בהרצאה בפני בכירים ב-MIT, אמר צ'אנג כי הסיבות הן מאגר כח אדם מיומן של מהנדסים וטכנאים, שיעור עזיבה נמוך של עובדים, ריכוז גיאוגרפי של התעשייה בטייוואן, ו"עקומת הניסיון"
מוריס צ'אנג, בוגר הנדסה מכנית ב-MIT ומייסד חברת TSMC, הרצה בפני קהל גדול ב-MIT על סודות ההצלחה של טייוואן כמרכז ייצור שבבים מוביל בעולם.
צ'אנג סקר בקצרה את ההיסטוריה של תעשיית הייצור של שבבים, ולאחר מכן התמקד בכמה גורמים שתרמו להצלחתה של TSMC וטייוואן: מאגר כח אדם מיומן של מהנדסים וטכנאים, שיעור עזיבה נמוך של עובדים, ריכוז גיאוגרפי של התעשייה בטייוואן, ו"עקומת הניסיון" שבה ניסיון מצטבר בייצור מוביל לעלויות נמוכות יותר. צ'אנג טען שתהליך הלמידה על ידי עשייה, שבו יצרנים משפרים תהליכים ומפחיתים עלויות, מתרחש רק כאשר הייצור ממוקד במקום אחד עם קישוריות בין העובדים.
צ'אנג ייסד את TSMC ב-1987 והפך אותה ליצרנית השבבים הגדולה בעולם. הוא ציין שבעתיד ייתכן גידול בייצור שבבים במדינות מתפתחות כמו הודו, וייטנאם או אינדונזיה, בהתאם לנסיבות.
צ'אנג גם דיבר בקצרה על יחסי ארה"ב-סין ואמר שיש להימנע ממלחמה קרה אם אפשר. הרצאתו ניתנה כחלק מסדרת הרצאות יוקרתית בנושא ייצור ב-MIT, והתקיימה בפני קהל של למעלה מ-400 איש. צ'אנג הוא בוגר מצטיין של MIT עם קשרים הדוקים למוסד, ותרם רבות לפיתוח הקמפוס.