במסגרת הכנס השנתי של HTIA שהתקיים בשבוע שעבר בירושלים, נערך פאנל הדן בעתידה של תעשיית השבבים הגלובלית והישראלית. בפנל אותו הנחה אבנר גורן,מנהל אסטרטגיית מעבדי OMAP בחברת טקסס אינסטרומנטס השתתפו : אמיר פיינטוך, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל חטיבת הצרכנים בקוולקום אתרוס, חוסיין יאסיה, מנכ"ל אימג'ניישן, דוד גלנטי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל פריסקייל ישראל, ז'יל דלפאסי, ששימש בעבר מנכ"ל ונשיא ST- Ericsson,ייוואן וונג, סגן נשיא לתכנון אסטרטגי בסמסונג וז'אק בנקוסקי מקרן הון הסיכון האמריקנית USVP.
במסגרת הכנס השנתי של HTIA שהתקיים בשבוע שעבר בירושלים, נערך פאנל הדן בעתידה של תעשיית השבבים הגלובלית והישראלית בפנל השתתפו כמה מבכירי התעשייה בארץ ובעולם. את הפנל הנחה אבנר גורן,מנהל אסטרטגיית מעבדי OMAP בחברת טקסס אינסטרומנטס. מלבד אבנר גורן השתתפו בפנל: אמיר פיינטוך, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל חטיבת הצרכנים בקוולקום אתרוס, חוסיין יאסיה, מנכ"ל אימג'ניישן, דוד גלנטי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל פריסקייל ישראל, ז'יל דלפאסי, ששימש בעבר מנכ"ל ונשיא ST- Ericsson,ייוואן וונג, סגן נשיא לתכנון אסטרטגי בסמסונג וז'אק בנקוסקי מקרן הון הסיכון האמריקנית USVP.
בתחילת הדיון אמר גורן כי בישראל פועלות כיום למעלה מ-150 חברות המפתחות סיליקון. לאחר כל הרכישות פועלים בה יותר מ-30 מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות ויותר מ-10 סוכנויות ממשלתיות בתחום המוליכים למחצה.
בשנים 2000-2010 נמכרו או הונפקו חברות שבבים ישראליות בהיקף של 15.2 מיליארד דולר, כאשר היקף גיוס ההון הממוצע לחברה היה 27 מיליון דולר בלבד. לפי גורן תחום השבבים שהיה חלק ניכר מתעשיית ההיי-טק הישראלית בעשור הקודם, יורד מגדולתו והדבר מתבטא במספרן הנמוך של החברות החדשות. "אם לפני עשור הוקמו בממוצע 7-15 חברות חדשות בשנה, כיום נפתחות 0-3 חברות חדשות בלבד. להערכתו הדבר נובע מהמשבר הכלכלי ב-2008, בשל עליית כמות ההשקעה הדרושה בטרם ההגעה למוצר ומירידה בהשקעות הון סיכון בתחום.
באשר להיבטים הטכנולוגיים, חוסיין יסאי, מנכ"ל Imagination צפה כי בעתיד הקרוב ניתן יהיה להכניס מחשב-על לתוך כל מכשיר נייד והדבר יביא למהפכה משולבת שתאפשר ממשקים חדשים, חישה, ושיפור בתחומים כמו רפואה וחינוך."
אמיר פיינטוך מקוואלקום צופה שימוש נרחב עוד יותר בשבבים משובצים בתחומים כגון רכב: "מכוניות, לדוגמא, כוללות יותר ויותר מערכות משולבות שמודדות את הלחץ בצמיגים, או מבדרות את הנוסעים. בעתיד יתרחב השימוש בזה עם התרחבות הקישוריות בין מכשירים", אמר פיינטוך.
סבב אחר בפאנל עסק בשאלת ההשקעות. בנקובסקי לא היה אופטימי ואמר כי אי אפשר להתחרות ב-ARM שהרגה את תעשיית ה-IP. לעומתו, יאסי אומר כי דווקא חברות שמפתחות פתרונות נמצאות בבעיה אבל מי שמוכר IP ונותן ללקוחות את הגמישות לעשות איתו מה שנוח להם – יצליח".
דודי גלנטי, נשיא פריסקייל ישראל אמר כי יש מקום לחברות סטארטאפ, אולם בשולי התעשייה, ב-Internet of Things, לא בליבת התעשייה. זהו מועדון למילארדרים בלבד".
ז'יל דלפאסי, המשמש כדירקטור במספר חברות שבבים, והיה בעבר נשיא ומנכ"ל ST-Ericsson ולפני-כן מנהל תחום ה-Wireless בחברת TI, חיזק את ההערכה: "גם בארה"ב יש ירידה דרמטית בהקמת חברות סטרטאפ מכיוון שבתעשיית השבבים הניידים אין רווחים ליצרני השבבים, אלא אם כן אתה סמסונג או אפל. יזמים חדשים צריכים לחפש צרכים של הלקוחות ולא להתמקד רק בחדשנות טכנולוגית."
{loadposition content-related} |