כך אומר דייויד ריינהארט, מנהל בכיר לפיתוח עסקי בחברת סינופסיס. ריינהרט היה אחד המרצים בפורום הבכירים של כנס ChipEx2023
"המעבר לתכנון EDA בענן משתלב היטב במהפכת ה-AI". כך אומר דייויד ריינהארט, מנהל בכיר לפיתוח עסקי בחברת סינופסיס. ריינהארט היה אחד המרצים בפורום הבכירים של כנס ChipEx2023.
בראיון ל-CHIPORTAL הוא מתאר כיצד מאפשרת תעשיית ה-EDA להתאים את השבבים המתוכננים לסביבת הענן וכיצד הדבר משתלב היטב במהפכה החדשה של הבינה המלאכותית הגנרטיבית.
"סינופסיס היא חברה המתמחה בתוכנות ושירותים לאוטומציית תכן אלקטרוני (EDA). אנו מציעים כלים ופתרונות מתקדמים לתכנון ואימות שבבים. התוכנה שלנו מכסה שלבים שונים של תהליך התכנון, כולל סינתזה לוגית, אימות פונקציונלי, תכנון פיזי ובדיקות ייצור. סינופסיס מספקת גם שירותי תכנון וייעוץ כדי לסייע ללקוחות בפרויקטים של תכנון שבבים. יש לנו נוכחות גלובלית חזקה ואנחנו עובדים עם חברות מוליכים למחצה, יצרני מערכות ובתי עיצוב. סינופסיס אימצה את מחשוב הענן ביחד עם פתרון Synopsys Cloud שלנו המאפשר גישה מרחוק לכלים ותשתיות . Synopsys Cloud מאפשר שיתוף פעולה ומדרגיות, ומבטל את הצורך בתשתית מקומית נרחבת."
"עם הופעתו של מחשוב ענן, אימצה סינופסיס את הענן כאמצעי לשיפור ההיצע שלה וכדי לענות לדרישות החישוביות הגוברות של תכנון שבבים. Synopsys Cloud הוא הפתרון מבוסס הענן שלנו המאפשר ללקוחות לגשת מרחוק לכלים ולתשתית ה-EDA שלהם. על-ידי מינוף העוצמה והמדרגיות של מחשוב ענן, מהנדסים יכולים לגשת למשאבי המחשוב לפי דרישה, ובכך להפחית את הצורך בתשתית מקומית יקרה."
"Synopsys Cloud מציע גמישות, חסכוניות וזמני אספקה מהירים יותר עבור פרויקטים של תכנון שבבים. הוא מאפשר ללקוחות להרחיב את משאבי המחשוב שלהם בהתבסס על דרישות הפרויקט שלהם, ומבטל את הצורך בהשקעות מראש בחומרה. גישה מבוססת ענן זו מאפשרת שיתוף פעולה רב יותר בין חברי צוות העובדים על אותו פרוייקט, ללא קשר למיקומם הגיאוגרפי.
בהמשך תיאר ריינהארט את שילוב הבינה מלאכותית ב-EDA בענן וביתרונות שהיא מביאה. הוא ציין כי בינה מלאכותית דורשת סביבה עתירת מחשוב וכי סינופסיס מציגה חבילת EDA מונעת בינה מלאכותית בשם Synopsys.ai. חבילה זו משלבת טכנולוגיית AI של DSO.ai, VSO.ai ו- TSO.ai, ומאפשרת ללקוחות למנף יכולות AI בכלי Synopsys EDA. השילוב של AI ו- EDA מאפשר למהנדסים להיות פרודוקטיביים יותר ומאיץ תהליכי תכנון שבבים."
איך אתה רואה את השוק הישראלי?
ריינהארט: "השוק הישראלי מהווה הזדמנות גדולה לאימוץ הענן. יש לנו לקוחות בישראל המשתמשים בענן סינופסיס, בעיקר חברות בינוניות וסטארט-אפים. הדגש הוא על חיסכון בזמן ומאפשר למהנדסים להתמקד בעבודת תכנון VLSI ולא בניהול CAD ו- IT. השוק הישראלי מעריך את הנגישות ואת זמן ההגעה המהיר לשוק המתאפשר בעזרת סינופסיס קלאוד."