מנכ"ל ומייסד-שותף של ענקית הטכנולוגיה אנבידיה, ג'נסן הואנג, הציג מספרהכרזות חדשות בדברי הפתיחה של כנס ה-GTC (GPU Technology Conference) שהחל אמש (ב'), וימשך בימים הקרובים. הכנס יכלול גם מושבים בשפה העברית בשעות היום לפי שעון ישראל.
"אנו בפתחו של עידן ה-AI. מדוע הבינה המלאכותית כל כך חשובה? מדוע היא מהווה את הכוח הטכנולוגי החזק ביותר של זמננו?" שאל הואנג, והסביר: חוק מור מת. אנחנו חיים בתקופת האוטומציה של האוטומציה. טכנולוגית המיחשוב היא הטכנולוגיה של האוטומציה. אלגוריתמי תוכנה הפכו לאוטומטיים. אוטומציה מניעה את הפרודוקטיביות והצמיחה של תעשיות. לדוגמה, חקלאות וייצור מזון מבוססי אוטומציה גרמו מהפיכה בחברה. אוטומציה מורידה את העלות לצרכנים והופכת את החיים לנוחים יותר. שירותי חשמל ומים מבוססי אוטומציה שיפרו את איכות החיים שלנו."
"אוטומציה, בקנה מידה גדול מובילה לפריצות דרך,בדיוק כפי שהחיפוש הפך לאוטומטי ומאפשר לקבל מידע ותשובות כך יש הרבה תהליכים אחרים שאנחנו רוצים להפוך לאוטומטיים. אנו מוגבלים על ידי היכולת שלנו לכתוב את התוכנה. לבסוף, לאחר עשרות שנים של מחקר, למידה עמוקה, ושפע הנתונים, החישוב רב העוצמה המתאפשר בזכות המעבדים הגרפיים (GPUs) הגענו למפץ הגדול של ה- AI המודרני. כעת תוכנה יכולה לכתוב תוכנה ולכן ניתן להגדיר ש-AI היא אוטומציה של אוטומציה. יש בכך פוטנציאל מדהים."
תמצית ההכרזות:
משפחת מוצרי BlueField 2, הכוללת מגוון יחידות עיבוד נתונים (DPU) ואת פלטפורמת DOCA החדשה, המביאים יחדיו עידן חדש של אוטומציית מרכזי נתונים המונעת על ידי בינה מלאכותית בשילוב תמיכה בטכנולוגיות Mellanox ConnectX-6 DX SmartNIC שפותחו במרכז הפיתוח והמחקר של NVIDIA Networking בישראל (מלאנוקס לשעבר).
הבינה המלאכותית מגיעה אל שיחות הוידאו – אנבידיה משיקה את Maxine: כ-30 מיליון שיחות וידאו מתקיימות מדי יום לצורך עבודה, לימודים ואפילו התייעצות עם רופאים ומטפלים. פלטפורמת הבינה המלאכותית Maxine מאפשרת לשיחות הללו להפוך לחוויה מציאותית יותר עם רזולוציה משופרת ללא הגדלת רוחב הפס, הבנת שפה, תמלול ותרגום בזמן אמת – וגם יישור מלאכותי של המבט של כולנו, שאף פעם לא פונה למצלמה.
ה-Jetson Nano 2GB – מחשב AI זעיר חדש במחיר $59 בלבד, לדור חדש של סטודנטים, אנשי חינוך ואוהבי טכנולוגיה. ערכת המפתחים, בשילוב עם הכשרה מקוונת והסמכה ללא עלות, הופכת את השימוש והפיתוח בטכנולוגיות בינה מלאכותית לנגישה במיוחד עבור כולם .
פיתרון NVIDIA DGX SuperPODs לשוק הארגוני – תשתית מחשבי הבינה המלאכותית הראשונה שמוכנה לשימוש מהיר (turnkey) המאפשרת לארגונים להתקין ולהפעיל מחשבי-על עוצמתיים במהירות יוצאת דופן – במקרים רבים תוך שבועות ספורים בלבד. הפתרון מבוסס על אשכולות מחשוב של בין 20 ל-140 מערכות NVIDIA DGX A100 נפרדות שכבר החלו להיפרש; עד סוף השנה צפויות התקנות בקוריאה, בריטניה, שבדיה והודו.
פלטפורמת הבינה המלאכותית – NVIDIA EGXתאומץ על ידי חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם, ביניהן Dell technologies, Inspur, Lenovo, ו- Supermicro וכן ספקיות תוכנה כמו Canonical, cloudera, Red Hat, Suse, ו-VMware, לצד מאות סטארטאפים.
אנבידיה ושירות הענן של אמזון (AWS) מביאות את עתיד ה- XR סטרימינג לענן. היום הוכרז כי פלטפורמת ה-XR מבוססת הענן של אנבידיה תהיה זמינה בענן של אמזון, ותאפשר למשתמשים גישה לסטרימינג באיכות הגבוהה ביותר למכשירי VR ו-AR מרוחקים. עם היכולת להזרים (stream) מהענן, אנשי מקצוע יכולים כעת להגדיר, לשנות את הגודל ולגשת לחוויות וירטואליות ועמוקות (Immersive) מכל מקום – הם כבר לא צריכים להיות מקושרים לתחנות עבודה יקרות או למערכות מעקב חיצוניות של VR.
מעבדי NVIDIA Ampere עבור מעצבים מקצועיים מביאים ביצועים חסרי תקדים לדסקטופ, מרכז הנתונים והענן. מגיפת הקורונה שינתה את התהליך שבו נוצר ונצרך תוכן. העבודה היום כוללת צוותים המפוזרים ברחבי העולם, שעוסקים ביצירת תוכן ברזולוציה גבוהה שדורשים משאבים רבים. אנבידיה מסייעת לאנשי מקצוע להתמודד עם אתגרים אלה ועם עומסי העבודה הארגוניים, משולחן העבודה ועד מרכז הנתונים, באמצעות NVIDIA Quadro RTX A6000 ו– NVIDIA A40 החדשים. המעבדים, שמבוססים על ארכיטקטורת Ampere של אנבידיה, מספקים את המהירות והביצועים הנדרשים על ידי מהנדסים כדי לפתח מוצרים חדשניים, על ידי מעצבים כדי ליצור מבנים חדישים, ועל ידי מדענים כדי להגיע לגילויים פורצי דרך מכל מקום בעולם.
גרסת בטא פתוחה לפלטפורמת ה- Omniverse שלה, שתאפשר למעצבים לשתף בפעולה בזמן אמיתי מבתיהם המפוזרים ברחבי העולם. מבוססת על יכולות הגרפיקה והסימולציה האדירות של אנבידיה, Omniverse היא פלטפורמת ההדמיה והקולבורציה של החברה, שממזגת בין העולם הפיזי לווירטואלי ויוצרת בזמן אמת מציאות עם תכונות פוטו-ריאליסטיות. בפלטפורמה משתמשים עשרות מיליוני מעצבים, ארכיטקטים ויוצרי תוכן ברחבי העולם. כעת, האפשרות נפתחות בפניהם עוד יותר והם יוכלו לשתף פעולה וליצור גם בעידן של ריחוק חברתי. באמצעות הפלטפורמה, צוותים מרוחקים יכולים לשתף פעולה בצורה סימולטנית בפרויקטים – כמו אדריכלים המתמקדים בתכנון מבנים תלת ממדיים, אנימטורים המתמקדים בסצנות תלת מימד ומהנדסים המשתפים פעולה ברכבים אוטונומיים – באותה קלות שהם היו עורכים מסמך באופן מקוון.
מאבק בקורונה
בנוסף הכריזה אנבידיה על שיתופי פעולה שנועדו להאיץ את פיתוח התרופות לקורונה. על כך בכתבה נפרדת בימים הקרובים.