ל-ASE יש כעת בסך הכל תשעה מפעלים ללא אורות שמפתחים אותם באופן מלא בתוך החברה וצוות שכולל 400 מהנדסים
מנהל התפעול הראשי של ASE Technology Holding טיין וו, כשדיבר לאחרונה בכנס על הניסיון שלו בבניית מפעלים ללא אורות, ציין שכדי שמפעלים כאלה יצליחו, צריך תמיכה של הלקוחות וביקוש בשוק כי התהליכים של ייצור, בחירת חומרים והובלה צריכים כולם להיות מתוקננים, וזה יוצר עלויות גבוהות של מו"פ ומצריך זמן לעבוד עם הלקוחות ולקבוע את התקנים.
לדבריו, כפי שצוטטו באתר דיגיטיימס, חשוב גם שתהיה קיבולת ייצור מספיקה כי חברות אריזה ובדיקה משרתות לקוחות שונים ומעבדות מוצרים שונים בכל יום. הסיווג של התיק הספציפי של כל מוצר עבור מפעלים ללא אורות מצריך הרבה עבודה של הצוות התפעולי והרבה השקעה, אמר וו.
"ל-ASE יש כעת בסך הכל תשעה מפעלים ללא אורות שמפתחים אותם באופן מלא בתוך החברה וצוות שכולל 400 מהנדסים, עלייה משמעותית לעומת ארבעה בלבד כש-ASE הפעילה את פרויקט הייצור החכם שלה ב-2011", ציין וו.
עם ההגעה של דור 5, יותר מכשירי קצה ליישומים כגון טיפול רפואי, מכוניות, ובקרה תעשייתית יופיעו ורוב הלקוחות בסופו של דבר ידרשו רישומי ייצור אלקטרוניים מלאים, ואפשרות לעקוב אחרי תהליך הייצור החכם, אמר וו. ניתוח של ביג דאטה וניהול בינה מלאכותית יכולים לעזור ליצרנים ליצור בקלות את המידע הזה עבור הלקוחות, וזאת גם הזדמנות עסקית חדשה בשביל היצרנים.