חברת AMD הסכימה לשלם 35 מיליארד דולר במניות עבור חברת זילינקס (Xilinx) בעסקה שמטרתה לעצב מחדש את אחת מחלוצות תעשיית השבבים.
AMD הידועה בעיקר כיריבה הוותיקה של אינטל במיקרו-מעבדים המפעילים את מרבית המחשבים, מתכננת להשתמש ברכישה כדי להרחיב את עסקיה לשבבים עבור שווקים כמו תקשורת אלחוטית G5 ואלקטרוניקה לרכב. העסקה יכולה גם לסייע ל- AMD לתפוס נתח גדול יותר ממכירת הרכיבים עבור מרכזי נתונים ולהתמודד מול יריבתה הבולטת Nvidia.
עסקת המניות הכוללת, שהוכרזה הבוקר ביחד עם התוצאות הכספיות של AMD לרבעון השלישי, של 2020 תהיה קרובה לרכישה היקרה ביותר בתולדות ענף השבבים. העסקה היקרה ביותר של השנים האחרונות היא רכישת חברת arm על ידי חברת Nvidia שהוכרזה בחודש שעבר והיקפה 40 מיליארד דולר .
יצרניות השבבים חוו בשנים האחרונות כמה גלי מיזוג המונעים על ידי גורמים כמו קווי מוצרים כפולים ואסטרטגיות שמטרתן חיסכון בעלויות. אך חברת AMD, שנהנית לאחרונה מההכנסות החזקות ביותר בהיסטוריה בת 51 השנים שלה, מצפה מ- Xilinx תסייע לה להרחיב עסקיה תוך הגדלת מתח הרווחים שלה.
ליסה סו, מנכ"לית AMD, אמרה עם פרסום העסקה כי זילינקס תסייע למצב את חברתה כמובילת המחשוב בביצועים הגבוהים בתעשייה וכספק נבחר של חברות הטכנולוגיה הגדולות והחשובות בעולם.
לעומת נסיקתה של AMD, דיווחה אינטל ביום חמישי החולף על ירידה של 29 אחוזים ברווחים הרבעוניים, מה שגרם לנפילת מניותיה ביותר מ -10 אחוזים. AMD, לעומת זאת, דיווחה ביום שלישי כי הרווח הרבעוני שלה עלה ב -148 אחוזים!!!
מניית AMD, שנסחרה לפני חמש שנים בכ -2 דולר למניה, עלתה השנה בכמעט 80 אחוזים וננעלה ביום שני במחיר מעט מעל 82 דולר. שווי השוק של AMD עומד כעת על כמעט 100 מיליארד דולר.
זילינקס שנוסדה בשנת 1984, היא היצרנית הגדולה ביותר של שבבים מתוכנתים מסוג FPGA. מערכי שערים כאלה הניתנים לתכנות בשטח, פופולריים זה מכבר ביישומי טלקומוניקציה, כמו תחנות בסיס סלולריות המשודרגות כעת לטכנולוגיית 5G העדכנית ביותר. למרות שהיקף עסקיה של זילינקס קטן יותר שולי הרווח הגולמי שלה גבוהים בהרבה מאלו של AMD, והחברה ממשיכה לייצר מזומנים ניכרים. שווי השוק של זילינקס עומד כיום על כ -28 מיליארד דולר, המשקף זינוק חד לאחר שאתר "וול סטריט ג'ורנל "דיווח על העסקה המתבשלת בין החברות כבר ב -8 באוקטובר.
נציגי החברות אמרו כי העסקה צפויה להסתיים עד סוף שנת 2021. ויקטור פנג, מנכ"ל זילינקס, ימשיך להוביל את פעילות החברה גם לאחר סגירת העסקה, אמרו החברות.