תוכנית הבינה המלאכותית הגדולה של סין — לשלוט בשוק העולמי באמצעות טכנולוגיות הבינה המלאכותית שלה עד 2030 — ידועה מאוד בשאר העולם שמאוד פוחד ממנה. התעלומה המתמשכת, עם זאת, היא באיזו מידה התוכניות הערוכות היטב של סין יתרחשו, אם בכלל
סין – צעצועים בעלי תבונה מלאכותית |
האינדיקציה הכי משכנעת לעלייה של סין בשוק הבינה המלאכותית הייתה שפע הצעצועים המופעלים על ידי בינה מלאכותית שמציגים, מדגימים ומשכנעים לקנות אותם בחנות אחרי חנות בשדה התעופה בשנז'ן.
תוכנית הבינה המלאכותית הגדולה של סין — לשלוט בשוק העולמי באמצעות טכנולוגיות הבינה המלאכותית שלה עד 2030 — ידועה מאוד בשאר העולם שמאוד פוחד ממנה. התעלומה המתמשכת, עם זאת, היא באיזו מידה התוכניות הערוכות היטב של סין יתרחשו, אם בכלל.
מועצת המדינה של סין הציעה ביולי 2017 "תוכנית פיתוח לבינה המלאכותית של הדור הבא". נאמר בה שסין תהפוך בסופו של דבר למובילה העולמית בבינה מלאכותית, עם תעשיית בינה מלאכותית מקומית ששווה כמעט 150 מיליארד דולר עד 2030. הצעד הראשון הוא להשיג את ארצות הברית בטכנולוגיות ויישומי בינה מלאכותית עד 2020.
קל לקרוא לזה רק יומרנות, אבל זה כנראה לא יהיה חכם. כפי שאני מבין את המצב, השד הסיני כבר יצא מהבקבוק.
"האלופות הלאומיות" מובילות הטכנולוגיה של בייג'ינג — ביידו, עליבאבא, טנסנט ו-iFlyTek — הן חברות מבוססות ומצליחות. הן מובילות את הפיתוח של פלטפורמות חדשניות כמו מכוניות שנוהגות את עצמן, ערים חכמות, ראיית מחשב לאבחון רפואי ובינת קול. "האלופה הלאומית" החדשה ברשימה של בייג'ינג היא ההזנק מהונג קונג SenseTime, שמתמחה בטכנולוגיות של זיהוי תמונות ופנים.
הכתבים הוותיקים בתחום השבבים הגלובלי זוכרים סדרה של "תוכניות חומש" שהשיקה ממשלת סין לפני כמה עשורים, שנועדו במפורש להתחיל ליצור תעשיית שבבים מקומית. התוצאה של מאמצים מוקדמים אלה הייתה הקמת SMIC אבל לא הרבה יותר. ואז בעשור הזה המון הזנקי שבבים סיניים התחילו לצוץ, כשכל אחד מהם מתכנן מערכות על שבב משלו עם ליבות שניתן להעניק להן רישיון מחברות כמו ארם ו-Ceva. עד היום, עם זאת, הממלכה האמצעית לא בדיוק פיצחה את שוק השבבים העולמי, למרות שעכשיו סין מעמידה לרשות תעשיית השבבים המקומית קרן השקעות גדולה אפילו יותר.
לתוכנית הבינה המלאכותית של סין ולקרן הגדולה שלה לתעשיית השבבים יש תכונות משותפות שכוללות את התקציבים העצומים של הממשלה, שאיפות ואגו. אבל תוכנית הבינה המלאכותית כנראה תנוע במסלול משלה כי סין כבר יצרה ענקי בינה מלאכותית.
בנוסף, South China Morning Post, בבעלות עליבאבא, טוען שסין שולטת עכשיו במימון לבינה המלאכותית. בשנה שעברה 48% מהמימון באמצעות הון עצמי הכולל של הזנקי בינה מלאכותית בעולם הגיע מסין, בהשוואה להוצאה אמריקנית של 38% ו-13% משאר העולם. זה זינוק משמעותי לעומת 11.3% של סין ב-2016.
האינדיקציה הכי משכנעת לעלייה של סין בשוק הבינה המלאכותית שבה נתקלתי לאחרונה הייתה שפע הצעצועים המופעלים על ידי בינה מלאכותית שמציגים, מדגימים ומשכנעים לקנות אותם בחנות אחרי חנות בשדה התעופה בשנז'ן. הצעצועים נעו מכלבים "חכמים" ורובוטים רוקדים ניתנים לתכנות מופעלים בסוללות ועד ל-C3PO שמשוחחים ורובוטים "חינוכיים" עם בינה מלאכותית אינטראקטיביים עם מצב "בייביסיטר" מרחוק שמצלמים תמונות של הילדים ושולחים אותן לאבא ואמא.
{loadposition content-related} |