מייק מולר, מנהל הטכנולוגיות הראשי של חברת ARM
|
ARM, מפתחת פתרונות IP (קניין רוחני) טכנולוגיים לתעשיית האלקטרוניקה, מכריזה על רכישתה של החברה הישראלית Sansa Security, ספקית חומרה לאבטחת IP ותוכנה למרכיבים מתקדמים של מערכות-על-גבי-שבב (SoC) המוטמעת במכשירי קצה של האינטרנט של הדברים (IoT) ומכשירים סלולאריים. שווי העסקה לא פורסם אך אנליסטים מעריכים אותה בכ-90 מיליון דולרים.
סנסה מאפשרת כיום אבטחה ליותר מ-150 מיליון מכשירי קצה בשנה. הטכנולוגיה של Sansa Security מוטמעת במגוון מכשירי קצה מקושרים ומערכות של ארגונים גדולים. רכישת Sansa Security מחזקת את פורטפוליו מוצרי האבטחה של ARM הכוללים את טכנולוגיית ARM TrustZone ומעבד ה-IP SecurCore. תנאי הרכישה לא פורסמו.
הטכנולוגיה של Sansa Security מקלה על יצרנים לבנות מוצרים מאובטחים באמצעות תת-מערכת חומרה המוסיפה בידוד של פעולות אבטחה ממעבד היישומים העיקרי. התהליך מגובה על ידי מרכיבי תוכנה הפועלים מתוך סביבת פעילות נסמכת על מנת לבצע פעולות אבטחה רגישות. הרכישה מתבססת על הטכנולוגיה המוטמעת של ARM – TrustZone ויוצרת שכבת אבטחה נוספת נגד תוכנות זדוניות ונוזקות. זוהי גישה רוחבית למערכת ותומכת מלמטה בצורכי מעבד האבטחה והתוכנה. כך מתאפשרת הגנה על כל מכשיר קצה מקושר וניהול מידע רגיש ותוכן.
מייק מולר, מנהל הטכנולוגיות הראשי של חברת ARM ציין כי "כל מכשיר קצה מקושר עלול להוות מטרה למתקפה ומייצר צורך להטמיע אבטחה בכל נקודת תקיפה פוטנציאלית. הגנה מפני האקרים מתבצעת בצורה היעילה ביותר כאשר היא באה בשכבות וזו הסיבה שאנחנו מרחיבים את יכולות טכנולוגיות האבטחה לתת מערכות חומרה ותוכנה. בדרך זו יתאפשר לשותפים שלנו להחכיר רישיון תוכנה לחליפת אבטחה כוללנית ומקיפה ממקור אחד".
קובי סלע, מנכ"ל Sansa Security אמר כי "הטכנולוגיה שלנו כבר נמצאת בשימוש להגנה על נתונים שנאגרים ומשודרים ממגוון מכשירי סלולר ומוצרי קצה של האינטרנט של הדברים. החיבור ל-ARM יאפשר לנו להגדיל את קנה המידה העסקי באמצעות סיוע לשותפים הטכנולוגיים הגלובאליים של ARM להתמודד עם צורכי האבטחה הבוערים ביותר שלהם. יישור הפעילות שלנו לזו של מובילת IP עולמית מאפשר לנו לפתח את מוצרינו ויכולותינו לרמות חדשות".
{loadposition content-related} |