סמסונג פאונדרי, המתחרה השניה בגודלה אך עדיין רחוקה מ-TSMC הודיעה לאחרונה על תוכנית השקעה של 355 מיליארד דולר כחלק מהמאמצים לסגירת הפער
TSMC השלימה לאחרונה את בנייתם של ארבעה מתקני ייצור שבבים חדשים בפארק המדע של דרום טייוואן כדי להרחיב את כושר הייצור שלה. כעת היא מחפשת להקים עוד ארבעה פאבים באותו פארק תעשייה. כל מפעל חדש יעלה כ-10 מיליארד דולר. על פי הדיווחים, TSMC מעוניינת להשקיע כ-120 מיליארד דולר כדי לחזק את אחיזתה בשוק המוליכים למחצה העולמי.
על פי הדו"ח החדש, TSMC תייצר מוליכים למחצה מתקדמים (ברמת 3 ננומטר) במתקנים החדשים. החברה הכריזה לאחרונה על מפת הדרכים שלה לייצור שבבים. היא תתחיל לייצר שבבי 3 ננומטר השנה. במהלך השנים הקרובות, החברה הטייוואנית תציג גם מעבדי 3 ננומטר מתקדמים משופרי ביצועים והספק. היא מתכננת לקפוץ לטכנולוגיית ה-2 ננומטר ב-2025.
גם לסמסונג פאונדרי, יריבתה של TSMC בתחום הייצור, יש תוכניות דומות. גם היא תחל בייצור המוני של 3 ננומטר בהמשך השנה ותתרחב בהדרגה ל-2 ננומטר עד 2025. החברה הקוריאנית עדיין רחוקה מ-TSMC, אך היא מקווה לנגוס מהנתח של יריבתה באמצעות טכנולוגיית ה-3 ננומטר שלה. סמסונג משדרגת את הייצור לארכיטקטורת GAAFET (טרנזיסטור אפקט שדה-מסביב) עבור מעבדי הדור הבא שלה, בעוד שהחברה הטייוואנית דבקה בארכיטקטורת FinFET (טרנזיסטור אפקט שדה- סנפיר) הישנה יותר ותעבור לארכיטקטורה החדשה רק בפתרונות 2 ננומטר שלה.
סמסונג כבר הודיעה על תוכנית השקעה בסך 355 מיליארד דולר לחיזוק ייצור המוליכים למחצה שלה. TSMC מתמודדת כעת עם יריבתה עם תוכנית השקעה של מיליארדי דולרים משלה. שתיהן רוצות חוזי ייצור גדולים מחברות כמו אפל, קוואלקום, מדיהטק ו-AMD.