מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין מדאיגה את איגוד תעשיות השבבים בארה"ב SIA. נשיא ומנכ"ל האיגוד, ג'ון נויפר שהשתתף בשבוע שעבר בכנס CipEX2018 ציין בדבריו כי הגיע לישראל ישירות מסין שם דן עם ראשי הממשל, בעקבות החמרת המאבק.
מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין מדאיגה את איגוד תעשיות השבבים בארה"ב SIA. נשיא ומנכ"ל האיגוד, ג'ון נויפר שהשתתף בשבוע שעבר בכנס CipEX2018 ציין בדבריו כי הגיע לישראל ישירות מסין שם דן עם ראשי הממשל, בעקבות החמרת המאבק.
אחת החברות הראשונות שנפגעת היא ZTE שבשבוע שעבר החליט ממשל טראמפ לאסור על חברות אמריקניות לעשות איתה עסקים. להערכת אנליסטים, אם ZTE תפגע בגלל מחלחמת הסחר היא עלולה להפסיק רכש של 5 מיליארד דולר בארה"ב.
"ההחלטה גרמה להלם מוחלט בסין. היא פגעה באחת הגאוות של תעשיית השבבים של סין וריבונותה, כאשר ארה"ב החליטה האם ZTE צריכה להישאר בעסקים או לא" אומר ביל מקלין, נשיא IC INSIGHT.
מקלין שבעברו היה מנהל ההנדסה לתחום הניידים ב-ZTE ואחרים אמרו שיהיה קשה ל-ZTE לתכנן מחדש מערכות תקשורת רבות בלי להשתמש בשבבים או בתוכנה של חברות אמריקניות לאחר שעברה לטענת האמריקנים על החוק האוסר לעשות עסקים עם צפון קוריאה. מדובר במכת מוות לחברה המעסיקה 74 אלף עובדים.
במשך עשרות שנים איפשרה סין גישה לשוק העצום שלה לטכנולגיות מהמערב. הדינמיקה גרמה לסין להיות המקום המתסכל ביותר לחברות טכנולוגיה אמריקניות לעשות עסקים.
בשנה שעברה חברות שבבים אמריקניות נאלצו לספק את שמות הספקיות שלהם בסין לחקירה שערך הממשל אודות התנהגות החברות הסיניות. בממשל טראמפ עדיין שוקלים להטיל מכס של 25% על מוצרי טכנולוגיה מסין.
החברה הסינית תלויה באספקת שבבים מחברות כמו קוואלקום ומיקרון ואספקת אמצעים אופטיים – כמו סיבים אופטיים – מחברות כמו לומנטום ואקג'יה. בנוסף האיסור מונע מהחברה מלהשתמש במערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל.
במקביל הכריז השבוע הצבא האמריקני חברות שמחזיקות בחנויות בבסיסים של הצבא האמריקני או מבצעות מכירות מיוחדות כאלו או אחרות, לא יוכלו יותר להציע במסגרת הזו מכשירים של וואווי (Huawei) או ZTE.
מדובר בהחלטה חדשה יחסית של משרד ההגנה האמריקני, והיא נובעת מכך שלפי המשרד מכשירים אלו מהווים "סיכון בלתי מתקבל על הדעת" עבור החיילים והמשימות שהם צריכים לבצע.
ZTE אולי אינה נחשבת ליצרנית טלפונים גדולה במיוחד, אבל היא מהבודדות שהצליחו לחדור לשוק האמריקני.
וואווי, החברה השלישית בגודלה בשוק הטלפונים החכמים בעולם, ניסתה את כוחה בשנים האחרונות אך בסופו של דבר הרימה כנראה ידיים אחרי שארגוני מודיעין וחברי קונגרס קבעו שכנראה היא כוללת במכשירים שלה רוגלות לטובת הממשל הסיני – שבהקשר של החיילים, לדוגמה, יכולות לשדר לו את המיקום של כל משתמש ומשתמש.
חיילים אמריקנים שרכשו כבר מכשירים של שתי החברות, יכולים – לפחות בינתיים – להמשיך ולהשתמש בהם למרות שמשרד ההגנה מציע להם שלא לעשות זאת.
{loadposition content-related} |