חברת מרוול הציגה בדוכן שלה בתערוכה התקדמות בפיתוח תשתיות מואצות לבינה מלאכותית (AI). מרכז הפיתוח של החברה בישראל, המעסיק כ-600 מהנדסים, מתמקד בעיקר בפיתוח מתגי רשת מהירים ופתרונות מחשוב מותאמים ל-AI
מרוול הציגה את פתרונות התשתית המואצת שלה עבור עידן הבינה המלאכותית (AI). החברה מספקת פתרונות מוליכים למחצה עבור קישוריות, מיתוג, מחשוב מותאם אישית ואחסון – האלמנטים המרכזיים בתשתית מואצת הנדרשת עבור AI.
חברת מרוול מדווחת על התקדמות בפיתוח תשתיות מואצות לבינה מלאכותית (AI). מרכז הפיתוח של החברה בישראל, המעסיק כ-600 מהנדסים, מתמקד בעיקר בפיתוח מתגי רשת מהירים ופתרונות מחשוב מותאמים ל-AI.
לדברי ערן חרותי, סגן נשיא להנדסה במרוול, מאמצי הפיתוח של החברה נועדו לשפר את ביצועי המערכות לאימון והרצת מודלים של בינה מלאכותית. זאת באמצעות שילוב של מספר רכיבים מרכזיים – מעבדים ואקסלרטורים ייעודיים למשימות AI, מתגי תקשורת מהירים להעברת נתונים בין יחידות העיבוד וממשקים אופטיים לחיבור בין הרכיבים השונים.
"מרוול היא שחקן מאוד דומיננטי בכל החלק של החישוביות בהקשר של חישוביות מותאמת אישית. אנו מתאימים את החישוביות לאימון המודלים, התאמתם והסקת המסקנות מהנתונים. התהליך מבוצע בשיתוף עם הלקוחות כדי לייצר מוצרים אופטימליים לארכיטקטורה של הדטה סנטר. לכל אחת מענקיות הדטה סנטרים – גוגל, AWS, מיקרוסופט ופייסבוק יש ארכיטקטורה שונה ולכן חשוב להבטיחח אופטימיזציה לסוג השרתים." אומר חרותי.ץ
מרוול הציגה את פתרונות התשתית המואצת שלה עבור עידן הבינה המלאכותית (AI). החברה מספקת פתרונות מוליכים למחצה עבור קישוריות, מיתוג, מחשוב מותאם אישית ואחסון – האלמנטים המרכזיים בתשתית מואצת הנדרשת עבור AI.
"בתחום הקישוריות, מרוול מובילה בתחום ממשקי האופטיים במהירות גבוהה (PAM4 DSPs, pluggables קוהרנטיים) ומציגה פתרונות חדשים לכבלים חשמליים אקטיביים (AEC). בממשקים אופטיים, הובלה ב-PAM4 DSPs וממשקים קוהרנטיים הניתנים לחיבור, לצד פתרונות חדשים לכבלים חשמליים אקטיביים (AEC). במיתוג, פיתוח ארכיטקטורת מיתוג פורצת דרך בענן, שסופקה במהירות מובילה עם זכייה בלקוח היפרסקייל מרכזי. במחשוב מותאם אישית, שותפויות עם לקוחות על מגוון פתרונות כולל מאיצי AI ומעבדי Arm מותאמים. ניצול מיטבי של הטכנולוגיות המתקדמות של מארוול כמו צמתים מתקדמים, אריזות 2.5D/3D, SerDes במהירות גבוהה ועוד כדי לספק פתרונות מקיפים. הדגשת ניסיון רב השנים והמומחיות של החברה בבניית מערכות מחשוב מורכבות על גבי שבב (SoC). הצגת פתרונות חדשניים כמו מנוע ה-SiPho בתלת מימד של מארוול המספק רוחב פס הגדול פי 4 בעלות לסיבית נמוכה יותר. "
- "בסך הכל, מרוול ממוצבת היטב עם טכנולוגיות מובילות, שותפויות עמוקות עם לקוחות והשקעות נרחבות כדי לנצל את ההזדמנות האדירה שמציע עידן ה-AI בתחום התשתיות המואצות במרכזי הנתונים.
"צוות הפיתוח של מרוול בישראל עובד עם טכנולוגיות ייצור מתקדמות של 5, 3 ו-2 ננומטר כדי לשפר את הביצועים והיעילות האנרגטית. הם עוסקים בין השאר בתכנון של מעגלים משולבים מורכבים וגדולים במיוחד תוך שימוש בטכניקות אריזה מתקדמות. " מסביר חרותי. "תחום נוסף שנמצא בפיתוח הוא סיליקון פוטוניקס – אינטגרציה של התקנים אופטיים ואלקטרוניים על אותו שבב, שעשויה לשפר את מהירויות התקשורת בין מעבדים ובתוך מרכזי נתונים." הוסיף חרותי.
על פי נתונים שמסר חרותי, ההשקעה העולמית השנתית במרכזי נתונים מוערכת ב-82 מיליארד דולר, והביקוש לתשתיות מחשוב ותקשורת מואצות ל-AI נמצא במגמת עלייה. הוא ציין שהפתרונות הנוכחיים של מרוול מגיעים למהירות של 1.6 טרה-סיביות לערוץ, והדור הבא צפוי להגיע ל-3.2 טרה-סיביות.