כך תיאר עמי גל, מנכ"ל SQream את הפיתוח של החברה במפגש מועדון השבבים
"פיתחנו יכולת לבצע אנליטיקה במהירויות גבוהות על שרתים סטנדרטיים. עד כה נדרשו שרתים כבדים ייחודיים שמחירם מיליוני דולרים כדי לבצע ניתוח וקבלת תובנות (אנליטיקה) בכמויות עצומות של מידע – מה שמכונה היום ביג דטה. כך תיאר עמי גל, מנכ"ל SQream את הפיתוח של החברה במפגש מועדון השבבים שהתקיים השבוע בתל אביב.
"SQream מספקת לארגונים יכולת לקבל תובנות שניתן לדעת מהן אילו פעולות צריך הארגון לנקוט בזמן אמת, וכל זאת מבסיסי נתונים ענקיים. היכולת לעשות זאת על שרת סנדרטי חוסכת מקום בחדר השרתים וכמובן אנרגיה. בעוד הפתרונות המתחרים מתאימים את התוכנות לשרתים ספציפיים, הארגון המשתמש ב- SQreamיוכל לבחור בין שרתים סטנדרטיים רבים של HP, יבמ ואחרות. הם יקבלו ניתוחים בזמן אמת של כמויות עצומות של מידע – שנמדדות בפטהבייטים (פטה- אלף טרהבייטים)."
"הסוד של המוצר הוא פשוט – החברה משתמשת לא במעבד הראשי של השרת אלא במעבדים הגרפיים. בשרת ממוצע יש 3,000 ליבות גרפיות. טכנולוגיה יכולה לספק ניתוח ביג דטה במהירות גבוהה פי 100 מאשר כל פתרון אחר בשוק, עם יכולת שדרוגיות שתאפשר לעקוף את המערכות של המתחרים בסדרי גודל."
"גל סיפק מספר דוגמאות לניתוח כמויות עצומות של נתונים – "אנו מסייעים למכוני מחקר לגלות פרופילים טובים יותר של הגנום. לפני כן, השוואה של 200 רצפי גנום – בסיס נתונים של 300 ג'יגהבייט הייתה בלתי אפשרית. אפילו השוואת 12 רצפים ארכה חודש. המערכת שלנו מספקת 180 רצפים בדקה."
"דוגמה נוספת היא איסוף נתונים מכתב"מים השומרים על יחידת שטח. הצורך הוא לנתח בזמן אמת את התנועות בשטח כדי לגלות אם היתה חדירה לדוגמה. אי אפשר להעביר נתונים כאלה ברשת, גם בגלל הסודיות אבל גם בגלל שמדובר בכמות עצומה של מידע. במקום זאת הנתונים מועברים ישירות לשרת הנמצא בשטח (למשל בקרוואן). יש מעט מאוד מקום לשרתים וכמובן, יכולת אספקת החשמל שלו זעומה. הפתרון של SQream מאפשר לבצע את הניתוח בשטח, בלי אנשי מקצוע – רק החיילים."
"ביצענו אופטימיזציה של עלות ציוד הרדיו בחברת אורנג'-פרנס טלקום. במקום שרת ב-7 מיליון דולר ועוד יותר מכך העסקת עשרה עובדים שיכינו אינדקסים כדי שהדוחות יופקו מהר יותר, המערכת שלנו אפשרת להריץ את הדוחות במהירות מהנתונים המלאים בלי אינדקסים."
על החברה הוסיף גל: "אנחנו בני חמש, גייסנו כסף ומחפשים שותפים להפצה ולהדגמת USE CASES יחד עם לקוחות וספקים. לפני ארבעה חודשים השקנו את המוצר על הענן. אנו עובדים בשיתוף פעולה עם יבמ."
{loadposition content-related} |