבה זכרונות) הייתה החברה היפנית היחידה שנותרה בדירוג עשר החברות הגדולות.
המיקוד של נובוטון לאחר הרכישה
לדברי נובוטון, רכישת יחידת המוליכים למחצה של פנסוניק נועדה "להגביר את נוכחותה של נובוטון בתעשיית המוליכים למחצה הגלובלית בזכות נפח גדול יותר של פתרונות מוליכים למחצה." מומחה ה – MCU מבוסס טייוואן צופה כי העסקה תיסגר עד יוני 2020.
הרכישה תמצב גם את החברה שבסיסה בטייוואן "היטב כדי לתפוס מגמות צמיחה בתחום החשמול והאוטומציה של תחומי הרכב והתעשייה", ציין נובוטון.
אנליסטים הביעו דאגות מכך שהעסק שנובון תשתלט עליו הוא עס מפסיד. הרכישה עשויה להוות נטל כספי פוטנציאלי עבור Nuvoton, כך ציינו המשקיפים.
מלבד זאת, כאשר הרכישה מכסה ייצור בטכנולוגיות פרוסות שבבים בקוטר 6 ו-8 אינץ' 'בסוז'ואו, נובוטון תזדקק ליותר הון כדי להפעיל את מתקני הייצור הנוספים. נותר לראות גם באיזה דגם יופעלו המתקנים, המשיכו המשקיפים. Nuvoton כבר מחזיקה במפעל 6 אינץ 'בטייוואן כדי לספק את שירותי ייצור החוזים שלה.
עם זאת, הרכישה עשויה לשפר את התחרותיות של Nuvoton בתחומי רכיבי חיישינ תלת מימד 5G RF ו – 3D, מציינים האנליסטים.
{loadposition content-related} |