מיחשוב במהירות האור |
במאמר מדעי שהתפרסם בסוף השבוע בעיתון Optics Express, מדווחים חוקרי יבמ על פיתוח ממירים למעבדים הפועלים באמצעות אור, במקום אותות חשמלים. הממירים החדשים, ההופכים אות חשמלי לפעימות אור, ניתנים לשילוב על גבי שבב מחשב אחד ועשויים לאפשר בניית מחשב-על על גבי שבב בודד.
השימוש באור במקום בכבל חשמלי למשלוח מידע בין ליבות עיבוד שונות צפוי להיות מהיר פי 100 בהשוואה לשבבים המבוססים על מוליכים חשמליים. בנוסף לכך, קישור בין ליבות עיבוד שונות המשולבות בשבב אחד באמצעות ערוצי אותות אור במקום חיווט מתכת, מאפשר להתגבר על בעיית צריכת האנרגיה ופליטת החום המאפיינת מעבדים מרובי ליבות. ביבמ טוענים כי שבבים מהדור החדש, יצרכו כמות חשמל הדומה לזו של נורת תאורה רגילה – ויוזילו משמעותית את עלויות התפעול, הקירור והמקום הנדרשים במרכזי מחשוב-על כיום.
ביבמ מתייחסים לפיתוח החדש במונחים של ציון דרך טכנולוגי, אשר עשוי לאפשר קישור של מאות או אלפי ליבות עיבוד על גבי שבב בודד. לדוגמא, המעבד המרכזי של קונסולת המשחקים פלייסטיישן 3 של סוני, המיוצר על ידי יבמ ומבוסס על טכנולוגיית ה- Cell שלה, כולל כיום 9 ליבות עיבוד.
עם זאת, עד שהטכנולוגיה החדשה תגיע אל המחשב האישי צפוי לעבור פרק זמן ארוך – על פי הערכת חוקרי יבמ יידרשו עדיין כחמש עד עשר שנים עד להופעת השבבים המוגמרים עצמם.
{loadposition content-related} |