כך מתאר את המצב הנוכחי סטיבן קוניג, סמנכ"ל איגוד ה-CTA המארגן את כנס CES במפגש שבו הוא סקר את המגמות בתחומים שונים של האלקטרוניקה הצרכנית לרבות שבבים
שרשראות האספקה נשארו פגיעות. כך אומר סטיבן קוניג, סמנכ"ל איגוד ה-CTA במפגש הפתיחה של תערכות CES 2023 המתקיימת בלאס ווגאס.
"צריך רק להסתכל על מה שקורה עכשיו בסין כדי להבין עד כמה שרשראות האספקה נותרו פגיעות. הביקוש למוליכים למחצה מתחיל להתרכך, וחלק מזה הוא תהליך טבעי של ביקוש והיצע ואולם הנתון הבסיסי לא השתנה – קיימת דרישה לשבבים לכל דבר – מהפעלת מרכזי הנתונים ועד למכשירי טכנולוגיה צרכנית. עם זאת הביקוש יורד מהשיאים שרשם בעת התפרצות הקורונה. אלה חדשות טובות מצד אחד ורעות מצד שני. עם הירידה בביקוש אנחנו מתחילים לראות את זמני האספקה של השבבים מתקצרים. כמו כן כל הזמן מוקמים מפעלים חדשים. החדשות הרעות הן שאנחנו נמצאים בתקופת מעבר ממחסור בשבבים לפוטנציאל של היצע יתר. ו
אבל הסיכון החיסרון עם היצע יתר הוא שאולי נראה דחיה בתהליכי הייצור של כמה מארכיטקטורות השבבים העדכניות ביותר כדי להוריד את המלאי.
תחום נוסף שבו נגע קוניג הוא המחסור בכוח אדם. "לפני 20 שנה, הטכנולוגיה הייתה דבר שנחמד שיש בארגונים ובחברות מסחריות. היום, אני חושב שבני אדם הם דבר שנחמד שיש אבל האמת הפשוטה היא שאנחנו לא יכולים להעסיק מספיק עובדים. בוודאי אם אנחנו מדברים על עובדים מיומנים ועובדי ידע וכן אני מודע לחדשות אודות פיטורים המוניים בחברות טכנולוגיה. אבל אנחנו רואים יותר ויותר אימוץ של טכנולוגיות להגברת הפריון. הגברת הפריון היא גם המענה לבעיה החמורה ביותר בשנה האחרונה בכל העולם – האינפלציה.
מיתון מביא גלי חדשנות
"הכלכלן הבריטי כריסטופר פרימן שם לב שבתקופות של משבר כלכלי החדשנות נוטה להאיץ ווליצור רמות חדשות של הזדמנויות עסקיות . פרימן ניסח את התזה שלו עוד בשנות ה-60 וה-. אבל למרבה המזל, אנחנו לא צריכים להסתכל כל כך רחוק אחורה בזמן כדי למצוא ראיות לכך. אנחנו צריכים רק להסתכל אחורה אל המיתון של השנים 2008 ו-2009. דווקא בעקבות המשבר התפתחה התשתית למהפכה הדיגיטלית באמצעות אינטרנט סלולארי בפס רחב 4G LTE ועימה כל הפיתוחים שהיא הביאה – למשל שירותים מבוססי מיקום. בשנת 2010 רק ל-30% ממשקי הביתב בארה"ב וככל הנראה בכל העולם המערבי היה טלפון חכם כלשהו. היום זה כבר 100%."
יישומי IOT בקנה מידה גדול
"לפי התקשורת כלכלית אנחנו עומדים בפני מיתון, אבל הפעם אנו צפויים לראות גלים חדשים של שינויים טכנולוגיים שיהוו משקל נגד לאינפלציה ויחזירו את הצמיחה. הרבה מהחדשנות מגיעה מרשתות 5G. אמנם הצרכנים מרגישים את ההבדל בעיקר ברוחב הפס אבל רק עכשיו יש קיבלות מספיקה בשביל יישומי IOT תעשייתי בקנה מידה גדול. הקיבולת הגדולה והשיהוי הנמוך הולכים לפתח חדשנות טכנולוגית לאורך כל העשור הנוכחי והלאה. בהקשר זה גם צריך להזכיר את המטהוורדס שיחולל מהפכה לפחות כמו זו של האינטרנט עצמו. נשמע יותר ויותר על רובוטיקה בינה מלאכותית בענן ואבטחת סייבר הנדרשת עבורם, תחום שיתפתח הוא הלוגיסטיקה ואוטומציה של מחסנים."