כנס Intel Innovation 2023 הציג שורה של חידושים בתחומי החומרה והתוכנה שבהם מתגאה אינטל. מרשים היה לראות עד כמה רבים המוצרים החדשנים ביותר והחשובים ביותר של אינטל המבוססים על פיתוחים של צוותי החברה בישראל. להלן המרכזיים שבהם:
- במהלך הכנס חשפה אינטל את מעבדי Intel Core Ultra החדשים שלה, שם הקוד Meteor Lake, הכוללים לראשונה יחידת עיבוד ייעודית למשימות בינה מלאכותית. החברה אישרה שמעבדי Core Ultra יגיעו לשוק ב-14 לדצמבר 2023. צוותים של אינטל ישראל היו אחראים לפיתוח ה-P-Core שנמצא בלב המערכת. רן ברנסון, סגן נשיא בכיר בקבוצת הפיתוח והתכנון של המעבדים, הוא זה שאחראי על כל הפרויקטים בתחום הקליינט, לרבות מטאור לייק. את ה-P-Core מפתחת הקבוצה של קובי קשפיצקי.
- מטאור לייק תומך ב-Wi-Fi 7 המבטיחה מהירויות גלישה אלחוטית של עד 5.8 ג'יגה-ביט לשנייה. המעבד החדש תומך גם ב-Bluetooth 5.4 כולל אודיו LE, המספק איכות שמע גבוהה יותר בצריכת חשמל נמוכה ותומך ב-Auracast המאפשרת שיתוף אודיו בין מספר אוזניות בלוטות'. פיתוחים אלה מבוצעים על ידי קבוצת התקשורת האלחוטית באינטל פתח תקווה.
- החברה הדגימה גם איך מטאור לייק משלב את הדור הבא של ™Unison – מוצר המחבר בין כל המכשירים של המשתמש. בדור החדש שהוצג אינטל הוסיפה תמיכה בטאבלטים למחשב במקביל לטלפון ומאפשרת חוויות משתמש חדשה כמו שימוש בטאבלט כמסך שני, שליטה על הטאבלט מהמחשב בעזרת עכבר ומקלדת ועוד. כמו כן הציגה אינטל יכולת המאפשרת למשתמשים שונים להעביר מדיה וקבצים ביניהם ללא חיבור מוקדם ע"י שימוש ב-™ Unison. כל אלה מפותחים על ידי צוותים של אינטל פתח תקווה, על בסיס חברת הסטארט-אפ סקרינובייט.
- במהלך הרצאתו חשף גלסינגר כי Stability AI -חברת הג'נרטיב AI בקוד פתוח המובילה בעולם, בחרה במעבדי גאודי 2 (שפותחו בישראל ע"י צוות הבאנה לאבס לשעבר) עבור אחת ממערכות הבינה המלאכותית הגדולות שהיא מתכננת להקים בבריטניה.
- אינטל הציגה לראשונה את "סיירה פורסט", מעבד עוצמתי במיוחד עם 288 ליבות המיועד לדאטה סנטר, ענן ומשימות בינה מלאכותית ויכלול לראשונה מעבדים "יעילים" (Efficient Cores). גם כאן הזווית הישראלית היא שה-Core החזק הנמצא בלב המעבד הזה מפותח בישראל .
- גלסינגר חשף גם את הענן החדש של אינטל למפתחים (Intel Developer Cloud), שיאפשר להם להאיץ חישובי AI תוך שימוש בחידושי החומרה והתוכנה העדכניים ביותר של אינטל. בעת שימוש בענן של Intel, המפתחים יוכלו לבנות, לבדוק ולבצע אופטימיזציה של יישומי AI ומחשוב על, ולהפעיל אימון בינה מלאכותית בקנה מידה קטן עד גדול, אופטימיזציה של מודלים ותמיכה בעומסי עבודה משתנים בצורה יעילה. הזווית הישראלית – יש כבר חברות סטארט-אפ ישראליות שעושות בו שימוש בינהן:
- Scala bio – מינוף החומרה של אינטל עם מאיץ AI AMX (4Gen Xeon) לתכנון חלבונים בעזרת בינה מלאכותית.
- Sefi AI – שימוש במעבדי Intel GPU בפלטפורמת IDC כדי ליצור ולבדוק בינה מלאכותית חדשנית לפיתוח משחקים.
- Click-Ins – ניצול יכולות ה-GPU של IDC לפיתוח מערכות זיהוי נזקים מבוססות בינה מלאכותית למכוניות.
- גרנולייט, חברה ישראלית שנרכשה בשנה האחרונה ע"י אינטל, פיתחה תוכנה חדשנית הנקראת "טייס אוטומטי" עבור קוברנטיס (תוכנה פופולרית המריצה יישומים בענן). גרג לוונדר, ה- CTO של אינטל הזכיר אותה בהרצאתו (ביומו השני של הכנס) ופירט על הבעיה המרכזית שגרנולייט באה לפתור. לפעמים קוברנטיס מבזבז משאבים רבים כמו כוח עיבוד וזיכרון של שרתים בענן. זה גורם לעלויות גבוהות וביצועים איטיים. קוברנטיס מבזבז לפעמים יתר על המידה גם משאבי מחשוב בענן. הטייס האוטומטי של גרנולייט פותר את הבעיה ע"י כוונן אוטומטי של משאבי קוברנטיס ויכול להביא לחסכון של עד 45% בעלויות הענן מבלי לפגוע בביצועים. הטייס האוטומטי עובד עם מגוון סוגים של קוברנטיס כולל של AWS, גוגל ומיקרוסופט.
- אינטל כללה בכנס הצצה ראשונה לרפטור לייק ריפרש, הדור הבא של מעבדי ה-Core , דור 14, שיושקו בחודשים הקרובים וכמובן מפותחים בישראל.
- לונאר לייק (אגם הירח): מנכ"ל אינטל כלל בהרצאתו הדגמה פומבית ראשונה אי פעם של שבבי Lunar Lake, הדור הבא אחרי Meteor Lake. שבבים אלו מפותחים כמובן כאן אצלינו בחיפה.
- עזרי שמיעה: פט גלסינגר הציג טכנולוגיה המעצימה מכשירי שמיעה חכמים בשילוב עם מחשבים אישיים. עד עכשיו היית צריך לחבר מכשירי שמיעה עם מתאמים.
כעת, המוצר משתמש ב-Bluetooth Low Energy Audio כדי לחבר מכשירי שמיעה בעוצמה נמוכה יותר. צוות המו"פ שעומד מאחורי זה הוא מרכז המצוינות של אינטל ישראל בתחום הבינה המלאכותית האלחוטית והקישוריות בישראל (PTK). הרבה מהקרדיט מגיע לגילה קמחי ולצוותה.