כשלקוחות ה-OEM ו-ODM שלהם שבסוף התהליך בטאיוואן וסין השעו לקיחת משלוחים בגלל השתחררות היצע קיבולת הייצור של מפעלי הפרוסות ולחצי מלאי, לדברי מקורות בתעשייה
חברות שמתכננות שבבים נתונות ללחץ גובר להוריד מחירים כשלקוחות ה-OEM ו-ODM שלהם שבסוף התהליך בטאיוואן וסין השעו לקיחת משלוחים בגלל השתחררות היצע קיבולת הייצור של מפעלי הפרוסות ולחצי מלאי, לדברי מקורות בתעשייה.
המתיחות המתמשכת בסחר בין ארה"ב וסין הכריחו שרשראות אספקה בתחילת ובסוף התהליך עם ייצור בסין ויבואנים של חומרי גלם לנקוט בגישה של "נחכה ונראה" בעסק שלהם ב-2019. זה ההסבר מדוע לקוחות בסוף התהליך מסתייגים מביצוע הזמנות אצל מתכנני שבבים ברבעון הראשון של השנה, כי הם צופים מחירים נמוכים יותר בהמשך, אמרו המקורות.
המקורות העירו שהרגע הכי קריטי שישפיע על מחירי השבבים יהיה הרבעון השני, כשההשקה של סמארטפונים חדשים תקבע האם המכירות בשוק הסופי יעלו.
בדרך כלל, הרבעון השני הוא התקופה האחרונה בשנה שבה הלקוחות שבסוף התהליך מגבשים סופית את רכש הרכיבים שלהם בשביל מוצרים חדשים שנחשפים במחצית השנייה של השנה. אם ניצול כושר הייצור של מפעלי הפרוסות שבתחילת התהליך לא תעלה משמעותית, אז תחרות המחירים בין יצרני השבבים תגבר ותוריד את מחירי השבבים, שלא לדבר על ירידות מחירים נוספות שדורשים הלקוחות שבסוף התהליך, ציינו המקורות.
כעת, שיעורי ניצול כושר הייצור בחברות הפאונדרי בטאיוואן וסין ירדו ל-75-85%, והזמינות של מפעלי פאונדרי חדשים, במיוחד בסין, יתנו ללקוחות שבסוף התהליך יותר כוח לדרוש ממתכנני השבבים להוריד מחירים ברבעון השני, אלא אם המכירות הסופיות יהיו מספיק חזקות כדי לעזור לספוג את קיבולות הייצור של חברות הפאונדרי.
{loadposition content-related} |