בימים אלו מוקם מרכז פיתוח חדש של אינטל בדרום הארץ. בשיחה פתוחה עם מגזין TapeOut מסביר מנהל המרכז מדוע הוקם ומה המיוחד בו?
"אנחנו מגייסים עכשיו צוות חדש ודינמי בעל רעיונות יצירתיים, שיעסוק בפיתוח מוצרי הדור הבא שלנו. שכרנו משרדים ב-WeWork ואנחנו מחפשים לצרף מהנדסות ומהנדסים מוכשרים ומנוסים לצד סטודנטיות וסטודנטים צעירים". את הדברים הללו אומר לנו רועי שור שנשמע נלהב כמו מנהל של איזה סטרטאפ חדש אבל לא…מדובר ביוזמה חדשה של חברת אינטל שהחליטה להקים לוקשיין חדש ודינמי עבור צוותי פיתוח דווקא בבאר שבע ורועי הוא אחד משני המנהלים שנבחרו להוביל אותו.
המרכז המוקם בימים אלו צפוי להעסיק, כבר השנה, עשרות מהנדסים ומהנדסות מקצועיים לצד בוגרי ובוגרות אוניברסיטאות וסטודנטים שיהיו מעורבים בפרויקטים הכי אטראקטיביים של אינטל. כדי להבין מה בדיוק קורה שם ביקשנו מרועי, המשמש כמנהל קבוצת פיתוח ואימות קושחה (firm ware) בזמן אמת (Real Time) ב-core לענות על כמה שאלות מסקרנות:
תוכל לספר לנו מה אתם מתכוונים לפתח בבאר שבע?
במיקום החדש צפויים להעסיק מהנדסי שבבים בשני תחומים עיקריים. כ-75% מהעובדים יהיו מעורבים בפרויקטים הקשורים לעיסוק המרכזי של אינטל בישראל והוא פיתוח ליבות המעבדים של אינטל. 25% מהעובדים יעסקו בפיתוחים בתחום הבינה המלאכותית.
כשאתה אומר תחומי עניין שונים למה אתה מתכוון?
בתוך פיתוח הליבות יש כמובן תחומי תכנון שונים. הצוות שלי עוסק בימים אלו בפיתוח הקושחה של הליבות. למעשה, אנחנו אחראים על פיתוח אופטימיזציות לניצול ההספק של הליבות. צוותים נוספים במרכז יעסקו באימות חומרה ברמת ה-SOC, פיתוח כלים, backend ועוד. עמיתי, גלעד הולזשטיין, מנהל צוות העוסק בתחום אבטחת מידע בתוך השבב.
מדוע החלטתם להתמקם דווקא בבאר שבע?
לפני חצי שנה פנו אלי והציעו לי להקים מרכז פיתוח חדש של אינטל בבאר שבע. זוהי הפעם הראשונה שאינטל מקימה מרכז פיתוח בבאר שבע ומבחינתי זהו אתגר מרתק המאפשר לנו מצד אחד ליהנות מיכולותיהם של מהנדסים ומהנדסות מוכשרים המתגוררים בדרום, החל בשדרות ולהבים דרך דימונה וירוחם וכלה באשדוד ורחובות, ומצד שני אני גאה לומר כי זהו גם מעשה ציוני. המהלך שלנו מסייע להביא את ההייטק לכל רחבי הארץ, לחזק את הנוכחות של הארגון בישראל ולאפשר לעשרות אנשים להשתתף בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות המשפיעות על כל העולם – וכל זה ליד הבית. אני שמח שנפלה בחלקי הזכות להוביל את המהלך הזה בשם אינטל.
ואיך אתה מוצא את באר שבע לעומת המרכז?
אני חייב לומר שאני שמח לראות את התשתיות וגם את כח האדם האיכותי שיש כאן. מעבר לעובדה שגם הממשלה וגם עיריית באר שבע מקדמות ומעודדות מרכזי טכנולוגיה וחדשנות בבאר שבע, יש כאן שילוב יחודי של משרדי הייטק חדישים הנמצאים ממש סמוך לתחנת רכבת מחד ולאוניברסיטאת בן גוריון מאידך. זהו שילוב שלא קיים באף מקום בארץ והוא מאפשר לעובדים להגיע בקלות מכל ישוב למשרדים מבלי להזדקק לרכב פרטי וגם ללא צורך "לבלות" שעות בנסיעה ארוכה או בפקקים אין סופים. לצד זה יש כאן מאות סטודנטים מוכשרים הלומדים באוניברסיטה הסמוכה שיכולים להצטרף אלינו כבר בתקופת היותם סטודנטים מתוך כוונה להמשיך לעבוד באינטל גם לאחר סיום לימודיהם.
רועי שור הוא איש תעשיה ותיק. אחרי שסיים שרות מקצועי בחיל האויר כעתודאי (במהלכו הספיק לסיים תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה מהטכניון, תואר ראשון נוסף במדעי המחשב מהטכניון ותואר שני בהנדסת אלקטרוניקה מאונ' ת"א), החל לעבוד בחברת הסטרטאפ Vigilant Technology שעסקה בפיתוח מערכות בתחום הראיה הממוחשבת. בשנת 2008 הצטרף למרכז הפיתוח של פריסקייל ((Freescale בהרצליה ועסק בפיתוח השבבים של פריסקייל כארכיטקט חומרה, כמנהל פרויקטים וכאחראי להטמעת תוכנות Real Time. שמונה שנים מאוחר יותר כאשר המרכז הישראלי נסגר, עבר לחברת GM (General Motors) והיה בין ראשוני המהנדסים שנשכרו לעבוד במרכז הפיתוח החדש שהקימה GM בישראל. החל מ-2018 הוא עובד באינטל ומנהל את קבוצת פיתוח ואימות קושחה המפתחת את הקושחה לניהול הספק ברמת ליבה כחלק מה-Big Core של אינטל. במסגרת תפקידיו הוא מוביל את כל הפיתוחים הקשורים באינטגרציה, בבדיקות והטמעות של הקושחה החדשנית בכל אינטל באמצעות מספר צוותים האחראים לבדיקות ביצועי הספק הליבות לפני ואחרי יצור הסיליקון.
האם אתם מצפים שאנשים יגיעו למשרד חמישה ימים בשבוע או שתאפשרו גם עבודה היברידית?
אנחנו בהחלט גמישים בענין הזה ורוצים לאפשר לעובדים שלנו לשלב בין עבודה מהבית לעבודה במשרד. לכן הגדרנו מראש אפשרות לכל העובדים לעבוד עבודה היברידית כלומר יומיים-שלושה במשרד והשאר מהבית. חשוב לנו גם שהצוותים ייפגשו זה עם זה ולכן ישנה אפשרות לעובדים להיפגש גם בשאר הקמפוסים של אינטל בישראל – מהצפון ועד הדרום.
בשיחתנו ציינת שיצרתם כאן אוירה של סטרטאפ? אבל מדוע שאנשים יבואו לעבוד אצלכם? אם הם מחפשים סטרטאפ הם יכולים פשוט להצטרף לחברה צעירה ולא אליכם.
על פניו נראה שלסטרטאפ יש יתרונות מול חברה גדולה במיוחד בזכות התחושה של צוות קטן שעושה דברים גדולים. ולכן זה בדיוק מה שאנחנו עושים כאן. מצד אחד יש פה אוירה של חברת בוטיק קטנה עם צוות קומפקטי אך מצד שני אנחנו מפתחים כאן מוצרים שהם בחזית הטכנולוגיה העולמית עם "גב" של חברה בינלאומית! תגיד לי, איזו חברת סטרטאפ יכולה להבטיח לעובדיה שהמוצרים עליהם הם עובדים יהיו מוטמעים ברוב המחשבים בעולם?
ומה הלאה?
בשנה זו אנחנו מתכננים לגייס כ-40 עובדים, אבל זוהי כמובן רק ההתחלה. אינטל היא חברת ענק גלובלית ואני בטוח שאחרי שנצליח עם הצוות הראשוני נגייס כאן עוד אנשים ונרחיב את הפיתוחים במרכז החדש שלנו בדרום.
מהלך נהדר, ציוני וחשוב.
ובמקרה רועי היה המרצה שלי בקורס תכן לוגי. בפער המרצה הכי טוב שהיה לי בתואר.