סמסונג הגישה מסמכים לרשויות באריזונה, ניו יורק וטקסס, ובהן היא מבקשת לבנות מתקן לייצור מוליכים למחצה מובילים בארצות הברית * המפעל הפוטנציאלי ליד אוסטין, טקסס, צפוי לעלות מעל 17 מיליארד דולר ולייצר 1,800 משרות. אם הכל ילך כמתוכנן, יחל הייצור עד הרבעון הרביעי של שנת 2023
ככל שהביקוש למוליכים למחצה גדל, חברת ייצור השבבים של סמסונג ויצרנים אחרים של שבבים מרחיבים את יכולות הייצור שלהם. בשנים האחרונות ייצרה סמסונג שבבים באמצעות טכנולוגיות הייצור המובילות שלה אך ורק בדרום קוריאה, ואילו מתקן הייצור שלה S2 באוסטין, טקסס, נותר עם טכנולוגית 14 ננומטר (ונגזרות עד 11 ננומטר) ותהליכי ייצור מיושנים מדי מכדי לאפשר ייצור מוצרים מובילים.
בכל מה שקשור לתכנון וייצור שבבים, לסמסונג יש מספיק לקוחות בארה"ב ובהן IBM, Nvidia, קוואלקום וטסלה שצריכות להשתמש בצמתים המתקדמים ביותר שלה ומעדיפים לייצר במפעלים הממוקמים בארה"ב. לכן היא צריכה לבנות מתקן ייצור חדש במדינה זו. יתר על כן, החברה זקוקה גם למפעל חדשני בצפון אמריקה כדי להתחרות טוב יותר מול יריבתה TSMC שכבר הודיעה על תוכנית דומה.
חברת ייצור השבבים של סמסונג החלה באופן רשמי לבחון אפשרויות לבניית מפעל חדש באריזונה, ניו יורק וטקסס לאחרונה, על פי עיתון באוסטין התוכנית הנוכחית שהוגשה לממשלת טקסס כוללת מתקן של 7 מיליון רגל מרובע (650 אלף מ"ר) . המפעל שיהיה צמוד למפעל S2 הקיים יעלה מעל 17 מיליארד דולר. החברה לא מתכננת לשדרג את S2 בעתיד הנראה לעין אך גם לא להשביתו, מכיוון שלקוחותיה עדיין נדרשות טכנולוגיות תהליכים בוגרות.
לפי התכנון המפעל יעסיק כ-1,800 עובדים.
בהתבסס על המידע זמין כרגע, סמסונג מתכננת פרויקט גדול יותר מזה של TSMC המתחרה שלה. למפעל המתוכנן של TSMC באריזונה יהיה יעד כושר ייצור ראשוני של כ -20,000 פרוסות שבביםי לחודש (WSPM) ויעסיק ישירות 1,600 עובדים. TSMC מתכוונת להוציא 12 מיליארד דולר על מפעל חדש משנת 2021 עד 2029, מה שמעיד כי המפעל החדש של TSMC יהיה מתקן קטן יותר בהשוואה למפעל החדש של סמסונג בטקסס.
אמנם ארה"ב היתה מעדיפה לסייע ליצרניות השבבים המקומיות ובהן אינטל וגלובל פאונדריז, אך לאחר ש- GlobalFoundries נרתעה מפיתוח טכנולוגיות תהליכים מובילות בשנת 2018 ואינטל איבדה את טכנולוגיית התהליך שלה ל- TSMC ו- Samsung Foundry, ממשלת ארה"ב מוכנה לסייע לכל חברת שבבים שתפתח מפעלים בארה"ב, וכאמור הראשונה לנצל זאת היתה TSMC עם המפעל באריזונה.