מיחשוב ענן לעבודת ה-EDA יהווה בתוך חמש שנים 20% מכל טרנזקציות העסקות בין ספקי ה-EDA הגדולים לבין לקוחותיהם.
.
תכנון EDA תלת ממדי. מתוך ויקיפדיה |
מיחשוב ענן לעבודת ה-EDA יהווה בתוך חמש שנים 20% מכל טרנזקציות העסקות בין ספקי ה-EDA הגדולים לבין לקוחותיהם.
זו המסקנה של משתתפי ועידת אוטומצית התכנון ובראשם סגן נשיא יבמ לחדשות, ברני מאירסון. בנאום שלו בפני הועידה ב-16 ביוני הוא צפה כי בתוך -5-10 שנים סביבת הענן תהפוך לתווך שבו ישתמשו מתכנני שבבים, זאת בשל עלויות ה-IT הגדלות."
"קיים צורך גדל והולך למשאבי IT שנבעו מהופעת 'האינטרנט של הדברים' אמר מאירסון. הדבר מכריח גם את עולם ה-EDA לחפש פרדיגמות מיחשוב חדשות כגון מיחשוב ענן".
אחד הפאנלים דן בנושא האם מודל SaaS (software as a service) חגרןפ ךשלקמח הEDA להשתמש בחלק מהתכנון בחוות שרתים מרוחקת. כתוצאה מכך תכנון ה-IC יסגור מעגל מהימים שבהם המתכננים נעזרו במחשבי מיינפריים כדי לחשב את הפרמטרים של התכנון ולתכנן את השבב בהתאם, לתקופה של היום שבה מספר רב של שרתים צורכים חשמל רב ומנפחים את חשבון החשמל של החברות- תסריט שאינו בר קיימא. השלב הבא הוא להביא את המתכננים לחוות שרתים מרוחקת ולחלוק חוות שרתים עם אחרים, כמו בעידן המיינפריים, אך כעת לעשות זאת מרחוק.
ראול קאמפוסאנו, לשעבר בכיר בסינופסיס וכיום יועץ עצמאי, אמר כי המעבר למיחשוב ענן מונע בידי עלויות התוספת של כוח מיחשוב. "הענן הפך לפרדיגמה המשמשת ארגונים רבים וגם צרכנים, ואולם ב-IC ההצלחה שלו מוגבלת". ג'ון צ'ילטון, סגן נשיא בכיר לשיווק ופיתוח אסטרטגי בסינופסיס אמר: "ברור שתעשיית ה-EDA חייבת להחליט כיצד לנצל הכי טוב את היתרונות של משאבים אלה." שניהם הוסיפו כי מיחשוב ענן יכולה להיות דרך טובה לשלוט בהוצאות התכנון בסביבה שבה המורכבות גדלה והתקציבים נבחנים ומתכווצים.
רין גריפיט, פרופ' מאוני' קליפורניה בברקלי אמר כי כמה ס וגי יישומים יהיו כדאיין בענן למשל הרצה במקביל של יישומי אצווה, שירוצו יותר מהר כי עולה אותו כסף להריץ מחשב אחד אלף שעות או אלף מחשבים שעה אחת, שלא כמו במקרה שהמחשבים נמצאים ברשות החברה.
{loadposition content-related} |