מובילאיי תהיה הלקוח הראשון של השבבים לרכב * פט גלסינגר: "נספק התקן אחד בעל כטריליון טרנזיסטורים עד סוף העשור" * אינטל מתעתדת לספק 4 מיליון כרטיסים גרפיים ב-2022
יומיים לאחר ההכרזה על רכישת טאואר, קיימה אינטל שיחת וועידה נוספת עם משקיעים שעסקה בתוכניות שלה לעתיד הקרוב והרחוק. בין היתר, מסתבר שהיא מבקשת להתחרות ראש בראש מול אנבידיה בשני התחומים בהם היא חזקה ולאינטל לא היה מענה: כרטיסים גרפיים ושבבים לרכבים אוטונומיים – תחום שהיא נכנסת אליו בעקבות רכישת טאואר הישראלית תמורת 5.4 מיליארד דולר.
אינטל מספקת פרטים נוספים על פעילות הפאונדרי שהיא מקימה, ומהותה ייצור שבבים עבור מגוון של חברות. אינטל תטמיע אטת טאואר בחטיבת Intel Foundry Services – או IFS במסגרתה תקים הראשונה קבוצה ייעודית שתספק פתרונות מלאים לתעשיית הרכב תוך התמקדות בשלושה תחומים:
- בניית פלטפורמת מחשוב רכבים פתוחה שתפשט את רכיבי המוליכים למחצה ברכב, תוך עמידה בדרישות הביצועים הגבוהות הצפויות .
- בניית רשת ייצור בדרגת תאימות לרכב באמצאות טכנולוגיות ייצור המספקות מענה לדרישות האיכות המחמירות ביותר של יישומים לרכבים IFS. אינטל מכוונת לטכנולוגיות תהליך הייצור Intel 16 (22 ננומטר) ו- Intel 3, בשילוב עם תהליכי אריזה מתקדמים שיאפשרו ללקוחות לתכנן ולפתח מגוון סוגים של מוליכים למחצה לשוק הרכב. מובילאי תהיה לקוח העוגן של הפעילות עליו יבוסס הגל הראשון של שבבים לרכבים אטונומיים.
- שימוש במומחיות של אינטל מהסיליקון ועד לעיצוב המערכת עבור יצירת שירותי פיתוח שבבים וקניין רוחני (IP) ליצרני רכב.
כניסה לתחום הגרפיקה
מפת הדרכים העדכנית של אינטל נבנתה באופן שיאפשר לה להגיע לעמדת הובלה בכל הקשור לביצועי טרנזיסטורים לוואט עד 2025. החברה מציינת כי מעבדים מבוססי טכנולוגיית ייצור Intel 7 נמצאים כיום בייצור המוני (כולל במפעל קרית גת); מעבדים מבוססי טכנולוגיית ייצור Intel 4, אשר יציעו שיפור של כ-20% בביצועי הטרנזיסטור לוואט וייוצרו באמצעות תאורת אולטרה סגול קיצונית (EUV) של החברה, יכנסו לייצור במחצית השנייה של 2022; מעבדי Intel 3 שיציגו שיפור ביצועים נוסף של 18% לוואט יכנסו לייצור במחצית השנייה של 2023; תהליך הייצור Intel 20A שיסמנו את הכניסה לעידן האנגסטרם עם תכונות כמו RibbonFET ו- Power via ויספקו שיפור של עד 15% בביצועים לוואט, יכנסו לייצור במחצית הראשונה של 2024. לבסוףIntal 18A שיספק שיפור נוסף של 10%, יכנס לייצור במחצית השנייה של 2024.
לאחר שחשפה באוגוסט האחרון את מותג מוצרי הגרפיקה שלה לביצועים גבוהים"Intel Arc", סיפקה החברה פרטים ראשוניים על האופן בו צפויה לחדור לשוק המעבדים הגרפיים. לפי הודעתה היא מתכוונת לספק למעלה מ-4 מיליון כרטיסים גרפיים ב-2022, וכבר ברבעון הנוכחי יחלו יצרני מחשבים ברחבי העולם למכור לפטופים עם כרטיסי הגרפיקה מסוג "האלכימאי" (Intel Arc Alchemist). את מעבדיה הגרפיים למחשבי דסקטופ תשיק אינטל ברבעון השני של 2022.
כרטיסי המסך החדשים של אינטל – האלכימאי, קוסם לוחם, שְׁמֵימִי ודרואיד –עתידים להתחרות בכרטיסים הגרפיים של AMD ואנבידיה. כמו כן בימים אלו עובדת אינטל על פרויקט בשם ""Project Endgame שמטרתו לאפשר למשתמשים לגשת למעבדים הגרפיים החדשים של החברה באמצעות שירות שיספק חוויית מחשוב נגישה עם זמן שיהוי נמוך במיוחד, שיהיה זמין כבר במהלך השנה הנוכחית. פי ההערכות החברה, הכנסותיה ממוצרים גרפיים יגיעו לסכום של למעלה ממיליארד דולר בין השנים 2022-2026, והכנסותיה המצטברות מכל מוצרי קבוצת מערכות המחשוב המואצות והגרפיק (AXG) יגיעו לכ-10 מיליארד דולר עבור אותה התקופה.
טריליון טרנזיסטורים בהתקן אחד
פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל העולמית, אומר כי החברה מתכוונת לשלב חדשנות רבה בתהליכי הייצור העתידיים שלה. "בעוד אנו מצפים לטכנולוגיות כמו high-NA EUV, (הדור הבא של ייצור שבבים בליתוגרפיית אולטא סגול קיצונית), RibbonFET, PowerVia, Foveros Omni ו- Foveros Direct-אנו רואים שאין סוף לחדשנות ולכן אין סוף לחוק מור. אנחנו לא נרתעים מהשגת השאיפה שלנו לספק כטריליון טרנזיסטורים בהתקן אחד עד סוף העשור הנוכחי".