OpenAI מסיימת עיצוב שבב אימון AI מותאם אישית לקראת השקה ב-2026 השבב, שייוצר בטכנולוגיית 3nm של TSMC, צפוי לאפשר הן אימון והן הרצת מודלים, אם כי תפקודו המלא עדיין לא פורסם
OpenAI מסיימת את תכנון השבב הראשון שלה לאימון בינה מלאכותית מותאם אישית ונמצאת כעת בשלב "tape out" – השלב האחרון לפני תחילת ייצור השבב.
על פי דיווח של רויטרס, השבב ייוצר על ידי TSMC בטכנולוגיית 3nm. המקורות הלא מזוהים מציינים כי השבב ישתמש באותה ארכיטקטורת מערך סיסטולי עם זיכרון ברוחב פס גבוה, בדומה לשבבים של Nvidia.
אף על פי שהייצור ההמוני מתוכנן לשנת 2026, אין כל ביטחון שהשבב הראשוני שייוצר יהיה תפקודי באופן מלא. נכון לעכשיו, כחמישים איש (בערך 40 עובדים) עוסקים בצוות הסיליקון המותאם של OpenAI, והחברה משתפת פעולה עם חברת Broadcom – שפעילה בפיתוח שבבי TPU של Google.
למרות שהשבב יהיה בעל יכולת לאימון והרצת מודלים של AI, בשלבו הראשוני השימוש בו יהיה מוגבל וישמש תפקיד קטן בתשתית החברה. נמסר כי OpenAI וספק TSMC לא הגיבו לבקשות התגובה של רויטרס.
תוכניות OpenAI לפיתוח שבב מותאם אישית היו נושא לשמועות כבר זמן רב. לראשונה דווחה בשיחת טלפון עם מעצבי שבבים ביולי 2024, אם כי השמועות על כך החלו להתפשט בסוף 2023. לפני שפוטר ונשכר מחדש בנובמבר 2023, נראה כי מנכ"ל החברה, סם אלטמן, חיפש השקעות לבניית חברת שבבים בתחום הבינה המלאכותית תחת שם קוד "Tigris". דיווחים נוספים מציינים כי אלטמן התקיים בשיחות עם משקיעים מהמזרח התיכון וחברות ייצור שבבים במאמץ לגייס סכום של 5 עד 7 טריליון דולר למימוש רשת גלובלית של מתקני ייצור שבבים – תכנית שנראית כיום כמיושנת.
לפי המקורות, OpenAI החליטה לפתח שבבים מותאמים אישית כדי להפחית את התלות ב-GPU של Nvidia, שהם יקרים וקשים להשגה בשל הביקוש הגבוה. בנוסף, בחודש ינואר פתחה החברה את פרויקט "Stargate" למרכזי נתונים, בתמיכה של חברות כגון SoftBank, Oracle וחברת ההשקעות MGX. המיזם, שערכו מוערך ב-500 מיליארד דולר, נועד לפתח יכולת ייצור של גיגה-וואטים לתמיכה בצרכי מעבדות הבינה המלאכותית.