גונן אמר את הדברים במהלך מפגש מועדון השבבים הישראלי שעסק במצב תעשיית ההייטק בגליל
דרור גונן מנכ"ל גליל סופטוור. במפגש מועדון השבבים הישראלי, ספטמבר 2016. צילום: שמואל אוסטר. |
החזון שלי הוא שההייטק יהיה התחום שבו כולם עובדים ביחד – יהודים וערבים, חילונים וחרדים, ולא רק של מגזר אחד. כך אמר אתמול דרור גונן, מנכ"ל גליל סופטוור במפגש מועדון השבבים הישראלי שעסק הפעם בפוטנציאל של צמיחת ההייטק בגליל, ובשילובם של כל מגזרי האוכלוסיה המתגוררת בצפון הארץ.
גונן הצטרף לחברת גליל סופטוור בשנת 2012 מקומברס. החברה עצמה הוקמה בנצרת ב-2008 בידי זאבי ברגמן וג'ימי לוי. "ב-2008 היו לפי הסטטיסטיקות כ-400 ערבים בתעשיית ההייטק, מתוך כ-100 אלף איש. "היו כמה פורצי דרך כמו ג'מיל מאזאווי, והיו בוגרי טכניון מצטיינים שעבדו בחברות רב לאומיות אך רבים מאלו שהלכו ללמוד הנדסת תוכנה הפכו אח"כ למורים וחלק הלך לעסקים משפחתיים. הדבר גרם לכך שחדשים לא רצו ללמוד. "
אנשי קומברס החליטו לעשות מעשה כי לא אהבו את העובדה שהמגזר הערבי לא שותף בהייטק והקימו את גליל סופטוור. כיום מעסיקה החברה 170 מהנדסי תוכנה, 90% מהמגזר הערבי – אניש החברה מבצעים פרויקטים עבור חברות אחרות ואף מספקים צוותי תגבור לפיתוח של חברות אחרות כגון סנדיסק. בנוסף פיתחה החברה התתמחות בבדיקות תוכנה ובתכנות. בין הלקוחות גליל סופטוור נמצאות – סנדיסק, רדוור, 3M, וגם חברות כמו סימילאר ווב, טאבולה, קליקטייל ועוד.
"חלק מהיזמים ראו בכך צורך לתקן חוסר צדק חברתי ומכך שאם לערבים יהיה טוב, לכולם יהיה טוב. אחרים אמרו אנחנו מתחרים בעולם, ואם לא ניקח את כל האינטלקט נפסיד בתחרות. זה ש-20% מהאוכלוסיה תורם אפס זה רע לנו. בשלב הראשון הלכנו על אאוטסורסינג, הקמת צוותי פיתוח NEAR SHORE במודל LOWER COST . אנחנו לא מתחרים בהודו אבל נהיה זולים משמעותים והרבה יותר קרובים. ובנוסף אנחנו רוצים להעסיק כמה שיותר אנשים – אין פוקוס בטכנולוגיה –Q&A" ג'אווה וכו'."
"ב-2012 התחלנו לראות שהשוק משתנה- היום יש בהייטק הישראלי כ-3,500 עובדים ערבים, כל ערבי ראוי שמסיים את התחומים המדעיים הרלוונטיים ייקלט בתעשיה ואם לא ייקלט כנראה שגם כיהודי לא היה נקלט. היום כ-25% מהסטודנטים בטכניון הם ערבים, מעל משקלם באוכלוסיה. היום אנחנו לא לבד בנצרת. לאמדוקס יש סייט של 200 איש בהר קפיצה ועכשיו מגייסים עוד 50, לברודקום כ-20 אנשים ומיקרוסופט פתחו סניף בנצרת שאנשים יכולים לעבוד בו במקום בחיפה או הרצליה יום יומיים בשבוע. העובדה שיש כיום ביקוש למהנדסים ערבים משפיעה על המוטיבציה שלהם ללמוד ויש את המנוסים שכבר הגיעו לרמות של TEAM LEADERS, GROUP LEADER. אך חסרים לנו עדיין אנשים מנוסים ברמת הבכירות בתעשייה"
היום האסטרטגיה השתנתה זה כבר לא שוק של מחיר, לעובדים יש בחירה ואנחנו צריכים לעשות פרויקטים שאנחנו מתחרים על המקצועיות – QA AUTOMETUION , Web Full Stack או Devops ועל בסיס זה לחפש עובדים. אנחנו משקיעים המון מאמצים לגייס את עובדים לשמר אותם ולגדל אותם BUILDING CARRER IN HIGHTECH.כיום האיכות של מהנדס הערבי דומה לזו של כל המהנדס הישראלי במרכז הארץ ועל כך גאוותינו." סיכם גונן את דבריו.
{loadposition content-related} |