ניר מינרבי, מנכ"ל חברת CLASSIQ, דיבר על ההתקדמות המהירה בתחום המחשוב הקוונטי ועל ההשפעה העמוקה שתהיה לו על תעשיות רבות בעתיד הקרוב וגם על האתגרים בדרך לשם
בהרצאה שנשא אתמול בכנס ChipEx2024 שיתף ניר מינרבי, מנכ"ל חברת CLASSIQ, תובנות על המהפכה המתרחשת בתחום המחשוב הקוונטי.
מינרבי הדגיש את החשיבות העצומה של מחשבים קוונטיים, הודות ליכולתם לבצע חישובים מורכבים, כמו סימולציה של תהליכים כימיים בטבע, בזמן קצר משמעותית ממחשבי-על רגילים. לדבריו, מחשוב קוונטי צפוי להוביל לעידן חדש של מחשוב שישפיע באופן עמוק על תעשיות מרכזיות רבות, ובהן פיננסים, סייבר, בינה מלאכותית, ביטחון ותקשורת.
מינרבי ציין כי המוטיבציה לפיתוח מחשוב קוונטי קיימת כבר משנות ה-80, אך השאלות המרכזיות של "האם" ו"מתי" מקבלות מענה חיובי יותר ויותר בימים אלה. הוא הדגיש את ההתקדמות המשמעותית שהושגה בשנים האחרונות בפיתוח החומרה של מחשבים קוונטיים, עם מרוץ מואץ בין ענקיות הטכנולוגיה כמו גוגל, אינטל, מיקרוסופט, IBM ואמזון, לצד מעבדות לאומיות, אקדמיה וסטארטאפים. למרות שעדיין אין טכנולוגיה מנצחת או זוכה ברור במרוץ, מינרבי הביע אופטימיות שבתוך שנתיים עד שלוש שנים נחווה פריצות דרך מהותיות בתעשייה, שיאפשרו ביצוע משימות שאינן אפשריות כיום עם מחשבים קונבנציונליים.
עוד ציין מינרבי את ההשקעות האדירות של ממשלות, הרואות במחשוב קוונטי נושא בעל חשיבות אסטרטגית לביטחון הלאומי. לדבריו, גם תאגידים רבים נערכים לעידן הקוונטי ומקימים צוותים יעודיים להכנת אפליקציות וקניין רוחני שינצלו את עוצמת החישוב העתידית.
יחד עם זאת, הדגיש מינרבי את האתגרים הכרוכים במעבר למחשוב קוונטי, ובפרט את הצורך בפיתוח תוכנה ושפות תכנות חדשות לחלוטין. בניגוד לתוכנה קלאסית, תוכנה קוונטית מתוכננת באמצעות "מעגלים קוונטיים" המבוססים על קיוביטים (סיביות קוונטיות) ושערים לוגיים הפועלים על פי חוקים שונים מהותית מהלוגיקה הקלאסית. לכן, פיתוח תוכנה קוונטית מהווה אתגר ייחודי ומורכב הדורש גישה חדשה לחלוטין.
תחום מדהים, בואו לדבר עליו בקבוצת הדיונים FROM BIT TO QBIT
https://t.me/bit2qbit