IBM הודיעה הצליחה להכפיל את "הנפח הקוונטי" של מחשב שפיתחה מ-16 ל-32. ההישג נרשם במחשב קוונטי בעל 28 קיוביט המכונה ראלי (Raleigh – IBM מעניקה למחשבים הקוונטיים שהיא מפתחת שמות של ערים).
"הנפח הקוונטי" (Quantum Volume) הוא מדד ביצועי של מחשוב קוונטי שפותח על ידי חוקרי IBM בשנת 2017. הוא לוקח בחשבון את הגורמים הטכניים המשפיעים על הביצועים של מחשב קוונטי כמו הזמן שבו כל קיוביט נותר יציב במצב קוונטי, טעויות במהלך כיול החומרה, הפרעות ורעשים המשפיעים על המדידה, קשרים בין יחידות קיוביט וכ"ו. רוב החברות המפתחות מחשבים קוונטיים ככל הנראה עושות שימוש במדד זה אולם מעטות חושפות את התוצאות באופן פומבי. הנפח הקוונטי ממלא תפקיד קריטי במחקר והפיתוח הדרושים לייצור מחשבים קוונטיים גדולים ויעילים יותר הנחוצים להשגת "היתרון הקוונטי" – הסף בו למחשב קוונטי יש את היכולת לבצע במהירות פעולות שלמחשב קלאסי יידרש זמן רב מאוד לבצע. לדברי סגן נשיא IBM, בוב סוטור, ההתקדמות בהכפלת הנפח הקוונטי מדי שנה חיונית להשגת יתרון קוונטי בעשור הבא. IBM מתמידה בהכפלת הנפח הקוונטי של מחשביה מאז 2017. ראשית הוכרז המחשב טנריף עם 5 קיוביט ונפח קוונטי בדרגה 4; בשנת 2018 הוכרז טוקיו עם 20 קיוביט ונפח קוונטי בדרגה 8; אשתקד הוכרז יוהנסבורג עם 20 קיוביט ונפח קוונטי בדרגה 16.
http://gg.gg/g940t
https://www.forbes.com/sites/moorinsights/2020/01/08/ibm-doubles-its-quantum-computing-power-again/
למעלה מ-100 חברות וארגונים שותפים ברשת המחשוב הקוונטי של IBM על מנת לקדם מחשב קוונטי מעשי
חברת התעופה דלתא, גולדמן סאקס, בנק וולס פארגו, המעבדה הלאומית לוס אלאמוס, האוניברסיטאות סטנפורד וג'ורג'יה טק, חברת האנרגיה וודסייד אנרג'י וחברת הביטוח הרפואי אנת'ם (Anthem) הודיעו כי הצטרפו לרשת Q Network של IBM. מדובר ברשת של שותפים המקיימים שיתופי פעולה מחקריים רב-לאומיים כדי לקדם פיתוח של מחשב קוונטי מעשי. בכך מגיע מניין השותפים ב-Q Network ל-100 חברות, ארגונים ומוסדות מחקר מתחומים שונים – חברת תעופה ורכב, מוסדות פיננסיים וחברות ביטוח, חברות אנרגיה, חברות תעשייה, חברות המפתחות חומרים מתקדמים וחברות ואלקטרוניקה.
בנוסף הודיעה IBM כי התקינה לאחרונה שני מחשבי קוונטיים מחוץ לארה"ב – אחד עם הארגון המוביל באירופה למחקר יישומי – Fraunhofer-Gesellschaft בגרמניה והאחר באוניברסיטת טוקיו. שניהם נועדו לקדם מחקר ולגבש תוכנית שתשלב בין האקדמיה, התעשיה והממשלה כדי להצמיח קהילת מחשוב קוונטי ולטפח הזדמנויות כלכליות חדשות.
http://gg.gg/g940j
IBM ודיימלר יתבססו על מחשב קוונטי כדי לפתח את סוללות הדור הבא לרכבים חשמליים
פריצת דרך בתחום המחשוב הקוונט של חוקרי IBM ו-Daimler AG – חברת האם של מרצדס בנץ, תסייע לפיתוח סוללות לטעינה מהירה עבור רכבים חשמליים. החוקרים בדיימלר מקווים כי מחשבים קוונטיים יעזרו להם לתכנן סוללות ליתיום-גופרית (Li-S) מהדור הבא שיהיו עוצמתיות יותר, יאריכו זמן ויהיו זולות יותר מסוללות הליתיום-יון הנפוצות כיום. החוקרים מקווים כי מחשבים קוונטיים יסייעו להם לתכנן את הסוללות החדשניות מכיוון שיש להם פוטנציאל לחשב ולדמות במדויק ולשחזר מודלים של התנהגותם הבסיסית של המולקולות בתוך הסוללה.
http://gg.gg/g940m