שבבים הם כיום הכח המניע מאחורי טכנולוגיות חיוניות רבות בחיינו כולל בינה מלאכותית, תקשורת מהירה וחיבור מליוני התקנים וחיישנים לרשת האינטרנט. שבבים מתקדמים חשובים גם לפריצות דרך בתחום הרפואה, מכוניות חשמליות ופתרונות לבעיות האקלים. תחזיות אנליסטים מראות כי בתוך פחות מעשור תעשיית השבבים כמעט תכפיל את עצמה ותגיע למחזור שנתי של טריליון דולר. להלן 10 טכנולוגיות בעלות פוטנציאל להשפיע מהותית על עתיד תעשיית המוליכים למחצה:
מחשוב קוונטי: טכנולוגיית המחשוב הקוונטי מבטיחה לחולל מהפכה בדרך שבה מחשבים מעבדים מידע, מה שמוביל להתקדמות משמעותית בתחומים כמו בינה מלאכותית, קריפטוגרפיה וגילוי תרופות. אנחנו נמצאים עדיין בתחילת דרכו של המחשוב הקוונטי אך כבר היום ברור כי תחום זה ישען באופן משעותי על יכולתם של שבבים לבצע עיבוד מידע מהיר ורב ערוצי.
מחשוב נוירומורפי: מחשוב נוירומורפי הוא סוג של מחשוב שנועד לחקות את המבנה והתפקוד של המוח האנושי. המטרה של מחשוב נוירומורפי היא ליצור מערכות שיכולות לעבד מידע ביעילות רבה יותר ובמהירות גבוהה יותר ממערכות מחשוב מסורתיות, במיוחד במשימות הקשות לביצוע ע"י מערכות מחשוב מסורתיות, כגון זיהוי תמונות או עיבוד שפה טבעית.
תקשורת G5 ואילך: המשך ההשקה של רשתות G5 ופיתוח טכנולוגיית הדור הבא (כלומר G6) ידרשו התקדמות משמעותית בתעשיית המוליכים למחצה כדי לעמוד בדרישות ההולכות וגוברות לרוחב פס גבוה יותר והשהייה נמוכה יותר לתקשורת נתונים מהירה.
מחשוב קצה: הצמיחה של מכשירי האינטרנט של הדברים (IoT) והצורך בעיבוד נתונים בזמן אמת, מניעים את הגידול במחשוב קצה (EDGE Computing), המסתמך על טכנולוגיית מוליכים למחצה חזקה ויעילה. מחשוב קצה מתייחס לעיבוד נתונים ביחידת הקצה במקום שליחת הנתונים לעיבוד במרכזי נתונים ובכך מפחית את דרישות ההשהיה ורוחב הפס אך דורש שבבים חזקים שיעבדו את הנתונים ביחידת הקצה. דוגמאות ליישומי מחשוב קצה כוללים רכבים אוטונומיים, בתים חכמים ואוטומציה תעשייתית. מחשוב קצה מספק מספר יתרונות, כולל זמני תגובה מהירים יותר, אמינות מוגברת וצמצום העומס ברשת. עם זאת, הוא גם מציג אתגרים חדשים, כגון ניהול ואבטחת משאבי מחשוב מבוזרים, והבטחת יכולת פעולה הדדית בין התקני קצה ומערכות שונות.
רכבים אוטונומיים: מכוניות בנהיגה עצמית וכלי רכב אוטונומיים אחרים כולל משאיות, אוטובוסים, אופנועים, ואפילו אוניות דורשים מוליכים למחצה מתקדמים כדי לבצע עיבוד נתונים מהיר ומדויק ביותר תוך קבלת מידע מכמות גדולה של חיישנים בזמן אמת.
מציאות מוגברת ומציאות מדומה: טכנולוגיות AR ו-VR דורשות מוליכים למחצה רבי עוצמה לעיבוד מידע וגרפיקה באיכות גבוהה כדי להבטיח חווית משתמש חלקה, ומהירה. VR מייצג מציאות רבודה, בעוד ש-VR מייצג מציאות מדומה.AR מכסה מידע דיגיטלי על העולם האמיתי, ומשפר את תפיסת המציאות של המשתמש באמצעות שימוש במצלמת סמארטפון או טאבלט, אשר לוכדת את סביבת המשתמש ומוסיפה תוכן דיגיטלי כגון תמונות, טקסט או דגמי תלת מימד. VR, לעומת זאת, מטמיעה לחלוטין את המשתמש בסביבה דיגיטלית, לרוב באמצעות אוזניות או משקפיים היוצרים חוויה מדומה שיכולה להיות אינטראקטיבית, תלת מימדית ומציאותית. גם ל-AR וגם ל-VR ישומים רבים כולל משחקים, חינוך, שירותי בריאות, תיירות ופרסום.
בינה מלאכותית: הצמיחה של בינה מלאכותית מניעה את הפיתוח של חומרה מיוחדת, כמו יחידות עיבוד עצביות, שיכולות להאיץ את העיבוד של אלגוריתמי AI. עיבודי בינה מלאכותית מתוכנתים לבצע משימות שבדרך כלל דורשות אינטליגנציה אנושית, כגון תפיסה חזותית, זיהוי דיבור, קבלת החלטות ותרגום שפה ואי לכך דורשים גם משאבי עיבוד נתונים אינטנסיבים או במילים אחרות מעבדים חזקים. לבינה מלאכותית יש פוטנציאל לחולל מהפכה בתעשיות רבות, משירותי בריאות ופיננסים ועד לתחבורה וייצור.
Blockchain: טכנולוגיית Blockchain דורשת מעבדים חזקים ויעילים לאימות עסקאות פיננסיות ואחרות וליצירת רשתות מאובטחות ומבוזרות. טכנולוגיה זו משתמשת ברשת מחשבים כדי לאמת עסקאות כמו טרנזקציות כספיות ומבטלת את הצורך במתווכים כגון בנקים או מוסדות פיננסיים אחרים.
אימות ביומטרי: אימות ביומטרי הוא אימות זהותו של אדם באמצעות המאפיינים הפיזיים או ההתנהגותיים הייחודיים שלו כגון טביעות האצבעות, דפוסי הקשתית או הרשתית, הפנים, הקול או אפילו קצב ההקלדה שלו. האימוץ של אימות ביומטרי. אימות שכזה מניע את הפיתוח של טכנולוגיית מוליכים למחצה ייעודיות לעיבוד ואחסון נתונים ביומטריים בצורה מאובטחת. אימות ביומטרי נחשב למאובטח יותר משיטות מסורתיות כמו סיסמאות או קוד PIN והוא משמש במגוון יישומים, לרבות מערכות בקרת כניסה, מכשירים ניידים, עסקאות בנקאיות ופיננסיות ובקרת גבולות..
מחשוב חסכוני באנרגיה: ככל שהחששות לגבי צריכת אנרגיה ושינויי אקלים ממשיכים לגדול, נוצר ביקוש הולך וגובר לטכנולוגיית מוליכים למחצה שהיא יעילה יותר באנרגיה ובת קיימא.
לסיכום נאמר שטכנולוגיית מוליכים למחצה איפשרה את הפיתוח של רבות מהטכנולוגיות שאנו מסתמכים עליהן כיום, כולל סמארטפונים, מחשבים ואינטרנט .לכן יש לנו סיבות טובות להאמין כי היא תמשיך להיות חיונית גם לפיתוח טכנולוגיות עתידיות. יתרה מכך, ככל שהטכנולוגיה תמשיך להתקדם, מוליכים למחצה ישחקו תפקיד קריטי עוד יותר בחידושים הטכנולוגים ובישומים החדשים.