כנס ChipEx2020 Digital שנערך ביום רביעי החולף במרחב הוירטואלי, התקיים לראשונה במתכונת דיגיטלית. לאור משבר הקורונה העולמי, הכנס איפשר לכל אנשי התעשייה בארץ השתתפות פעילה בכנס, מבלי לצאת מבתיהם או משרדיהם, באמצעות פלטפורמה ייחודית שהותאמה לצרכי התעשיה בישראל.
ב- ChipEx2020 Digital השתתפו כ-750 איש, שנהנו מהרצאות מרתקות של מומחי תעשיה מכל העולם, ממפגשי 1X1 בין המבקרים והמציגים בכנס, וכן מביקור בביתנים הוירטואלים של המציגים.
הביתנים בכנס זכו לענין רב בקרב המבקרים, שקיימו כ-3,500 ביקורים בכ-50 ביתני הכנס. למבקרים בביתנים ניתנה הזדמנות ללמוד על המוצרים והחידושים האחרונים של מיטב הספקים ונותני השרותים לתעשיה, ביניהן החברות TSMC, סמסונג, ASE, מנטור (חברה בבעלות קונצרן סימנס) קיידנס, arm, CEVA, גלובל פאונדריז, imec, GUC, KLA, Secure-IC, Silvaco, OneSpin, Vidatronic, Fractal ורבות אחרות.
רבים מהמציגים בכנס הביעו את שביעות רצונם מהמפגשים עם אנשי התעשיה, שגילו מעורבות רבה והשתתפו בהרצאות, סיירו בביתנים ואף קיימו שיחות (Live Chats) ופגישות וירטואליות באמצעות שיחות וידאו.
למעלה מ-670 שיחות התקיימו בכנס, ביוזמת המציגים או המבקרים, כאשר רק 5 מתוכן סורבו על ידי הצד השני.
דב מורן, מייסד ומנכ"ל M Systems ואחד היזמים המצליחים בתעשיית השבבים הישראלית, המשמש כיום כשותף מנהל בקרן Grove Ventures, הנחה את מושב הכנס שעסק בנושא: "אתגרי התכנון בעידן ה-5G וישומים מתקדמים אחרים". בסיום ChipEx2020 Digital שלח מורן למארגני הכנס הודעה בה הביע את שביעות רצונו מהכנס ובירך אותם על כנס מצוין. עוד ציין "עברתי על ההרצאות והפנלים האחרים ונראה שנשמרה רמה גבוהה. הפלטפורמה פעלה היטב".
שלמה גרדמן , יו"ר משותף של כנס ChipEx2020 Digital מסר: "ארגון כנס וירטואלי דרש מאיתנו מאמץ רב שכלל איתור פלטפורמה מתאימה, הכנת ההרצאות לשידורים ישירים ביום הכנס ופתיחת אולפן חי שליווה את יום הכנס, והביא ידיעות ועדכונים חיים במהלך ההפסקות של הכנס. כנסים וירטואלים הם עולם חדש לכולנו, ואני מודה לכל המבקרים, המציגים, נותני החסות והמרצים שנתנו בנו את אמונם. אני שמח וגאה על הצלחתו של הכנס ועל התגובות החיוביות הרבות שקיבלנו מכל עבר".
כדי לאפשר למשתתפי הכנס ליהנות מההרצאות שטרם הספיקו לצפות בהן או לצפות בהן שוב, החליטו מארגני הכנס להשאיר את פלטפורמת הכנס פתוחה גם בחודשים הקרובים. כל מי שהשתתף בכנס יוכל להיכנס לפלטפורמה בכל עת ולצפות בהרצאות בשיטת Video On Demand) VOD).