למרות מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין ואולי בזכותה סין עסוקה בימים אלו בקידום עשרות מפעלי יצור שבבים המיועדים לייצר שבבים בטכנולוגיות מתקדמות ולהזניק את סין לשורה הראשונה של יצרניות שבבים בעולם.
כבר ב-2015 נוצרה בסין קואליצית מו"פ של SMIC – יצרנית השבבים הגדולה בסין, חוואווי – מפתחת טלפונים חכמים וציוד אלקטרוני מתקדם, imec – המרכז הבלגי למחקר ופיתוח טכנולוגיות שבבים מתקדמות וחברת קוואלקום. מטרת היוזמה פיתוח שבבי FinFET בטכנולוגית 14 ננומטר עד שנת 2020. בתחילת 2019 הכריז ליאנג מונג –מנכ"ל משותף של SMICכי החברה תתחיל לייצר שבבים ראשונים בטכנולוגית 14 ננומטר עוד לפני סוף 2019. גם אם בהתחלה רמת הנצילות של השבבים תהיה נמוכה נראה כי SMIC בדרך הנכונה להתמודד עם יצרניות שבבים מובילות אחרות ובכך לחזק גם את מעמדה של סין כיצרנית שבבים מתקדמת.
לפי נתונים של ארגון SEMI העולמי יש כיום בסין כ-30 מפעלי יצור חדשים הנמצאים בשלב התכנון או הבניה כאשר ממשלת סין משקיעה בהן הון רב במטרה לקדם את סין לטכנולוגיות היצור המתקדמות בעולם. 13 מתוך המפעלים הללו מיועדים ליצור שבבים מתקדמים והשאר ליצור זכרונות, רכיבים מבוססי LED והתקנים אלקטרונים אחרים.
תעשיית יצור השבבים בסין נחלקת לשתי קבוצות. יצרניות סיניות ויצרניות זרות המייצרות בסין אך משתמשות בטכנולוגיות שפותחו אצלן מחוץ לסין. עד לאחרונה שתי הקבוצות הללו השתמשו בטכנולוגיות יצור ישנות למדי אך לאחרונה עברה יצרנית השבבים המובילה TSMC ליצור בטכנולוגיות 16 ננומטר ואילו SMIC מקווה כי תוך כמה חודשים תהיה היצרנית המקומית הראשונה לייצר בסין בטכנולוגית 14 ננומטר. מהלך שכזה יעמיד אותה בתחרות ראש בראש עם כמה ממתחרותיה הבינלאומיות. במקביל לפתיחת המפעל החדש הקצתה SMIC 10 מילארד דולר לפיתוח הטכנולוגיות הדרושות ליצור ב- 10 ו-7 ננומטר.
ההאטה שחלה לאחרונה בשוק השבבים העולמי עלולה לצנן קצת את התלהבותה של ממשלת סין להכנס לעוד השקעות חדשות אך אין ספק שסין עושה לא מעט במטרה להפוך למובילה או לפחות אחת מהמובילות של שוק השבבים העולמי.
{loadposition content-related} |