פרופ' צ'צ'יק צולל אל מאחורי הקלעים של מנוע בינה מלאכותית יוצרת חזותית עם כוונון עדין של מעט צילומים ואופטימיזציה של זמן הסקה
כנס ChipEx2024 שיתקיים בארגון חב' איי אס ג'י ב7-8 במאי בת"א יאגד מרצים מחברות שבבים אשר רבות מהן עושות כיום שימוש בכלי בינה מלאכותית או מפתחות שבבים לישומי בינה מלאכותית. אחד המרצים המרתקים בכנס הוא פרופ' גל צ'ציק מאוניברסיטת בר אילן ומוביל קבוצת המחקר של אנבידיה בישראל. צ'צ'יק מתכוון לצלול בהרצאתו אל מתחת למכסה המנוע של הבינה המלאכותית היוצרת.
"הצוות שלי מתמקד ביישומים אמיתיים של בינה מלאכותית, עבור מגוון רחב של מוצרים ושירותים, כולל רשתות, בינה מלאכותית גנרטיבית, טכנולוגיות סימולציה וראייה ממוחשבת.
"ההרצאה שלי תעסוק בהתקדמות האחרונה בלמידת מכונה עם מודלים בסיסיים, עם דגש על בינה מלאכותית גנרטיבית חזותית."
"אתאר תהליך עבודה של בינה מלאכותית שהופך נפוץ מאוד, הכולל אופטימיזציה מהירה של מודל מאומן מראש עבור משימת הסקה ספציפית. זה מאפשר להשתמש מודלים מאומנים מראש בדרכים חדשות שלא היו ידועים במהלך האימון. זרימות עבודה אלה אינן בעיות היסק טהורות של "הזנה קדימה" המיושמות על מודל שהוכשר מראש, מכיוון שהן כרוכות באופטימיזציה לא טריוויאלית של זמן היסק מעבר למה שהמודל הוכשר אליו; הם גם לא בעיות אימון, כי הם מתמקדים בקלט ספציפי. זרימות עבודה אלה של הסקה כבדת מחשוב מעלות אתגרים טכנולוגיים חדשים ופותחות הזדמנויות לסוגים חדשים של חוויות משתמש ומקרי שימוש."
"ביתר פירוט, בהרצאתי אתאר שני טעמים עיקריים של תהליכי העבודה החדשים בהקשר של בינה מלאכותית גנרטיבית חזותית ומודלים גנרטיביים של טקסט לתמונה: כוונון עדין של מעט צילומים ואופטימיזציה של זמן הסקה. אתאר טכניקות להתאמה אישית של מודלים מאומנים מראש של שפת ראייה, כך שמודל יוכל ללמוד מושגים חדשים שהם ספציפיים למשתמש, מבלי לפגוע במה שהמודל כבר יודע. לאחר מכן, אסביר כיצד אנו יכולים ללמד מודלים ליצור תמונות מגוונות של מושגים נדירים שקשה ליצור באמצעות מודל סטנדרטי. אתאר גם טכניקות לשיפור היישור בין טקסט הנחיה לבין תמונות שנוצרו, במיוחד לאכיפת נוכחות של אובייקטים ותכונותיהם הנכונות. לבסוף, אתאר את ההתקדמות האחרונה ביצירת עולמות מדומים תלת-ממדיים, כולל לימוד אווטארים דמויי אדם לנוע בסימולטור פיזי."