ביהמ"ש המחוזי בת"א מינה את עו"ד ליאור דגן לכונס נכסיה של חברת טרנסוויץ' ישראל. בחברה מועסקים 45 עובדים, רובים מהנדסים בכל תחומי השבבים
בית המשפט המחוזי בת"א מינה אתמול את עו"ד ליאור דגן לתפקיד כונס הנכסים של חברת טרנסוויץ' ישראל, לאחר שחברת האם שלה טרנסוויץ' העולמית הגישה בקשה לפירוק בטענה להיותה חדלת פירעון ואי יכולתה לשלם את חובותיה לנושיה. טרנסוויץ' פעילה בישראל מאז רכשה את חברת מיסטיקום בשנת 2006, אשר הפכה למרכז הפיתוח הקומי שלה.
בשיחה עם Chiportal אמר חיים משה מנכ"ל טרנסוויץ' ישראל כי החברה האם לא הצליחה לממן את פעילות הפיתוח החדשה של מוצרי הווידאו והדבר אף הוביל לצמצומים רבים במרכזי פיתוח שונים ברחבי העולם, בעקבותיהם הפכה החברה בישראל למרכז הפיתוח היחיד של החברה האם בעולם. במקביל, פעילות המכירות העצמאית של החברה בישראל חוותה אף היא ירידה בהיקף פעילותה ומכירותיה. בבקשה נאמר כי ביום ה' האחרון הגישה החברה האם, שהינה מקור המימון העיקרי של החברה בישראל, בקשה לפירוקה לבית המשפט וכן למינוי מפרק.
"הלקוחות שלנו הם לקוחות בתחום מוצרי הצריכה, חברות כמו סמסונג, LG, NEC ועוד. בארץ פיתחנו שבבים לתחום של מוצרי הצריכה האלקטרוניים ולמובייל. אנחנו חלק מתוך חברה גדולה, שהיתה במשך עשרות שנים חברת טלקום והשינוי במעבר מטלקום למוצרי צריכה קרה באופן חד מדי. נפילת תחום הטלקום היתה מהירה לעומת הצמיחה הפנימית שלנו. עד שייצרנו מוצרים חדשים זה לא עזר, כי השינוי לא תוזמן מספיק טוב. הנפילה של הטלקום בטרנסווי'ץ היתה חדה ולעומת זאת העליה שלנו היתה יותר איטית כי זה היה תחום חדש בחברה, גם אצלנו, נוצר פער בזמן שהיה קשה להתגבר עליו."
הדאגה הראשונה שלנו היא לעובדים" אמר משה. "במקביל לנסיון למכור את הנכסים של החברה אנו מבקשים להמשיך איזשהו תהליך שבמסגרתו יועסקו לפחות חלק מ-45 העובדים. יש לנו מהנדסים מכל הסוגים: אנלוג, דיגיטל, אנשי אלגוריתמים, קבוצה מעולה של אנשים. באמת חבל להפסיד אותם".
"בתקופה האחרונה לפני ההגעה לפשיטת הרגל היו לנו כל מיני משאים ומתנים עם גופים ישראלים ובינלאומיים, ועכשיו אנחנו מנסים תחת המסגרת החדשה לעניין אותם שוב. מאוד קשה כרגע להגדיר את הסיכויים. זה מוקדם מאוד. כאמור רק אתמול התמנה המפרק" סיכם משה.
{loadposition content-related} |