בין רשימת תאונות העבודה הרבות שארעו בשנים האחרונות בענף הבניה בישראל בלטה תאונה שארעה בחודש מאי האחרון באתר בניה ביבנה שבה כתוצאה מקריסת עגורן נהרגו ארבעה אנשים. מותם של ארבעת הפועלים הללו התווסף למותם של עוד ארבעה פועלים שנהרגו בשנה האחרונה כתוצאה ישירה מעגורנים – אותם מנופי ענק המקשטים כל אתר בניה של גורד שחקים מהווים סכנה גדולה לא רק למפעילהם אלא לסביבה כולה.
חברה ישראלית צעירה בשם אולטראויז ((Ultrawis החליטה לטפל בבעייה זו ע"י פיתוח התקן חדש מבוסס ראיה ממוחשבת ומתמקד בשוק העגורנים . החברה שהוקמה בפברואר השנה ע"י שני יוצאי אלביט, ליאור אביטן וארז גרניצקי, מפתחת פתרון הצפוי להקטין את הסיכוי לתאונות עבודה כתוצאה מהפעלה בלתי יעילה של העגורנים, ולמנוע דחיות בסיום מועד פרויקטי בניה כתוצאה מתקלות או תאונות.
המוצר של אולטרויז מבוססת על טכנולוגיות שפותחו לראשונה בחברת אלביט וכוללת 14 פטנטים. על בסיס טכנולוגיות הראיה הממוחשבת של אלביט תוכל אולטרוויז לאפשר בעתיד הנראה לעין להפעיל עגורנים בצורה אוטונומית ומבלי להזדקק לנהג אנושי שישב בצמרת העגורן. הפעלת העגורן תיעשה מהקרקע ותופעל בדומה למטוסים ללא טייס. כך תימנע הבעיה של תקשורת ורבלית בין נהג העגורן למפעיל הנמצא על הקרקע ומנסה לתקשר עם הנהג לפעמים ללא הצלחה יתרה.
טכנולוגיות המוצר של אולטרוייז מבוססות בין השאר על פיתוחים חדישים בתחום החיישנים ומציאות רבודה שהפכו לחברה נפרדת לאחר שנה של ניסויים בתוך אלביט.
לדברי החברה הפועלת מחממת אינקוביט של אלביט בבאר שבע, המוצר הראשון של החברה יושק כבר בשנת 2020.
{loadposition content-related} |